Naš odnos sa NATO se krije, a zapravo nas deli jedan korak do ulaska u Alijansu

Znači NATO, moj bato!
To je samo suluda želja peedera, drugosrbijanaca i antisrpski dresiranih NATO pudlica, no istina je, hvala Bogu, drugačija - pravi Srbin, to nije tajna, nikakva, po cenu života, nikada neće pristati da bude rob svojih dželata ... Spas Srbije je euro-azijska integracija, jer to je jedini spas za sve slobodoljubive narode i države ... Propast čoporativnog Zapada, naročito terorističke organizacije NATO, je neminovnost ....

Vojni analitičar: Naš odnos sa NATO se krije, a zapravo nas deli jedan korak do ulaska u Alijansu​

Vojni analitičar Petar Bošković ukazuje da je naš odnos sa NATO licemeran, jer se krije, a da nas zapravo deli jedan korak do ulaska u Alijansu.
Pogledajte prilog 1383657

On je podsetio da je Srbija u Partnerstvu za mir, da sa NATO organizuje vežbe i obuke, da NATO finansira izgradnju škola i poligona, a i da od 2006. ne postoji srpski oficir koji nije završio obuku po NATO standardu.

"To se ne prikazuje u javnosti, ali se zato jedna vežba s Rusima udara u talambase", ukazao je Bošković i napomenuo da u Ministarstvu odbrane postoji kancelarija NATO koja organizuje posete i studijska putovanja.
Kako je objasnio, Ministarstvo odbrane i Generalštab su po naoružanju, opremi i načinu ustrojstva, kompatibilni sa NATO.
"Mi ne moramo da uđemo u NATO, jer je pozicija na kojoj jesmo sasvim dovoljna, samo treba biti otvoren i iskoristiti je maksimalno", smatra Bošković.
On je uveren da se na marginama nedavnog susreta Aleksandra Vučića sa Jensom Stoltenbergom razgovaralo o izvozu naše municije i naoružanja u Ukrajinu, a potom preko SDPR indirektno i Rusima, zbog čega je bilo "udaranja po prstima".

Kada bi Srbija bila u NATO, njeni nacionalni interesi bili bi višestruko zaštićeni u odnosu na današnju situaciju, smatra Srđan Cvijić iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP).

Cvijić kaže da Srbija nije bila među glavnim temama NATO samita u Viljnusu, iako se u zaključcima pominje potreba za boljom saradnjom.
"Od devet naših suseda, osam je u NATO i oni su svi sedeli tamo, a mi nismo", ukazao je, uz napomenu da je bolje sedeti za stolom, nego biti na jelovniku, kao što je trenutno Srbija.
Prema Cvijićevom mišljenju, tokom poslednjih 10 godina svakodnevno je prisutna "trovačka antizapadna retorika" koja utiče na stavove građana.
To ilustruje podatkom iz istraživanja BCBP da je godinu ili dve posle bombardovanja, 20 do 30 odsto građana podržavalo članstvo Srbije u NATO, a da je sada taj procenat jednocifren.
Po njemu, Vučić u inostranstvu ugovara vojne vežbe sa zapadnim državama i NATO i dogovara se o raznim pitanjima, pa i onima koja su u nacionalnom interesu, a ovde priča potpuno suprotnu priču i promoviše antizapadnu retoriku.
Cvijić podseća na metaforu Milovana Milovanovića, državnika i diplomate s kraja 19. i početka 20. veka, koji je Srbiju uporedio s malim brodom na uzburkanom okeanu i poručio da ona mora da se zakači za veliki i snažan brod kako bi stigla do mirne luke.

"Da li je taj brod umiruća Putinova imperija koja se zaglibila u konflikt u Ukrajini koji je počela ili je to Evropska unija i SAD? Ja mislim da je odgovor na to pitanje jasan", zaključio je Cvijić.
https://www.021.rs/story/Info/Srbij...as-deli-jedan-korak-do-ulaska-u-Alijansu.html

Znači NATO, moj bato! Još sam se pitao otkud sad oni Hamviji kod nas. Znači izvoz našeg svijetlog oružja i municije se ipak nastavlja, a kopenzacija će biti ...? :think:
Ulaskom u NAFO
Ostaje isto:
Okupacija i otimanje teritorije.
Otimacina resursa.
Dalja depopulacija Srbije.

Ulaskom u NAFO menja se :
Srpski vojnici ginu sirom sveta za Americke interese
Oprasta se dug za ratnu odstetu koja sada iznosi preko 800 milijardi dolara , osnovica sa pripadajucim kamatama…

Ostajanjem izvan NAFO i ulazak u savez sa Rusijom:

Srbija dobija potpunu zastitu koja garantuje da niko nikada vise nece pokusati bilo kakav napad na nju.

Povlacenje okupatora sa njene zemlje i vracanje Vojske i policije na kosovo.

Iseljavanje veceg dela siptarskog stanovnistva koji negiraju kosovo kao Srpsku zemlju.

Bekstvo svih siptarakih politicara i onih koji su umesani ili povezani sa OVK ukljucujuci i njihove porodice.

Vrsenje pritiska da se isplati ratna odsteta.

