Problem Mile Aleckovic je sto krsi osnovno pravilo ljudi , a to je istina nije za narod...
Jedna istina je za roba, druga za coveka.....i toga mora da se drzi covek STRIKTNO, vise nego kad radi sa strujom sto ne sme da pipne fazu, vise nego u takvoj situaciji.
Ako se izgovore recenice, narocito na srpskom jeziku danas, svako ce to tumaciti drugacije..
Zato je istovremeno onaj ko prica i ludak i pametan...
To je zasluga prethodnih rezima vlasti i novinara i tako je to , nista se tu ne moze, ide dalje proces razdvajanja jezika..
Npr ocigledno da se birokratije koriste covidom da izvrse mnoge nelegalne stvari, ali je ocigledno da i narod obozava da im se skine strah sa vrata koji dobiju gledanjem TV i medija da su spremni sve da prime u bulju da bi tog straha nestalo....
Dakle obicna rutina, iscimaj ga jednom pomalo smirujucom izjavom pa ga sutra naplasi drhtavom izjavom, a tu je glavni glumac jedno vreme bio Dr. Vucic Aleksandar i narod bukvalno legne u 19h posle njegovih konferencija za stampu, psihicki ubijen..
To sam licno gledao gledajuci broj prozora kojima je ugaseno svetlo preko puta moje zgrade...i taj broj drasticno varira da li je taj dan bilo konferencije za stampu sa vucicem ili nije bilo...drasticno do tog nivoa da nema manipulacije sa tim..
Da li je ovo dovoljno da neko reaguje.....eh....ja bih ali znam da bih ispao smesan kad bih rekao sve sami amateri u vlasti , posto u Srpskom narodu vazi zamena teza lukav= pametan, sto je totalna suprotnost, lukav= glup ali pun trikova gde navodi na neregularnost...ali to se ne moze objasniti na srpskom jeziku ljudima koji govore tim jezikom...
Slicno je i sa recju amateri...tj narod vidi da su namazani u kradji pa misli da nisu amateri...amateri u oblasti organizovanja ljudi i sistema koji su u interesu ljudi..
A kako i ne bi bili amateri tu , kad nikad u zivotu nisu ni pomislili dobro ljudima niti uradili nesto za dobrobit ljudi...ja sam jedno vreme bio amater za drvo i srafove...svaki drugi mi je razvaljivao drvo ili ivericu..to je normalno ako si samouk...A sad nijedan to nece uraditi, cak i ne primetim kad krsim pravilo koji sraf sam uzeo...osetis pod rukom i po zvuku...i po mraku..