NASA otkrila asteroid koji če se za 11 meseci sudariti sa zemljom

Prečnik od 45m je sasvim dovoljan da načini ozbiljan belaj u područje gde zvizne. Meteor prečnika samo 5 metara prilikom udara oslobađa energiju ravnu onoj koju je oslobodila bomba nad Hirošimom, tako da priče "ko ga ebe" ne drže vodu; meteor ne ebe niko, al' on bi nas podobro.

Dakle, snaga deset manjih atomskih bombi, šta bi od Srbije i okoline ostalo? Ništa. Prah i sprženi kosturi.
Sreća pa je Srbija toliko majušna zemlja da će je i meteori zaobilaziti.

I sad do samog meteora; svake godine imamo neku pretnju iz svemira, kao da su se poredali u konvoj sa razmakom od jedne godine!

Šuplje priče dokonih naprđivaća, ništa drugo. I da jeste tako, šta mi to možemo, laprdajući po forumu, izmeniti sem dezinformacija i panike?

Prečnik od 45m je sasvim dovoljan da načini ozbiljan belaj u područje gde zvizne. Meteor prečnika samo 5 metara prilikom udara oslobađa energiju ravnu onoj koju je oslobodila bomba nad Hirošimom, tako da priče "ko ga ebe" ne drže vodu; meteor ne ebe niko, al' on bi nas podobro.

Dakle, snaga deset manjih atomskih bombi, šta bi od Srbije i okoline ostalo? Ništa. Prah i sprženi kosturi.
Sreća pa je Srbija toliko majušna zemlja da će je i meteori zaobilaziti.

I sad do samog meteora; svake godine imamo neku pretnju iz svemira, kao da su se poredali u konvoj sa razmakom od jedne godine!

Šuplje priče dokonih naprđivaća, ništa drugo. I da jeste tako, šta mi to možemo, laprdajući po forumu, izmeniti sem dezinformacija i panike?

Samo sto nije lienarno ili kako vec. Znaci ako je 10x veci nece eksplozija biti 10x veca vec daleko veca.

Тај што стиже сљедеће године проалзи на 20 хиљада километара до максимално 35 хиљада.
То јесте ближе него путање многих сателита.
Али не би требало да нас звекне.
Прије ће нас опалити Апофис за 17 година.

могао би мало већи да буде, мали је.
е сад, једино ако тресне у неку нуклеарну електрану у америци ил немачкој има шансе да буде весело

Samo u nemačkoj i americi ima nuklearnih centrala? I šta znači "mali ti je?" :)

Rekoh, 5 m u prečniku i baj baj Bg pašaluk... ostaju samo gasna isparenja od prestonice.

Smatram se dužnim da edukujem needukovane, koji misle da samo svetske sile imaju reaktore.

Elem, evo spiska samo u našem okruženju...

Kozloduj u Bugarskoj, Krško u Sloveniji, Černe vode u Rumuniji i Pakš u Madjarskoj, a malčice dalje i Jaslovske Bohunjice u Slovačkoj.

Što je još lepše, sve redom, mislim, na sovjetskoj tehnologiji '60 i '70 tih godina. Sinonim za bezbednost.

Sada, kada smo naučili da i van faterlanda i USA postoje reaktori, da dodamo da je verovatnoća da objekat tih dimenzija zvizne u Zemlju, pa u neku nuklearku, ravna verovatnoći da (kao što neko slikovito reče) dobijemo sedmicu na lotu a nismo uplatili tiket :)

ma...imao sam emotivne smetnje...:) a namamili me u SU na riblji paprikas i trulu mecku...ne pitaj....

Znao sam da je riblji paprikaš, (šatro emocije),ali taj subotički je skoro ništa.
Paprike ima svuda po Bačkoj, ali prave ribe jedino na Dunavu.
"Smatram se dužnim da edukujem... " ĐSZ (tšsh)
Riblji paprikaš svoje ime zaslužuje, jedino duž leve obale Dunava, počev od Pikecove čarde na Barčkoj, pa sve do malo iza apatinskog brodogradilišta.
Vino sme da bude i baranjsko.

Slusaj: paprikas, pored Palica, riblji i belo vino...pa nek' ide zivot, kako god da zasluzuje da bude nazivan( i zivot i paprikas)....jesu ga vala doneli: nas trojica na jedan kotlic i nismo sve pojeli...(vino smo sve popili)...a cisto da ne spamujem: Voleo bih da taj asteroid udari, ako vec biram, onog pedera sto me zvao da gledam "mecku u super stanju" iako je i slepcu jasno da taj auto ni do BG ne bi dosao koliko je truo...
Paprikas je bio tu samo da ispravi stvar, donekle...a odnekle: zlatno vino, domace "chardonnay" iz privatnog podruma...:)

Back