Народ листом умире, а лудача виче : "НИЈЕ НАМ НИШТА !"

Zahvaljujući toj kulturi recimo Japan ima 2000 preminulih, dok Srbija sa skoro 20 puta manje stanovnika već preko 1000. Neki su se zgražavali nad time što je u Australiji policija primenila silu prema nekima koji nisu hteli da nose masku, a imaju takođe daleko manju stopu smrtnosti od nas. Maska stvarno malo smeta i žulja i zato oni koji ne žele da je nose smišljaju gomilu izgovora i teorija zavere kako ne bi ispali razmaženi, samoživi i egoisti, što zapravo i jesu.
2000 preminulih OD cega u Japanu, preko 1000 preminulih u Srbiji OD cega?
Da li kod nas prethodnih mesec dana (kad se registruje po vise hiljada zarazenih dnevno) veci ili manji procenat stanovnika nosi maske nego letos kada je bilo po samo nekoliko desetina zarazenih dnevno? Sta to govori o nosenju maski kao profilaktickoj meri?

Da li kod nas prethodnih mesec dana (kad se registruje po vise hiljada zarazenih dnevno) veci ili manji procenat stanovnika nosi maske nego letos kada je bilo po samo nekoliko desetina zarazenih dnevno? Sta to govori o nosenju maski kao profilaktickoj meri?
Pa prosetaj malo,pogledaj koliko je takvih koji i dalje misle da ih maska gusi,ili da u onoj zici preko nosa ima 5G antena,pa je ne nose.
Realno mali procenat ljudi ih nosi,na zalost.

prosetaj malo,pogledaj koliko je takvih koji i dalje misle da ih maska gusi,ili da u onoj zici preko nosa ima 5G antena,pa je ne nose.
Realno mali procenat ljudi ih nosi,na zalost.
*Setam* svaki dan - zivim u Bg * najvecem zaristu korone*, vozim se gradskim prevozom i sl. - potpuno je netacno ovo sto si napisao kao odgovor na moje prethodno retoricko pitanje. Istina je suprotna - SADA mnogo veci % ljudi nosi maske (da li od straha od infekcije, straha od kazni ili jer je to *normalnije* nego pre 3,4 meseca ili ko zna zasto) a brojke su neumoljive - SADA ima po vise hiljada zarazenih dnevno a onda ih nije bilo toliko iako je TADA manji broj ljudi nosio maske. Zato sam i provocirao takvim retorickim pitanjem ljude kao sto ste ti, Dlugomir i sl. (koji niste budale i glupaci) da ipak razmislite svojom glavom i logikom a ne da prihvatate da je resenje u banalnom opredeljivanju-prihvatanju jedne od samo 2 crno-bele paradigme (tj. da je ova bolest ili - 1) nepostojeca izmisljotina tj. zavera sto zagovaraju stvarno zatucani glupaci ili 2) najveca katastrofa nezamislivih razmera sto sugerisu mediji -vlast i to horski- bez izuzetaka).
Izgleda da je istina kompleksnija od ta 2 medjusobno iskljucujuca prosta vidjenja

Izgleda da je istina kompleksnija od ta 2 medjusobno iskljucujuca prosta vidjenja
Naravno da je kompleksnija.
Ovaj virus je dokazano najvirulentniji na +4C,trenutno je u Srbiji temperatura priblizna toj.Drugo,sada se placa danak otvaranja trznih centara,klubova i diskoteka koje su do skoro radili punom parom,zurki, Slava i ostalih okupljanja,da ne pominjem poslednje sahrane i koncerte.Inace cim je hladnije ljudi vise vremena provode u zatvorenom prostoru sto i pogoduje brzem sirenju bilo kog respiratornog virusa,ne samo ovog.
I jos jedno,kad ljudi nose masku na bradi ili ispod nosa,ne racunaj da su je stavili.A takvih je vise od pola.

