Naród polski jest z Wami Bracia!!!

Nisam neki struchnjak za Poljsku istoriju ali recimo znam da su ih Austrjanci i Prusi delili 3 puta u 18.veku dok im totalno nisu razyebali drzavu...a oni samo i jedino Ruse mrze....veeoma..to znam.Ne kazem da nema osnova ali barem ista kolichina"osetjanja"istorijski bi bila opravdana i za Germane.

Ne mogu da odgovaram za sve Poljake, ali cini mi se da je to i zato sto su Rusi napali Poljsku iznenada i bez najave 17 septembra 1939. godine. Ranije je bio pakt Ribentrop-Molotov. Posle Drugog svetskog rata Poljska je pala u ruke Sovjeta, nije ni to bilo najsrecnije vreme. Tada u 18. veku delili su Poljski Prusi, Austrijanci i Rusi.

A mozda zato sto se tako nesto ne ocekuje da ce jedan slovenski narod napraviti takvo zlo drugom slovenskom narodu?.. Ne znam...

Што се тиче вере, истина је да су Пољаци углавном католици, али само на папиру.. То јест, да их питате, рекли би да јесу католици, али можда 30 одсто иде у цркву. Као што кажу: верујем, али не практикујем.
А Бог је један.. и за православне, и за католике..

Mislio sam da su daleko religiozniji.
Znaci greska.

A sto se tice istorije skoro cela im je ratnicka kao i nasa.
Rusi,Prusi,Svedjani,Kozaci pa i Austougari i naravno poznate su te 3 podele Poljske.

Back