Kasnije stvaranje uslova za ujedinjenje sa zetom i R. Srpskom

Vojni analitičar: Naš odnos sa NATO se krije, a zapravo nas deli jedan korak do ulaska u Alijansu​

Vojni analitičar Petar Bošković ukazuje da je naš odnos sa NATO licemeran, jer se krije, a da nas zapravo deli jedan korak do ulaska u Alijansu.

On je podsetio da je Srbija u Partnerstvu za mir, da sa NATO organizuje vežbe i obuke, da NATO finansira izgradnju škola i poligona, a i da od 2006. ne postoji srpski oficir koji nije završio obuku po NATO standardu.

"To se ne prikazuje u javnosti, ali se zato jedna vežba s Rusima udara u talambase", ukazao je Bošković i napomenuo da u Ministarstvu odbrane postoji kancelarija NATO koja organizuje posete i studijska putovanja.
Kako je objasnio, Ministarstvo odbrane i Generalštab su po naoružanju, opremi i načinu ustrojstva, kompatibilni sa NATO.
"Mi ne moramo da uđemo u NATO, jer je pozicija na kojoj jesmo sasvim dovoljna, samo treba biti otvoren i iskoristiti je maksimalno", smatra Bošković.
On je uveren da se na marginama nedavnog susreta Aleksandra Vučića sa Jensom Stoltenbergom razgovaralo o izvozu naše municije i naoružanja u Ukrajinu, a potom preko SDPR indirektno i Rusima, zbog čega je bilo "udaranja po prstima".

Kada bi Srbija bila u NATO, njeni nacionalni interesi bili bi višestruko zaštićeni u odnosu na današnju situaciju, smatra Srđan Cvijić iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP).

Cvijić kaže da Srbija nije bila među glavnim temama NATO samita u Viljnusu, iako se u zaključcima pominje potreba za boljom saradnjom.
"Od devet naših suseda, osam je u NATO i oni su svi sedeli tamo, a mi nismo", ukazao je, uz napomenu da je bolje sedeti za stolom, nego biti na jelovniku, kao što je trenutno Srbija.
Prema Cvijićevom mišljenju, tokom poslednjih 10 godina svakodnevno je prisutna "trovačka antizapadna retorika" koja utiče na stavove građana.
To ilustruje podatkom iz istraživanja BCBP da je godinu ili dve posle bombardovanja, 20 do 30 odsto građana podržavalo članstvo Srbije u NATO, a da je sada taj procenat jednocifren.
Po njemu, Vučić u inostranstvu ugovara vojne vežbe sa zapadnim državama i NATO i dogovara se o raznim pitanjima, pa i onima koja su u nacionalnom interesu, a ovde priča potpuno suprotnu priču i promoviše antizapadnu retoriku.
Cvijić podseća na metaforu Milovana Milovanovića, državnika i diplomate s kraja 19. i početka 20. veka, koji je Srbiju uporedio s malim brodom na uzburkanom okeanu i poručio da ona mora da se zakači za veliki i snažan brod kako bi stigla do mirne luke.

"Da li je taj brod umiruća Putinova imperija koja se zaglibila u konflikt u Ukrajini koji je počela ili je to Evropska unija i SAD? Ja mislim da je odgovor na to pitanje jasan", zaključio je Cvijić.
https://www.021.rs/story/Info/Srbij...as-deli-jedan-korak-do-ulaska-u-Alijansu.html

Znači NATO, moj bato! Još sam se pitao otkud sad oni Hamviji kod nas. Znači izvoz našeg svijetlog oružja i municije se ipak nastavlja, a kopenzacija će biti ...? :think:
Naš odnos sa NATO je prilično transparentan jer se ne krije, zna se šta je sve potpisano,dostupno je onlajn i šta se implementira.
Nije Srbija blizu članstva niti je realno da ga traži u dogledno vreme, jer niti bi ovde bilo prihvaćeno niti bi mogli da obezbede ratifikaciju bez žestokih sranja u Albaniji i Hrvatskoj npr.
Srbija je 100% u okruženju i kao takva je u tom smislu ne preterano problematična, potpisnica je i IPAP i SOFA čime je NATO dobio potrebnu logistiku za svoje interese, dakle i Srbiji i NATO politički odgovara status quo i da se ne talasa, a vojno smo nebitni jer smo izolovano ostrvce geostrateški gde ni muva neće proći bez prethodne dozvolr i ne vidim da će se to menjati par decenija.

tema je onako zakukuljena

stvarnost je takva kakva je. opkoljeni smo fizicki nato clanicama

nezavisni i neutralni smo po definiciji.

XXI je vek, nije moguce ziveti bez komunikacije i kontakata, pa i saradnje

vazno je da je vlast izabrao narod, da nije izdajnicka kao ds rezim. sto vucic prihvati i potpise, dok ima nadleznost, to je 100.000 puta bolje od onoga sto bi potpisao ds rezim. bar znas da si ucinio sto si mogao

Srecno bilo i neka vam je Bog u pomoci.
:hahaha:

Kad bi usli u NATO, ne znam na koju foru bi moji zakleti SNS-ovci onda pravdali vlast.

Без икаквих проблема. Рекли би ти да треба бити реалан, да не може шут са рогатим.

Исто као што су од редикула постали ЕУрупљани, заборавили на Каввобаг, Карловац, а исконске православне вредности им дозвољавају да им премијер(ка) буде хрватска лезбејка.

Back