Narodnjaci

Djika junior

Domaćin
Poruka
3.733
Da li vas je sramota kada priznate nekom da slušate narodnjake ili pak turbo folk. Naravno ako volite da slušate.

Jedna drugarica mi je pričala o hard kor rokerki iz njenog odeljenja iz srednje koja samo pljuje po narodnjacima koje ova moja drugarica rado sluša. A kada su ispraćali maturante, rokerka se napije i svaki narodni stih zna.

Desi se svima da se opuste nekada u kafanici kada je dobro društvo ili pak u nekom diskaću.

Takodje jedan moj prijatelj koji piše pesme, voli umetnost mi je jednom priznao:

,, ako i veruješ bio sam u subotu tu i ti ( misleći na ultra fensi klub u našem gradu) i skakao sam uz Jelenu Karleušu"

Meni nisu jasni ljudi koji kazu za nekog ko slusa narodno da je seljacina,ovo,ono.......Ja slusam skoro sve,strano nase,rep,hip-hop......skoro sve.....ali naravno kad popijem malo vise,samo narodno,ali ne ovaj turbo folk,nego one stare prave narodne.i nije me sramota ni od koga.......;)

Pa ako neko zna narodnjačke pesme, ne znači obavezno da ih sluša kući. Svašta se pokupi na slavama, svadbama i kojekakvim veseljima. Ja slušam metal i nikada ne bih sebi pustila narodnjake, ali znam mnoge narodnjačke pesme, pogotovo one starije, i ne libim se da ih zapevam kad se puste negde i kad malo popijem. Nekako, moj je utisak da je najbolji provod uz teške narodnjačine...

Slusam starije 80e i to gajbi ili na radiju kad sam na selu..ove nove nije vredno pominjati i nikad se ne bih provodio uz njih osim na svadbama eventualno neki restoran ako se vec nadju tu

Pa ako neko zna narodnjačke pesme, ne znači obavezno da ih sluša kući. Svašta se pokupi na slavama, svadbama i kojekakvim veseljima. Ja slušam metal i nikada ne bih sebi pustila narodnjake, ali znam mnoge narodnjačke pesme, pogotovo one starije, i ne libim se da ih zapevam kad se puste negde i kad malo popijem. Nekako, moj je utisak da je najbolji provod uz teške narodnjačine...

Da je čuo za te pesme da, eventualno da zna refren, a ne celu pesmu, ako je to baš i ne interesuje.

Eto ti kažeš da slušaš metal ali voliš da se provodiš uz narodnjake, a metalka tvrdi da oni ne valjaju i da ih nikada ne bi slušala, a ovamo zna svaku.

Meni nisu jasni ljudi koji kazu za nekog ko slusa narodno da je seljacina,ovo,ono.......Ja slusam skoro sve,strano nase,rep,hip-hop......skoro sve.....ali naravno kad popijem malo vise,samo narodno,ali ne ovaj turbo folk,nego one stare prave narodne.i nije me sramota ni od koga.......;)

E ovde sam čekala. Ja npr radim u nekom magacinu sa vozačima i magacionerima. Oni pretežno slušaju kafanske narodnjake i tako počela i ja sa njima. A naše kolege iz direkcije ne. Čak je i direktora rekla jedne prilike ,, nismo mi seljaci iz magacina da slušamo to ".

Da je čuo za te pesme da, eventualno da zna refren, a ne celu pesmu, ako je to baš i ne interesuje.

Eto ti kažeš da slušaš metal ali voliš da se provodiš uz narodnjake, a metalka tvrdi da oni ne valjaju i da ih nikada ne bi slušala, a ovamo zna svaku.

Možda baš puno izlazi na mesta gde se puštaju narodnjaci... :lol:

Pazi, ja neke pesme znam cele, od nekih znam samo refren, neke mi budu totalno nepoznate, ali ja baš i ne izlazim često na mesta gde se pušta takva muzika... da izlazim češće, verovatno bih više pesama znala... A i moja baba mnogo voli pušta tu muziku, pa sam primorana da je slušam... možda i ona ima takvu babu.

A možde stvarno sluša narodnjake kod kuće krišom... imala sam i ja jednu takvu drugarucu u srednjoj. Ne kontam poentu toga... valjda hoće da deluju kul... :confused:

Eto zbog toga sam i otvorila temu.

Ja sam ranije jako slabo slušala narodnjake, a tata i mama su ih non stop slušali kući. Sada kada ih slušam mnogo više i volim da izadjem negde gde su uzivo narodnjaci..

Da pomenem da ih ranije zaista nisam volela, u četvrtoj godini se nesrećno zaljubim i odjednom je svaka Cecina pesma dobila smisao :D

Je l' normalno da se ceo narod stidi coveka kao sto je TOMA ZDRAVKOVKIC? Ja slusam sve osim metal muzike, dakle od tehno muzike do narodnjaka i stvarno mi nikad nece biti jasno sto se neko stidi tome, sabana i slicnih.

Eto zbog toga sam i otvorila temu.

Ova moja se družila sa društvom svog dugogodišnjeg dečka, koje su činili samo i isključivo metalci, pa je onda i ona kao slušala samo i isključivo metal... navodvo. Jednom tokom tog perioda žestokog metalisanja je izašla sa našom drugaricom koja sluša narodnjake, i odjednom je znala sve narodne pesme koje su tada bile puštene... i stare i nove. :confused:

Da pomenem da ih ranije zaista nisam volela, u četvrtoj godini se nesrećno zaljubim i odjednom je svaka Cecina pesma dobila smisao :D

Šta sve čoveku može da učini nesrećna ljubav... :lol:

Je l' normalno da se ceo narod stidi coveka kao sto je TOMA ZDRAVKOVKIC? Ja slusam sve osim metal muzike, dakle od tehno muzike do narodnjaka i stvarno mi nikad nece biti jasno sto se neko stidi tome, sabana i slicnih.

nemaju ljudi pojma... i Toma i Saban su nekada bili legende i najslusaniji pevaci u svoje vreme...

sada klovnovi poput MC Stojana skupljaju po milion pregleda na jutjubu

Slusam starije 80e i to gajbi ili na radiju kad sam na selu..ove nove nije vredno pominjati i nikad se ne bih provodio uz njih osim na svadbama eventualno neki restoran ako se vec nadju tu

Haris dzinovic i Saban Saulic su legende kafanskih pesama a oboica pevaju i dan danas tako da se ne bi slozio sa tobom da je sve posle 80e lose

bas sam sa kevom vodio debatu koje jaci Ipce ili Jasar... ja sam bio za Ipceta ona za Jasara

ona samo tera pricu kako Jasar ima vise hitova... normalno da ima, kad je ovaj jos uvek ziv i stvara, a Ipce vec odavno nije medju nama

al ipak mislim da su Ipcetove pesme veci hitovi od Jasarovih :)

Back