Narušavanje ugleda Srbije

kontradiktorno...

mada, to ko je radio najvise zlocina nije uopće bitno.
njemacka je pocinila strasne zlocine, pa bi po toj logici oni trebali trajno izgubiti ugled...
međutim, to pada u zaborav kada se ima u vidu njemacka ekonomska moć..

da nije nastao izrael i da su jevreji unisteni u jos vecem procentu, mozda bi se danas na
3.rajh gledalo na drugi način, jer ne bi imao ko sjećati...

uglavnom, nista ne moze narusiti ugled kao siromaštvo.
слажем се,.само да додам да срби не негирају почињене злочине док остали покушавају да сакрију максимално колико могу.да би се бар изједначили са србима.а сиромаштво није срамота.само треба имати образ.

mada, to ko je radio najvise zlocina nije uopće bitno.
njemacka je pocinila strasne zlocine, pa bi po toj logici oni trebali trajno izgubiti ugled...
međutim, to pada u zaborav kada se ima u vidu njemacka ekonomska moć..

da nije nastao izrael i da su jevreji unisteni u jos vecem procentu, mozda bi se danas na
3.rajh gledalo na drugi način, jer ne bi imao ko sjećati...

Bas interesantan primer za ovu temu. Bas pre nekako sam na jednom stranom forumu branio Nemce od njih samih. Rekao sam da su Drezden i Ausvic za mene isto, a onda mi je jedan Nemac (koji je gubitak ugleda u drugom svetskom ratu platio potpunim ispiranjem mozga) rekao da bih za te reci u Nemackoj dobio dve godine zatvora.
Nemci su napravili jedan Ausvic, i jedan je previse, a saveznici su pravili Ausvic svake noci po jedan. Koji su iz rata izasli kao ugledni je poznato. Toliko o pouzdanosti ugleda u masovnim medijima i zvanicnoj istoriji.
U svakom slucaju, besmisleno je koristiti taj primer u vezi sa Srbijom jer srpski zlocini, sto nad vojnicima, sto nad civilima, tudjim i svojim (o da, i toga je bilo) bili su sporadicni i delo dijabola ili manjih grupa istih. Nisu bili organizovani i sistematski. Po meni je to od sustinske vaznosti jer govori o prirodi tog rata i njegovim ciljevima. Tako da nije bas nebitno ko je koliko cinio zlocina.
O vestackoj drzavi Izraelu bolje da ne pocinjemo jer takve teme imaju obicaj da se misteriozno zatvore. Njegovo stvaranje takodje je rezultat genocida i jedna od najvecih istorijskih nepravdi. Ali u zapadnim medijima postoje citave horde onih koji su zaduzeni da napadnu ugled svih onih koji napadaju ugled Izraela.

U svakom slucaju, besmisleno je koristiti taj primer u vezi sa Srbijom jer srpski zlocini, sto nad vojnicima, sto nad civilima, tudjim i svojim (o da, i toga je bilo) bili su sporadicni i delo dijabola ili manjih grupa istih. Nisu bili organizovani i sistematski. Po meni je to od sustinske vaznosti jer govori o prirodi tog rata i njegovim ciljevima. Tako da nije bas nebitno ko je koliko cinio zlocina .

ne povezujem srbiju s njemackom, vec je jos ranije tema skrenuta na pitanje zlocina
koji su navodno narusili ''ugled'' srbije...

medjutim, zlocini kao takvi su nešto sto se vrlo lako prežali..

npr. japan. ( dovoljno daleko) šta su oni radili kinezima je prosto nezamislivo, očaj..
pa poslije nuklearne bombe.. takodjer ocaj...

ali mi na ovim prostorima nemamo nikakav odnos prema tome, ništa više nego prema
stradanjima u u nekom filmu, nakon kojeg se osjecamo onako.. prolazno loše..

ali kada kupuješ npr. tehniku ne vidis nista od zlocina...
a malo je i oni koji bi odbili put na floridu zbog one bombe..

život ne funkcionira na taj način,

tako da srpski ugled, nije ni najmanje narušen
tomom, šešeljom ili nekim zločinom u bosni..

kao i to što su ti zločini bili neuporedivo manji od gore pomenutih ne znači ništa onima
koji stvaraju imidž neke države u svijetu..

jer se samo okrene tekst, pa se uvijek moze reci i ona poslanika muhameda,
ko ubije jednog covjeka ubio je cijeli svijet...

sve je to mlaćenje prazne slame...

