Nasi hrvatski prijatelji

frozen1982.:
Kako god nedemokratski zvucalo,po meni jedino sto je moglo da postedi citav ex-yu prostor ovih zrtava koji su se desile bila je vojna diktatura JNA.....ali jos krajem 1990. jer je u leto 1991.vec bilo kasno......da su pohapsili rukovodstva u svim republikama i uveli provizorijunm na slobodne izbore na neki rok dok se stanje ne smiri...npr.2 godine pa onda kad postoji jedna sila koja kontrolise citav prostor nakon te dve godine izjasnjavanjima po republikama ko ostaje a ko ide.....i isti princip za sve-republicki ili etnicki.
Ali sve se deslil veeoma brzo u leto 1991. i 1992.,a odr.cinioci kojima je to sugerirano nisu imali politicke hrabrosti da preduzmu taj korak.Mnogo manje ljudi bi izginulo i ne bi bila ruinirana infrastruktura i ekonomija.Ovo je sve naravno hi[oteticki i pitanje je koliko bi i kako stvarno bilo moguce ostvariti....al ako vec govorimo u tim kategorijama.....

ma to nije odgovaralo politickim elitama pre svega slobi,tudjamanu aliji...a oni su postredno ipak mogli da kontrolisu te ljude u predsednistvu SFRJ...naravno da bi to bolo najbolje...

Pa znam ja da politicarima u svim republikama nije to odgovaralo....svima je i bio potreban taj rat...svakom iz nekih drugih razloga...Sloba je Krajinu prodao Tudjmanu jos u Karadjordjevu....a puc sprovode uvek nizi oficiri u spresi s par pojedinaca iz vrha....al Ante Markovic i Veljko Kadijevic to nisu hteli......

fosilvaso:
To je bio raskorak odluka i stavova političara i nedefiniranog novog statusa JNA...tačnije, političke pi*ke nisu obavestile vojsku o svojim dogovorima i odlukama!!?? Ili vojni vrh nije hteo pristati na te odluke...

Свеједно...Или је рат или је мир. У хрватској и БиХ се то најбоље видело. Војно је српска страна могла највише добити, али се улазило у клоке преговора и миротворачке улоге ЈНА, док и она сама није добила по носу...Али, касно беше.

У сред рата у Хрватској, долази до тотално нелегитимног признања Хрватсе од стране Немачке, потом редом и од осталих...Ту је био крај. Шта си војно узео, морао си да вратиш. Да се ишло у рат к'о што свет ради, не би било враћања, или би бар било са чиме да се тргује (као у БиХ).

cegevara:
Sta reci za racana. Nista. Ili bolje receno: nista lepo. Srbija u narednom periodu treba da bude mudra zemlja, da ceka povoljni istorijski period i povrati svoje privremeno izgubljene teritorije. Jer sta je istorija, neprekidna borba za istinu-ono sto je danas laz, sutra moze biti istina i obrnuto. Vazno je da sledeci put biramo pravu stranu. Hrvatska je sada, ekonomski šjaca, ali ljudski faktor je veoma bitan, cak i kad je ekonomija u pitanju, jer mi imamo duplo vise stanovnika, nazalost i nekoliko puta vecu nezaposlenost. Ono sto je jasno je da moramo mnogo vise da radimo i da biramo mnogo bolje lidere nego sto smo birali u zadnjih desetak godina.

Koje izgubljene teritorije????????????
Cekaj,mislis li na krajinu.pa sto je to stvarno postojalo?
ja sam mislio da je to bila prica za djecu :?:
takva politika vas je dovela gdje ste sad
bez prijatelja bez buducnosti
zar mislis da se nama nije odbilo o glavu politika prema bosni

i kakve veze sto vas je vise
pogledaj koliko je mala svicarska i pogledaj rusiju(ovo je usporedba između švicarske i rusije da se ne bi nasao netko uvrijeđen)

fosilvaso:
bili smo svi, barem prividno, lepo i potpuno integrisani i u jugi-pljugi i eto....
U RS je 99 procenata Srba, i koliko mi je poznato, ne srljaju baš u neke integracije sa maticom! Šta ako i vojvođanski Srbi izgube afinitete?

Hoćeš reći, Đetići su neprijateljski raspoloženi prema Srbima..tako ispada :D

ne,grijesis u RS ima 769 000 % srbaslovima(sedamsto šestdeset i devet tisuća posto)
pa ti stvarno nisi normalan :confused:

untouchable:
Predsjednik SDP-a Ivica Račan izjavio je da je referendumskim rezultatom u Crnoj Gori "učinjen predzadnji korak u sređivanju raspada bivše jugoslavenske zajednice". "Nadamo se da će posljednji korak, kad je riječ o pitanju Kosova, biti također riješen na demokratski način", rekao je Račan.
Pa bez obzira sta mi mislili o Racanu i Hrvatima (doduse tvoj predsednik stranke je njegov sunarodnik pa ti sigurno imas visoko misljenje) sve sto je rekao je u potpunosti tacno i ne vidim kakav bi bio drugi scenario.