Dosta ovoga sto si napisao je istina. Ali i dalje nema odgovora na moja pitanja - OD cega je umrlo 1200 ljudi u Srbiji ili 2000 Japanaca? Cak i da jesu OD COVID-a sta je to u odnosu na 80X veci broj umrlih od *standardnih* uzroka umiranja - da li to opravdava toliku medijsku eksploataciju?
I koliko ce to sveobuhvatno PREUSMERAVANJE (skoro) SVIH snaga drustva , zdravstva na tu 1 oblast POVECATI gubitke od ostalih MNOGO VECIH (KROZ BROJKE GLEDANO) uzroka smrtnosti. Cemu sulude odluke da se npr. zdr. ustanove kao sto je Reumatoloski institut pretvori u COVID bolnicu (ili Dragisa Misovic, cini mi se da je i ona bila - ne znam da li je sad) - shvatas li koliko hiljada tesko obolelih ljudi ostaje bez pomoci lekara iz takvih ustanova - a to su vrhunski specijalisti koji se sad salju (bsmisleno trose) da neguju srednje teske COVID pacijente sto mogu isto tako da rade bilo koji lekari opste prakse, medicinske sestre i sL. Ja o tome pisem - nemoguce da se u ministarstvu zdravlja takve sumanute odluke donose samo iz gluposti ... a mozda i jeste ali ce u svakom slucaju biti po onom - *kolju vola zbog kila mesa* bez obzira na floskule (koje prolaze kod *poslusnih gradjana koji razmisljaju televizorom*) da ce *zdravstveni sistem puci ako se pandemija otrgne kontroli i sl.
Jednostavno, umrlo je 1200 ljudi u zemlji gde je godisnja smrtnost oko 100 000 i nikako da ljudi pocnu da umiru u meri koja bi zaista opravdala ovu euforiju - da to bude zaista *LISTOM* kako manipulativno pise i u naslovu ove teme

Dosta ovoga sto si napisao je istina. Ali i dalje nema odgovora na moja pitanja - OD cega je umrlo 1200 ljudi u Srbiji ili 2000 Japanaca? Cak i da jesu OD COVID-a sta je to u odnosu na 80X veci broj umrlih od *standardnih* uzroka umiranja - da li to opravdava toliku medijsku eksploataciju?
I koliko ce to sveobuhvatno PREUSMERAVANJE (skoro) SVIH snaga drustva , zdravstva na tu 1 oblast POVECATI gubitke od ostalih MNOGO VECIH (KROZ BROJKE GLEDANO) uzroka smrtnosti. Cemu sulude odluke da se npr. zdr. ustanove kao sto je Reumatoloski institut pretvori u COVID bolnicu (ili Dragisa Misovic, cini mi se da je i ona bila - ne znam da li je sad) - shvatas li koliko hiljada tesko obolelih ljudi ostaje bez pomoci lekara iz takvih ustanova - a to su vrhunski specijalisti koji se sad salju (bsmisleno trose) da neguju srednje teske COVID pacijente sto mogu isto tako da rade bilo koji lekari opste prakse, medicinske sestre i sL. Ja o tome pisem - nemoguce da se u ministarstvu zdravlja takve sumanute odluke donose samo iz gluposti ... a mozda i jeste ali ce u svakom slucaju biti po onom - *kolju vola zbog kila mesa* bez obzira na floskule (koje prolaze kod *poslusnih gradjana koji razmisljaju televizorom*) da ce *zdravstveni sistem puci ako se pandemija otrgne kontroli i sl.
Jednostavno, umrlo je 1200 ljudi u zemlji gde je godisnja smrtnost oko 100 000 i nikako da ljudi pocnu da umiru u meri koja bi zaista opravdala ovu euforiju - da to bude zaista *LISTOM* kako manipulativno pise i u naslovu ove teme
Ja sam vec pisao o tome...Imas manjih gradova u kojima hitne slucajeve salju u drugi grad!Evo ti primer Sabac-nisu dali da se napravi privremeni covid-smestaj u sali Ekonomske skole,a CELU bolnicu pretvorili u covid bolnicu. I sve pacijente slali u LOZNICU.A sve je to zbog politicke sujete,u to vreme je Sabac jos bio slobodan grad
To je znak totalne nesposobnosti vodecih kadrova u drzavi,gde se cak i nacelnici bolnica i odeljenja biraju po stranackom metodu a ne po znanju i sposobnosti. Znak da nam je zdravstveni sektor potpuno unisten i osakacen odlascima strucnih kadrova iz zemlje (u cemu ih podrzavam potpuno),kako to rece ono sto bi trebalo da bude premijer-cirkulacija mozgova...
Tesko nama sa nama.