нећемо! то радимо само за нову годину када нас снима и телевизија.а можда би се и потукли кад би пили ракију .међутим пијемо само виски и онда можемо само да серемо.(цитат из једног нашег филма)

Ne pijete rakiju???? Pa vi onda niste Srbi :mrgreen::sad2:

forumski rezimski dusebriznici i ne citaju sta pise, a vec sve znaju, i gle cuda kriva opozicija.

ko je bre ovde jeo pecurke sa crvenim sesiricem i belim tufnama, velikim.

sam postavljac nagovestava koje kriv. bilo bi dobro da malo procitaju, pa da malo (vise) razmisle, pa da onda opale po nekome/neceme.

ako im se atmosfera u srbiji ne svidja ili nek promene (ne mogu manjina su) ili nek se prilagode kao u vladi sa sps (procitati deklaraciju o pomorenju).

da podsetim ,srecom, su prosla vremena apsolutne vlasti i sablje, curik more!

Ja sam i postavio temu sa razlogom da ako neko urgira i želi da se dokaže i dobije mogućnost da organizuje ovakve događaje,pokaže zemlju Srbiju a onda se otkaže jedno takmičenje a drugo redukuje,zbog hohštaplera koji su videli mogućnost zarade i krajcovanja novca koje je država namenila,kako to vide strane zemlje.I koji je taj lik juče na tv-u Jasnić koji je sam sebi napravio ugovor da ako ga smene moraju da mu daju odštetu,a čovek sklapao nenormalne ugovore.Ko je taj,kome pripada i ko ga je angažovao?Čudim se sve veličanstvenijim načinima da se ošteti država i da se strpa novac u džep.

Malo sam , slucajno upucen u ovu ljigavu pricu oko turnira u stolnom tenisu, jer je reprezentacija indije boravila dve nedelje na pripremama kod mog druga u hotelu.......

em su decu nasi panduri drzali ceo dan na aerodromu, u nekoj izolovanoj prostoriji sa mrezama na prozorima , dok nisu isproveravali koliko krava imaju kuci.....jer ce , boze moj , da iskoriste mozda priliku da ostanu u fckn raju na zemlji.......srbiji:roll:

tek kasno uvece su ih gladne i zedne pustili u "rajski vrt srbiju"...........

klinci su preziveli traume , samo takve.......kazu da su devojcice plakale, ali nasi neumoljivi cuvari "raja na zemlji" gde samo neko ko je uzasno bolestan moze da pozeli da imigrira su bili neumoljivi/.......

sledeca bruka je otkazivanje turnira, jer nisu imali pare da plate salu .........koja jeste bolesno skupa ......20 000 evra po danu.......ali,, koji ih je racku terao da se prijavljuju kao organizatori????

posebna bruka je , sto se ni grad ni republika, ni ministarstvo sporta nisu oglasili po ovom povodu............klinci iz " prijateljske " indije, su otisli iz "bratske " srbije sa "najlepsim uspomenama " na cuveno srBsko gostoprimstvo...........:dash:

odgovaram tebi jer polazim od toga da ces ti to razumijeti...sto kazem...
moj odgovor se ne tice konkretne doticne manifestacije, nego opcenito, odgovor na pitanje "tko rusi ugled Srbije"
to su oni koji ruse Beograd, to su oni, od kojih strani novinari imaju strah posjetiti Srbiju, to su oni, zbog kojih sportisti traze misljenje svojih ambasada dali su bezbjedni u Srbiji, to su oni (sve glasniji...a imas ih na ovom forumu takoder--- dijasporski velikosrbi--iz opanka u evt. cipelu) kojima je srpstvo zanimanje (bez znanja o istom) to su oni koji sramote Srbiju na svakom cosku svojim neobrazovanim i primitiivnim ponasanjem zapanjuju okolinu ( kako objasniti velikosrbinu da u Austriji, Njemackoj ili Francuskoj nemoze otvoriti muziku "do kraja" gdje arlauce mali knindza ili ceca svejedno) to su oni koji nisu u stanju da se prilagode (a medu njima ima i pametnih , ali totalno frustriranih...vidi Pobednoscev...kojima nije uspijelo da se adaptiraju a trudili su se, i koji siju mrznju i zuc vlastitog neuspijeha)
to su oni koji biraju SRS, fasisticku organizaciju (iako vecina biraca nisu fasisti nego zele samo bolje za sebe i Srbiju)
to su oni koji imaju pogresnu percepciju o Srbiji , a vide je kao neki bitan medunarodni faktor(koja je mala i neznatna drzava, kao i Hrvatska uostalom) i o sebi samima, to su oni patrijote koje zive u 19 stoljecu i ruse sve sto je srpska vlada, na celu sa adicem postigla...
a postigla je nevjerojatno mnogo (u internacionalnim okvirima) i zato bi svaki Srbin trebao biti zadovoljan Tadicem...
da me nebi pogresno shvatio, nismo ni mi Hrvati bolji, mi smo samo drugaciji...
i nista licno (iliti osobno)