Arhangel NS:
"Демократска" обланда...

megustasa9qj.gif
Меј д форс од шљивовица и погача би вит ју

hrvcro:
Koje izgubljene teritorije????????????
Cekaj,mislis li na krajinu.pa sto je to stvarno postojalo?
ja sam mislio da je to bila prica za djecu :?:
takva politika vas je dovela gdje ste sad
bez prijatelja bez buducnosti
zar mislis da se nama nije odbilo o glavu politika prema bosni

i kakve veze sto vas je vise
pogledaj koliko je mala svicarska i pogledaj rusiju(ovo je usporedba između švicarske i rusije da se ne bi nasao netko uvrijeđen)

RSK je postojala nekoliko godina kao potpuno samostalna 'država' bez ikakvih veza sa RH...

Nemoj porediti Švajcarsku, oni su najviše bogati zahvaljujući ulozima ljudi koji nikada nisu došli po svoju ušteđevinu...:D

untouchable:
Predsjednik SDP-a Ivica Račan izjavio je da je referendumskim rezultatom u Crnoj Gori "učinjen predzadnji korak u sređivanju raspada bivše jugoslavenske zajednice". "Nadamo se da će posljednji korak, kad je riječ o pitanju Kosova, biti također riješen na demokratski način", rekao je Račan.

to kad je racan pricao trebalo mu je sat vremena da izgovori

fosilvaso:
RSK je postojala nekoliko godina kao potpuno samostalna 'država' bez ikakvih veza sa RH...

Nemoj porediti Švajcarsku, oni su najviše bogati zahvaljujući ulozima ljudi koji nikada nisu došli po svoju ušteđevinu...:D

pa sto,takva je bila politika svijeta
sto bi trebali svicarci sad
trebalo bi im biti zao sto su prosli rat bez rata razaranja smrti
******* takav je zivot nekom je majka a nekom maceha
rsk drzava?? e pa ***** drzavu koja ima novcanicu od 100 000 000 000 dinara

hrvcro:
pa sto,takva je bila politika svijeta
sto bi trebali svicarci sad
trebalo bi im biti zao sto su prosli rat bez rata razaranja smrti
******* takav je zivot nekom je majka a nekom maceha
rsk drzava?? e pa ***** drzavu koja ima novcanicu od 100 000 000 000 dinara

Švicarci bi mogli malo ze love vratiti potomcima onih čija je to lova bila, a ako je stečena lopovlukom, onome kome je ukradena :D
Osim toga, Rekao sam samo da je ne treba uzimati kao referencu!

Btw: I u Nemačkoj su se marke u kolicima gurale za kilu hleba pre nego što je postala vojno-ekonomska velesila :D

ono što je meni nejasno, zašto, ali ZAŠTO opšte imamo takve teme i spuštamo se na njihov nivo. Pa baš me je oduševljavalo što se ne bakćemo "zapadnim susjedima".
Pa kad god otvorite neke njihove forume, ne može se živeti od tema o Srbima! Pustimo njihove komplekse njima.

Strari vic: Došao neki Srbin u Zg i u centru se poče derati:JA SAM SRBIN, JA SAM SRBIN.. dođu trojica i prebiju ga. "Sudac" za prekršaje ga kazni time što mora u centru Bg da drži tablu sa natpisom JA SAM HRVAT... Drži mučenik tablu ceo dan, niko ga ne j.. 2%, kad predveče jedan striji beogradski gospodin mu odgovori, "ko ti je kriv kad nisi Srbin"
a035.gif

filatelista:
ono što je meni nejasno, zašto, ali ZAŠTO opšte imamo takve teme i spuštamo se na njihov nivo. Pa baš me je oduševljavalo što se ne bakćemo "zapadnim susjedima".
Pa kad god otvorite neke njihove forume, ne može se živeti od tema o Srbima! Pustimo njihove komplekse njima.

