Narodi bez pisma u Rimskom Carstvu koji su i danas na istom mestu

Slaven777 nije ni formalno (technically) ni suštinski u pravu.
Тачно, ваља поштовати правила;
Мркаљева правила за Крстин форум (извод);
Правило 2.1.; Славен777 никад није у праву.
Правило 2.2.; Ако Славен777 случајно јесте у праву, погледај шта каже правило 2.1.
правила су правила, нема зајебанције.

Тачно, ваља поштовати правила;правила су правила, нема зајебанције.
Kako može on biti u pravu ako si ti u pravu za Baske? Ili možda daješ prednost na slepo Slavenu, kao stručnjaku, iako nije objasnio zašto misli "nijedan".

A upravo je neverovatno da si ovo pretpostavio, jer ovo su baš Slavenova pravila, pod stavkom 1 njegovog pravilnka ("1. Slaven je uvek u pravu" etc.).

Kako može on biti u pravu ako si ti u pravu za Baske? Ili možda daješ prednost na slepo Slavenu, kao stručnjaku, iako nije objasnio zašto misli "nijedan".
Наравно да остајем код свог поста и мишљења;
У сваком случају са великом сигурношћу можемо рећи да Баски живе на том простору у континуитету два миленјума (а то је по мени смисао ове теме), задржали су своје посебности, укључујући и језик.
у том посту дао сам дао кратко објашњења става, покушавајући да не смарам.
Међутим кад неко на прву напише/каже "нико", "ниједан", па онда крене "да брани" тај нихилистички став, ту немате шанси, нихилиста увијек има "муниције за негирање", ту вам остаје само да се повучете без губитака. и ту сам одустао
Ако тако поставиш ствари, могу примијетити да је мало преамбицизно тражити такав континуитет идентитета.
мислим, може се полемисати, али то је полемика глувих.
A upravo je neverovatno da si ovo pretpostavio, jer ovo su baš Slavenova pravila, pod stavkom 1 njegovog pravilnka ("1. Slaven je uvek u pravu" etc.).
Вјероватно има истине, но нећу даље јер је забрањено коментарисати друге форумаше, могао би ме пријавити па сам награисао.
Генерално, не смета ми и такав приступ, и иначе људи себи тешко признају да су у криву, заблуди, неки одбрамбени механизам.

Poslednja izmena:
Pa traže se narodi koji nisu bili pismeni. Slaven777 nije ni formalno (technically) ni suštinski u pravu.
Нисам сигуран око твог концепта овде? У римском царству су сви били писмени јер су технички припадали царству које је било писмено. Имаш избор латинског или грчког језика за писање. А како се хваташ за техникалије (да ли је писано малим или великим словима и зашто је специфична реч замењена мање компликованом) онда си изгубио право да убацујеш између редова, типа да ли су Срби били писмени у то доба (на страну што Срби нису били део Римског Царства, бар не под тим именом).
Дакле, шта је писац хтео да каже?

Pevali su Bože pravde, duj duj duj ti što spase
Nije baš istom mestu. No, da li ti misliš da postoji jedan neprekinuti niz kontinuiteta tog etnosa u razdoblju te dve hiljade godina?
Tog etnosa?
Ne postoji fizički način da kontinuitet jednog etnosa bude prekinut. (Osim slučajeva zamrzavanja oplođene jajne ćelije) Ako je prekinut, onda to više nije taj etnos. Priznat je i Grcima kontinuitet, s tim što su Tribali u boljoj poziciji, ostali su belci za razliku od Grka. Pa sad vidi kome je prekinut a kome nije.

Back