Evo potomak koljaca ovde nam soli pamet o ugledu Srbije i bezbednosti u istoj.Pa Srbija je 10 puta bezbednija od ustaske Hrvatske. A fashisticka partija je HDZ .,

Prosto obozavam kada gomila dece i antisrpski orijentisanih faca komentarise bilo sta o ugledu Srbije.
SAD kao imaju ugled i reputaciju? Najgoru mogucu.Ali,zato su tu novac i moc.

A sto je najbolje 90% svetske populacije o USA misli sve najgore uprkos nevidjenoj propagandi iste te USA o tome kako su oni demkrate,humanisti i sve najbolje dok o Srbiji mozda 20-ak% svetske populacije ima mozda negativno misljenje i to uprkos zestokoj propagandi iste te USA i njenih sluga o tome kako je Srbija jedna nedemokratska i zlocinacka zemlja a njen narod najgori na svetu.

A sto je najbolje 90% svetske populacije o USA misli sve najgore
uprkos nevidjenoj propagandi iste te USA o tome kako su oni demkrate,humanisti i sve najbolje dok o Srbiji mozda 20-ak% svetske populacije ima mozda negativno misljenje i to uprkos zestokoj propagandi iste te USA i njenih sluga o tome kako je Srbija jedna nedemokratska i zlocinacka zemlja a njen narod najgori na svetu.

........sto je jos bolje.........svih 90% svetske populacije bi , kada bi moglo, za pet minuta spakovale prnje i sjurcale se u tu "mrsku " ameriku:mrgreen:

Malo sam , slucajno upucen u ovu ljigavu pricu oko turnira u stolnom tenisu, jer je reprezentacija indije boravila dve nedelje na pripremama kod mog druga u hotelu.......

em su decu nasi panduri drzali ceo dan na aerodromu, u nekoj izolovanoj prostoriji sa mrezama na prozorima , dok nisu isproveravali koliko krava imaju kuci.....jer ce , boze moj , da iskoriste mozda priliku da ostanu u fckn raju na zemlji.......srbiji:roll:

klinci su preziveli traume , samo takve.......kazu da su devojcice plakale, ali nasi neumoljivi cuvari "raja na zemlji" gde samo neko ko je uzasno bolestan moze da pozeli da imigrira su bili neumoljivi/.......

sledeca bruka je otkazivanje turnira, jer nisu imali pare da plate salu .........koja jeste bolesno skupa ......20 000 evra po danu.......ali,, koji ih je racku terao da se prijavljuju kao organizatori????

posebna bruka je , sto se ni grad ni republika, ni ministarstvo sporta nisu oglasili po ovom povodu............klinci iz " prijateljske " indije, su otisli iz "bratske " srbije sa "najlepsim uspomenama " na cuveno srBsko gostoprimstvo...........:dash:

ovo je prvi post koji stvarno ima veze sa temom, sve pre toga su prazna laprdanja, pogotovo postovi one maskirane ustasice

Nije meni namenjeno, ali bih u odbranu Srbije i srpskih običaja rekla da je strah tih novinara i sportista posledica njihove neobaveštenosti.

Primitivaca, nacionalista i rušitelja imaš na svim meridijanima. Nije to srpski specijalitet.

U Italiji imaš primitivaca koliko ti duša hoće... nije kultura biljka koja uspeva, kao što se pogrešno veruje, samo na zapadu.... Često je baš suprotno.

prvo da pohvalim postove slavonije. odlicni su. neki manji deo se moze izbrisati, ali to je to.
u pravu sa da primitivaca i nacionalista ima svugde,negde manje negde vise, ali ima ih. po meni jedina razlika je da li ih vlast podrzava, ili umesto vlasti mozemo staviti neku jaku partiju. e to tada izaziva strah ili podozrenje da "tamo" ipak nije nista sigurno, i onda verovatno krene neko obavestavanje o stvarnoj situaciji, a kad se krene tim putem, srbija se i nema cime pohvaliti u zadnjih recimo dve decenije. retke su slike [tekstovi ] u svetskim novinama ili TV koje je predstavljaju u pozitivnom svetlu.

