naši predlozi tema vanrednih takmičenja

Tema o groblju nije lepa nego tuzna...
Neka mrtvi mirno povicaju, nemoj ih porediti sa kandidaturom i topljenjem snega, sazali se, ima nas kojima su rane i sveze i bolne:(
Istina, krajnje neosecajno od mene...
Mada... na te... rane, sam se jako rano navikao, groblja i... okolnosti koje ih okruzuju dobro i davno upoznao, tako da na celu tu pricu drugacije gledam...
no, da ne skrecemo sa teme... groblja imaju odlicne potencijale za slikanje, neobicnu arhitekturu grobnica, ozbiljnost i raznolikost grobova i spomenika, naravno onih starijih... a ono najlepse tamo je mir i tisina...
Spokoj koji mrtvi dele sa nama nije tu da bi nas terao dalje od grobova...tu je bas zbog cestih poseta i secanja.... probaj tako da gledas na to...vedrije je

Istina, krajnje neosecajno od mene...
Mada... na te... rane, sam se jako rano navikao, groblja i... okolnosti koje ih okruzuju dobro i davno upoznao, tako da na celu tu pricu drugacije gledam...
no, da ne skrecemo sa teme... groblja imaju odlicne potencijale za slikanje, neobicnu arhitekturu grobnica, ozbiljnost i raznolikost grobova i spomenika, naravno onih starijih... a ono najlepse tamo je mir i tisina...
Spokoj koji mrtvi dele sa nama nije tu da bi nas terao dalje od grobova...tu je bas zbog cestih poseta i secanja.... probaj tako da gledas na to...vedrije je
TO nisam rekla. Samo da je za mene krajnje bolno i moje rane su jos sveze, zato ne bih...Tamo kad odem za mene nema mira, tamo je bol ogroman, tamo pricam sa mrtvima iako me ne cuju... Ne tako davno su (mi) otisli... najmiliji ujak... pored svoje majke, tamo...:(

Neka, samo izvolite, od mene ionako ne zavisi...
Izvinjavam se ako sam koga povredila, nije bilo namerno....

TO nisam rekla. Samo da je za mene krajnje bolno i moje rane su jos sveze, zato ne bih...Tamo kad odem za mene nema mira, tamo je bol ogroman, tamo pricam sa mrtvima iako me ne cuju... Ne tako davno su (mi) otisli... najmiliji ujak... pored svoje majke, tamo...:(

Neka, samo izvolite, od mene ionako ne zavisi...
Izvinjavam se ako sam koga povredila, nije bilo namerno....

Ako se pominje izvinjenje odobravam ga samo u relaciji od mene a upuceno tebi...
Svi imamo neku svoju pricu...

Groblje je previse morbidno, u svakom slucaju za mene previse bolno, ne bih to mogla slikati, a ako to bude tema, nece ni glasati...

Ne mora da znači. Postoji velika grupa fotografa na netu, čiji sam član, a zove se Order of Cemetery Photographers. Cilj je fotografisanje grobalja upravo kako bi se očuvala uspomena na one koji tamo leže, i istina o konačnosti života, naravno ne u fatalističkom nego carpe diem smislu.

Back