NARODNI HEROJ

Plava Bilja:
Za mene je narodni heroj ovaj narod, sto moze izdrzati i ono sto se ne da zamisliti.
Nadam se da Ironu ne moram pruzati dokaze za ovo sto tvrdim:)
Биљо, тачно! Јадан народ. Повија се за разним идејама као прут на ветру. Несаломив је, али ипак га сваки ветар повија. У рату је много јаснија ситуација. Имаш непријатеља и браниоце. А после рата и сада имаш овакве смутљиве дискутанте, политичке камелеоне и ратне профитере са накнадмом памећу. А овај Форим трпи тиранију баш таквих. Разних либерала, антикомуниста, антирадикала, србофоба који олако приписују етикете шовена сваком родољубу. Разних мутивида и оних који су у сукобу и са сопственим мишљењем... Али, све се мења. Проћи ће и ово зло. многи од њих призивају нове "сабље", нови 5. октобар, вешање политичких противника, а када им се само помене њихове речи и препоручи да није касно да и садашња влада направи нови 5. октобар, ода се тема гаси а оне које би требало "вешати" проглашавају за некоректне и вређање. Неке партије на власти би да, у име демократије, забрањују најбројнију странку. А да је неким случајем СРС то тражио дигла би се и кука и мотика доказујући недемократичност и тоталитаризам, уз "евидентну примитивност" бирача и чланова те странке.... и тако даље, све небулоза до небулозе, али и овај форум и народ ће, надам се преживети све ове глупости и јасно све рећи на следећим изборима!

paola:
Биљо, тачно! Јадан народ. Повија се за разним идејама као прут на ветру. Несаломив је, али ипак га сваки ветар повија. и тако даље, све небулоза до небулозе, али и овај форум и народ ће, надам се преживети све ове глупости и јасно све рећи на следећим изборима!

Forum je zauzeo čvrst stav i jedva čeka izbore
:wink:

Misliš na:

4222-300x300.jpg

Što nesrećan? Spasli smo se... Doduše malo je potrajalo, ali...
Ili i dotični spada u naslov teme?

Несрећан Јомини, јер су нас ти исти који су штампали тај летак и бомбардовали и агитовали за бомбардовање, а касније после 2000. године упропастили

jomini:
Misliš na:

4222-300x300.jpg

Što nesrećan? Spasli smo se... Doduše malo je potrajalo, ali...
Ili i dotični spada u naslov teme?

Hmmm... mislim da bi u pravilniku trebalao da pise (ukoliko ne pise) da moderatori treba da su nepristrasni.. ok imas ti svoj stav.. cenim to, ali kao moderator trebao bi malo da budes objektivniji i suzdrzaniji....

S' postovanjem
MarijA`​

L.1:
Niste me dobro shvatili,dakle zloupotreba je i kampanjsko skidanje naziva ulica narodnih heroja koji su svojim životom doprineli da se ostvare vizije ideala u koji su verovali.

Ovo je lepo receno.
A svako istorijsko vreme ima svoje heroje i ideale. I, kao sto rece jedan istoricar, NE MOZEMO mi da sudimo o ispravnosti tih ideala sa ove vremenske distance.
Tj. ko smo mi da sudimo o necemu sto je bilo mnogo pre nas, u sasvim drugom kontekstu od danasnjeg stanja stvari i pod sasvim drugacijim spletom okolnosti (svetskih i domacih)?
A sto se tice potrebe za herojima, pa ona je malte-ne urodjena ( bebi je prvi heroj - majka, detetu - otac, tinejdzeru - razne poznate licnosti, itd.) jer je neophodna da bi nas bodrila u teskim vremenima (na primer: Marko Kraljevic :) ).
Mene nesto drugo interesuje: da li MI danas imamo neke ideale?
Ako ih imamo, da li bismo zaista bili spremni da damo svoj zivot za njih?
Ili pljujemo po herojima iz proslosti jer ipak nemamo SVOJE ideale, pa nam tako, nekako, dodje lakse kad nipodastavamo druge?
Sta mislite vi? :)

Back