Srbin"
a035.gif

Ne bakćemo se mi sa njima, samo pratimo kako im je na putu prema EU....ajmo jednom nešto naučiti i na tuđim greškama:-)

Recimo, poučno će biti kako će proći ona vlast koja RH uvede u EU....:D

filatelista:
ima da prođu dva izborna ciklusa dok oni uđu, ali sad moram prste prati jer kucam o njima. Vidim ja da ima tu dva purgera koji su provokatorski raspolođeni, ali bih ja ovim našim žacama dao odrešene ruke oko banovanja.
d010.gif

Neka ih, ovo je zgodno mesto gde mogu malo neke stvari sagledati i sa druge strane...tako mogu dobiti objektivnije mišljenje... U RH se teško mogu čuti/napisati neke stvari kao ovde.
Recimo, mislim da još uvek u RH neće moći na mnogo mesta čuti da je sve ono nakon 90-e bio GRAĐANSKI RAT :-)

fosilvaso:
Neka ih, ovo je zgodno mesto gde mogu malo neke stvari sagledati i sa druge strane...tako mogu dobiti objektivnije mišljenje... U RH se teško mogu čuti/napisati neke stvari kao ovde.
Recimo, mislim da još uvek u RH neće moći na mnogo mesta čuti da je sve ono nakon 90-e bio GRAĐANSKI RAT :-)

ja pratim mnogo foruma (aktivan samo na ovom jer imamo svih pristalica i nije sterilno), ali obiđi par foruma, posebno forum.hr i videćeš šta je primitivizam i prostakluk. onda treba neko da mi dođe i objašnjava šta je civilizacija, moš' mislit, a ja jedan od mnogih koji su "lepo zamoljeni" da napuste teritoriji R.H. I kažu Srbi sve zakuvali. Onda je po mom komšiluku u srpske kuće bombe ubacivao verovatno neki pijani četnik, koji je pobrkao kućne brojeve. nisam nacionalista, ali oni imaju lijepu njihovu, mi lepu našu i svi srećni.

filatelista:
ja pratim mnogo foruma (aktivan samo na ovom jer imamo svih pristalica i nije sterilno), ali obiđi par foruma, posebno forum.hr i videćeš šta je primitivizam i prostakluk. onda treba neko da mi dođe i objašnjava šta je civilizacija, moš' mislit, a ja jedan od mnogih koji su "lepo zamoljeni" da napuste teritoriji R.H. I kažu Srbi sve zakuvali. Onda je po mom komšiluku u srpske kuće bombe ubacivao verovatno neki pijani četnik, koji je pobrkao kućne brojeve. nisam nacionalista, ali oni imaju lijepu njihovu, mi lepu našu i svi srećni.

Svi će biti srećni kada se uspemo dogovoriti o zajedničkoj istini za ovih zadnjih 15 godina...za početak sreće :D

ma ja nisam lik koji osporava svinjarije koje smo mi radili, ali da se ja sa njima natežem, ma ne pada mi na pamet. imamo mi u našoj zemlji jako puno posla, da bih se ja maltretirao sa likovima koji imaju avater Ante Pavelić, "hrvatska udarna divizija"...
To su bolesni umovi! Imamo i mi takvih, samo što ima ovde i normalnog sveta. Problem na njihovim forumima, što su i njihovi normalni, tvrdo jezgro što se tiče teme "Srbin"

filatelista:
ma ja nisam lik koji osporava svinjarije koje smo mi radili, ali da se ja sa njima natežem, ma ne pada mi na pamet. imamo mi u našoj zemlji jako puno posla, da bih se ja maltretirao sa likovima koji imaju avater Ante Pavelić, "hrvatska udarna divizija"...
To su bolesni umovi! Imamo i mi takvih, samo što ima ovde i normalnog sveta. Problem na njihovim forumima, što su i njihovi normalni, tvrdo jezgro što se tiče teme "Srbin"

E, meni su baš likovi sa takvim avatarima komični: Stavi takav avatar, a ime JBTito mu krasi trg u glavnom gradu?

fosilvaso:
Svi će biti srećni kada se uspemo dogovoriti o zajedničkoj istini za ovih zadnjih 15 godina...za početak sreće :D

Pa kaže: Istina će malo popraviti i image Srba u svetu....dok god Srbe smatraju agresorima, tretiraće nas skoro kao Hićine...

A tek etiketa etničkog čišćenja: To ni Adika nije radio, uglavnom je samo Jevreje pokupio i usput one koji su se previše bunili :-)

filatelista:

Ово је апсолутно тачно. Не само што се тиче хр форума, већ и у реалном животу. Најбоље је да се ни не обазиремо на њихове фрустрације. Имају комплекс ниже вредности и шта се ту може.

п.с. Чуо сам од једног другара да су на ХРТ-у симултано преводили изјаву Кежмана у некој спортској емисији. Једноставно му нисам поверовао, просто немогуће! Ако је неко то видео, дај нека потврди...Мислим, у шоку сам.

Back