Danas sam i sam postao zrtva tog bezumlja - imao sam u KCS zakazan tretman na klinici za rehabilitaciju - jedna vrsta *inovativnog* tretmana kod povrede ramena (koju vucem nekoliko meseci) - prethodnih mesec dana sam obavljao razne administrativne *vratolomije* (uputi, dodatna UZ snimanja i jos kojekakve peripetije) da bih nekako uspeo da dodjem do tog tretmana kod njih (jer su mi to uspesno radili na drugom ramenu pre nekoliko godina - bio sam jedan od prvih pacijenata tada). .. Da bi mi doktorka (docent na medic. fakultetu) jutros kad me primila na vec zakazani termin tretman (a obicno se radi serija od 4-6 tretmana sa razmakom po 7 dana izmedju tretmana) izvinjavajuci se rekla da nema svrhe da mi radi ni taj prvi tretman jer ih ovih dana sve sa klinike sele u Batajnicu u novu covid bolnicu da neguju obolele od corone na neodredjeni period. Sad ce ona (i njoj slicni sa 15-godisnjim specijalizacijama iz uskostrucnih. grana medicine da neguju obolele od virusne infekcije, za koju cak i ne postoji specificna terapija)Suludo...
I sad mi nije toliko zao nekih 35 000 dinara koliko cu da calnem za tu terapiju u nekoj prrivatnoj ordinaciji (jer od drzavnih ustanova mislim da samo ovi u KCS to imaju) nego sto sam sve ove muke i mesec dana batrganja ulozio da nekako dodjem do njih ( bas zbog uverenja u STRUCNOST i posvecenost lekara na toj klinici) a to se zavrsilo ovako - mogao sam odmah da idem kod privatnika (i pre 2 meseca). O tom organizaciono iracionalnom tretiranju EPIDEMIJE korone ja pisem - sto desetine hiljada ljudi poput mene (i sa MNOGO OZBILJNIJIM problemima od mog) ostaju BEZ POTREBNIH TERAPIJA I LEKARA jer se epidemijskom krizom *upravlja* na ovako sulude nacine i sto se kroz zaglusujuci iracionalni narativ da je covid epidemija najveca moguca katastrofa A ONA TO IPAK NIJE prave 50 X vece stete NA DRUGIM STRANAMA (a vecina ljudi toga nije svesna)

Poslednja izmena:
Problem Mile Aleckovic je sto krsi osnovno pravilo ljudi , a to je istina nije za narod...
Jedna istina je za roba, druga za coveka.....i toga mora da se drzi covek STRIKTNO, vise nego kad radi sa strujom sto ne sme da pipne fazu, vise nego u takvoj situaciji.

Ako se izgovore recenice, narocito na srpskom jeziku danas, svako ce to tumaciti drugacije..
Zato je istovremeno onaj ko prica i ludak i pametan...

To je zasluga prethodnih rezima vlasti i novinara i tako je to , nista se tu ne moze, ide dalje proces razdvajanja jezika..

Npr ocigledno da se birokratije koriste covidom da izvrse mnoge nelegalne stvari, ali je ocigledno da i narod obozava da im se skine strah sa vrata koji dobiju gledanjem TV i medija da su spremni sve da prime u bulju da bi tog straha nestalo....

Dakle obicna rutina, iscimaj ga jednom pomalo smirujucom izjavom pa ga sutra naplasi drhtavom izjavom, a tu je glavni glumac jedno vreme bio Dr. Vucic Aleksandar i narod bukvalno legne u 19h posle njegovih konferencija za stampu, psihicki ubijen..
To sam licno gledao gledajuci broj prozora kojima je ugaseno svetlo preko puta moje zgrade...i taj broj drasticno varira da li je taj dan bilo konferencije za stampu sa vucicem ili nije bilo...drasticno do tog nivoa da nema manipulacije sa tim..