Posle ovoga sad treba da Karakašević ili neki od naših klubova da nastupi u inostranstvu i da mu prebacuju,evo ovi dolaze iz zemlje koja je nesposobna da organizuje takmičenja,a sve to zbog najgorih lihvara sa kojima država neće da se obračuna.
Da ,niko iz ministarstva za sport se nije oglasio,a i Đelić se sakrio i ne oglašava se oko problema sa Univerzijadom.

углед србије руше овакви типа јаснић и слични а пошто нико не одговара за то значи и они који "дрмају"земљом имају умешане прсте.не би ме чудило да ђелић нешто мути чим се не јавља.ако ико воли паре онда је то он.

prvo da pohvalim postove slavonije. odlicni su. neki manji deo se moze izbrisati, ali to je to.
u pravu sa da primitivaca i nacionalista ima svugde,negde manje negde vise, ali ima ih. po meni jedina razlika je da li ih vlast podrzava, ili umesto vlasti mozemo staviti neku jaku partiju. e to tada izaziva strah ili podozrenje da "tamo" ipak nije nista sigurno, i onda verovatno krene neko obavestavanje o stvarnoj situaciji, a kad se krene tim putem, srbija se i nema cime pohvaliti u zadnjih recimo dve decenije. retke su slike [tekstovi ] u svetskim novinama ili TV koje je predstavljaju u pozitivnom svetlu.

Na sreću, jedina jaka nacionalistička partija u Srbiji, a ta je SRS je doživela totalni kolaps i ne verujem da će se u skorijoj budućnosti primaći vlasti.

Slažem se da su Slavonijini komentari na ovoj temi sasvim dobri...

углед србије руше овакви типа јаснић и слични а пошто нико не одговара за то значи и они који "дрмају"земљом имају умешане прсте.не би ме чудило да ђелић нешто мути чим се не јавља.ако ико воли паре онда је то он.

Đelić je skoro pstavljen na čelo organizacionog komiteta univerzijade, nakon što su otkriveni štetni ugovori,ali bi mogao da se oglasi u javnosti.Nema ni ministarke za sport u medijima.Prvi sporan ugovor je bio još pre šest meseci i više i to sa hrvatskim "Varteksom".Ni tada od funkcionera ni reč.Čiji je kadar Jasnić i ko ga je postavio?

Objavljena je vest da je šest dana pre početka otkazan veliki PRO-tur stonoteniski turnir na kojem su trebali da učestvuju neka od svetski velikih imena ovog sporta.Za dobijanje ovog takmičenja je trebala velika podrška i lobiranje kod svet.stonoteniske federacije.Problem je što su neki od takmičara bili na putu za Srbiju a gomila ih je zakupila smeštaj i sada treba da se isplate troškovi takmičarima i zemljama učesnicima.
Takođe je objavljeno da nije moguće organizovati takmičenja u nekoliko sportova na takmičenju univerzijade 2009-te u Beogradu.Ako je naša zemlja dobila mogućnost da se predstavi svetu kao domaćin,ko je kriv za uništavanje ugleda Srbije i stvaranje slike o nesposobnosti.Pominje se nedostatak novca,čak je za predsednika org.komiteta za organizovanje univerzijade skoro postavljen Đelić u nastojanjima da bar nešto spase u organizaciji da i ovo takmičenje ne propadne.Nikakva saopštenja od minisra za sport da se objavi kome je dato da izvrši organizaciju takmičenja,ko je zadužen za finansije a ko za smeštaj.
Ko je kriv?

Kakvo narushavanje ugleda Srbije?
Srbija od 1990 g.nema nikakav ugled:rtfm:

слажем се,.само да додам да срби не негирају почињене злочине док остали покушавају да сакрију максимално колико могу.да би се бар изједначили са србима.а сиромаштво није срамота.само треба имати образ.

Obraz se čuva ličnim životom. Ne postoji kolektivni obraz. Srpski obraz, nemački obraz, portorikanski obraz, marokanski obraz... nema toga, kao što nema ni srpskih noktiju, finskih noktiju, portugalskih noktiju.Vezivanje pojedinca za kolektivitet, najčešće naciju, kazuje dve stvari - da su i pojedinac i kolektivitet u nekim problemima sa sobom. Ostvaren čovek nema potrebu da se vezuje za bilo šta sem za sebi bližnje.

Back