Da li je ovo dovoljno da neko reaguje.....eh....ja bih ali znam da bih ispao smesan kad bih rekao sve sami amateri u vlasti , posto u Srpskom narodu vazi zamena teza lukav= pametan, sto je totalna suprotnost, lukav= glup ali pun trikova gde navodi na neregularnost...ali to se ne moze objasniti na srpskom jeziku ljudima koji govore tim jezikom...
Slicno je i sa recju amateri...tj narod vidi da su namazani u kradji pa misli da nisu amateri...amateri u oblasti organizovanja ljudi i sistema koji su u interesu ljudi..
A kako i ne bi bili amateri tu , kad nikad u zivotu nisu ni pomislili dobro ljudima niti uradili nesto za dobrobit ljudi...ja sam jedno vreme bio amater za drvo i srafove...svaki drugi mi je razvaljivao drvo ili ivericu..to je normalno ako si samouk...A sad nijedan to nece uraditi, cak i ne primetim kad krsim pravilo koji sraf sam uzeo...osetis pod rukom i po zvuku...i po mraku..

Zahvaljujući toj kulturi recimo Japan ima 2000 preminulih, dok Srbija sa skoro 20 puta manje stanovnika već preko 1000. Neki su se zgražavali nad time što je u Australiji policija primenila silu prema nekima koji nisu hteli da nose masku, a imaju takođe daleko manju stopu smrtnosti od nas. Maska stvarno malo smeta i žulja i zato oni koji ne žele da je nose smišljaju gomilu izgovora i teorija zavere kako ne bi ispali razmaženi, samoživi i egoisti, što zapravo i jesu.
Ne uzimaj Australiju kao primer ujesce te za dupe...
Ta zemlja je puna primitivaca isto kao i Srbija pajsera, jer je siroka i uglavnom su ljudi sami .....i primitivac je navikao na Australijanski nacin ponasanja koji je jedan u stanju mira , ali kad se uplasi onda zene koje su jako veliki kulturni faktor i njihova samovolja, ako ne znas tako je, pocnu da prave razne probleme..
Tako da Australiju treba tretirati kao malo paranoicnu i histericnu zenu...u smislu populacije...
A to znaci da ce razni policajci uzeti u obzir to da ce im histericne zene uzeti za zlo ako ne primenjuju nasilje bukvalno...to mi znamo takodje na nasem primeru...opalis joj samar da ne bi kasnije napravila problem mnogo gakanja i napravila jos veci sukob medju ljudima...

nesposobnosti vodecih kadrova u drzavi,gde se cak i nacelnici bolnica i odeljenja biraju po stranackom metodu a ne po znanju i sposobnosti. Znak da nam je zdravstveni sektor potpuno unisten i osakacen odlascima strucnih kadrova iz zemlje (u cemu ih podrzavam potpuno),kako to rece ono sto bi trebalo da bude premijer-cirkulacija mozgova...
Tesko nama sa nama.
Ali to se nece nikad promeniti...
To je cak sad jos i jace nego ranije...
Moras biti nas, NASH....da bi imali poverenja u tebe...a ne nekako TUDJ...
A plus sto moras postovati lopovski mentalitet kod svakog, SVAKOG srbina...dobro hajde ovaj put Srbina...
I obavezno potrebu za prestizom i SNOBIZAM...

Vise snobovski narod od Srba ja nisam video...a da trpi vise nevolja i bede od Srba a da to prihvata istovremeno kao moguce uz takav snobizam, to takodje nisam video...
I toliko drzanje te lazne price i to nisam video...

Problem Mile Aleckovic je sto krsi osnovno pravilo ljudi , a to je istina nije za narod...
Jedna istina je za roba, druga za coveka.....i toga mora da se drzi covek STRIKTNO, vise nego kad radi sa strujom sto ne sme da pipne fazu, vise nego u takvoj situaciji.

Ako se izgovore recenice, narocito na srpskom jeziku danas, svako ce to tumaciti drugacije..
Zato je istovremeno onaj ko prica i ludak i pametan...

To je zasluga prethodnih rezima vlasti i novinara i tako je to , nista se tu ne moze, ide dalje proces razdvajanja jezika..

Npr ocigledno da se birokratije koriste covidom da izvrse mnoge nelegalne stvari, ali je ocigledno da i narod obozava da im se skine strah sa vrata koji dobiju gledanjem TV i medija da su spremni sve da prime u bulju da bi tog straha nestalo....

Dakle obicna rutina, iscimaj ga jednom pomalo smirujucom izjavom pa ga sutra naplasi drhtavom izjavom, a tu je glavni glumac jedno vreme bio Dr. Vucic Aleksandar i narod bukvalno legne u 19h posle njegovih konferencija za stampu, psihicki ubijen..
To sam licno gledao gledajuci broj prozora kojima je ugaseno svetlo preko puta moje zgrade...i taj broj drasticno varira da li je taj dan bilo konferencije za stampu sa vucicem ili nije bilo...drasticno do tog nivoa da nema manipulacije sa tim..

Da li je ovo dovoljno da neko reaguje.....eh....ja bih ali znam da bih ispao smesan kad bih rekao sve sami amateri u vlasti , posto u Srpskom narodu vazi zamena teza lukav= pametan, sto je totalna suprotnost, lukav= glup ali pun trikova gde navodi na neregularnost...ali to se ne moze objasniti na srpskom jeziku ljudima koji govore tim jezikom...
Slicno je i sa recju amateri...tj narod vidi da su namazani u kradji pa misli da nisu amateri...amateri u oblasti organizovanja ljudi i sistema koji su u interesu ljudi..
A kako i ne bi bili amateri tu , kad nikad u zivotu nisu ni pomislili dobro ljudima niti uradili nesto za dobrobit ljudi...ja sam jedno vreme bio amater za drvo i srafove...svaki drugi mi je razvaljivao drvo ili ivericu..to je normalno ako si samouk...A sad nijedan to nece uraditi, cak i ne primetim kad krsim pravilo koji sraf sam uzeo...osetis pod rukom i po zvuku...i po mraku..
Tacno tako :worth:

masku vidim kao sredstvo DA SE SMANJI BROJ UNETIH JEDINICA VIRUSA

Nek maska zadrzi 2 posto , mozda je tih 2 posto razlika izmedju prezivljavanja i umiranja

evo komentara sa nekim iskustvima i primerima neorganizovanosti drzavnih organa

https://www.telegraf.rs/zivot-i-sti...sto-dobiju-tesku-klinicku-sliku/komentari/svi

Мила Алечковић :
"Актуeлна ситуација нијe питањe мeдицинe, вeћ питањe слободe.
Владари свeта хоћe да поробe свeт са короном,

јeр сe човeк слушајући бeсмислeнe нарeдбe спушта на ниво роба."

Ево још једне ситуације где можемо видети јесмо ли здраве или побркане перцепције !

Носите ли маску ?
Чувате ли се гужви, нехигијене, или се инатите ?

Са ким се инатите ?
Верујете ли оваквима као што је Алечковићка, који се као бесни пси залећу,
ил' знате кога треба слушати кад је рат, кога кад је пожар, кога кад нам се поквари бојлер ..?

ja nemam pojma zashto se takvoj ludachi uopshte pruzha prostor

Arogancija se uci od malena....
Mene cesto optuzuju za aroganciju zato sto ne postujem aroganciju drugih...
To je nasusna, esencijalna potreba ovog naroda, jer je tako vaspitavan od malena, i prilicno je tacno da ne moze da uspe bez nje...
Jednostavno mediokritet nije priznat a on ne moze bez toga, ne snalazi se i onda nastupa krah pojedinca...tog i takvog..

Dakle arogancija je dobar primer kako odbrana moze biti shvacena od strane SVIH kao napadanje, a posebno i kao vredjanje, jer je najvaznija stvar u svemu NEPRIHVATANJE VREDNOSTI ostalih...
Bez obzira da li su to vrednosti ili bezvrednosti objektivno gledano , za njih su vrednosti , vrhunske i bez rezerve...

I to je relativno sporo , da bi se dobili svezi robovi, pa je potrebno to malo ubrzati..
Jesu robovi i ti formirani silni pripadnici naseg naroda, ali nisu tako brzo podesivi , mora da se stvori nacionalni konsenzus....pa tek onda imas poslusnog roba..

Mala promena u programiranju i to se malo ubrzava...

I sad se koristi sve da bi se izvrsila ta mala promena u programiranju...

Back