Narcis

Irina0101

Zainteresovan član
Poruka
101
Danas sam plakala, jer sam odavno shvatila da sam bila kontrola i moc narcisu. A plakala sam jer ne mogu da zaboravim sta sam sve prosla.
I sada se plasim tog coveka. S jedne strane volela bih da sve spasim od njega, a sa druge strane plasim se svega. A ne mogu ziveti sa tim da takav covek, koji mi je narusio mentalno zdravlje, zdravlje mojih roditelja mirno spava. Ja sam u vezu s njim usla u nekom neispunjenom delu zivota i "bila najsrecnija" jer mi se dopao. I on je u pocetku bio divan i tu me je tu uhvatio, i maltretirao psihicki 4 godina.
Ne srecem ga, dugo je i blokiran, negde se januara zavrsilo to zlostavljanje tako sto sam agnazovala sve sa mi pomognu, jer sam mislila sam opsednuta njim i da je sve moj problem, itd itd. No, treba pricati o tome, treba da se siri prica da takvi ljudi postoje. Treba spasiti decu od takvih ljudi. Ja sebi nisam videla izlaz, htela sam da izvraim samoubistvo bezbroj puta, ljudi.
Srela sam ga dva puta nakon toga, prosla me je jeza i uhvatila panika. Bukvalno ga se plasim.
I tuzna sam, sto takve osobe nisu iza resetka ili u ludari, i sto nista nikom.
I zaista mislim da treba da se govori, siri, apeluje na takve ljude svalog dana

Danas sam plakala, jer sam odavno shvatila da sam bila kontrola i moc narcisu. A plakala sam jer ne mogu da zaboravim sta sam sve prosla.
I sada se plasim tog coveka. S jedne strane volela bih da sve spasim od njega, a sa druge strane plasim se svega. A ne mogu ziveti sa tim da takav covek, koji mi je narusio mentalno zdravlje, zdravlje mojih roditelja mirno spava. Ja sam u vezu s njim usla u nekom neispunjenom delu zivota i "bila najsrecnija" jer mi se dopao. I on je u pocetku bio divan i tu me je tu uhvatio, i maltretirao psihicki 4 godina.
Ne srecem ga, dugo je i blokiran, negde se januara zavrsilo to zlostavljanje tako sto sam agnazovala sve sa mi pomognu, jer sam mislila sam opsednuta njim i da je sve moj problem, itd itd. No, treba pricati o tome, treba da se siri prica da takvi ljudi postoje. Treba spasiti decu od takvih ljudi. Ja sebi nisam videla izlaz, htela sam da izvraim samoubistvo bezbroj puta, ljudi.
Srela sam ga dva puta nakon toga, prosla me je jeza i uhvatila panika. Bukvalno ga se plasim.
Zlo koje ne spava. Nema svest da se o tome edukuju ljudi.

Tvoj problem je strah.
Umesto da pokažeš karakter i zube, ti si svesno postala njegova žrtva.
Da si ga u startu od.bala, oduzela bi mu moć da te kontroliše i maltretira. Oni uvek svesno biraju svoje žrtve, tako da nije puka slučajnost što si baš ti naletela na njega. Sledeći put, budi hrabrija i malo pametnija ( bar za ovo svoje loše iskustvo koje si imala) i biće sve ok!
Svako dobro ti želim!

Možda ti niko do sada to nije rekao, da ti ne bi povredio osećanja,...ali jako loše biraš i procenjuješ ljude.
Tako da najpre prvo poradi na sebi i svojom sposobnošću da rezonuješ i procenjuješ ljude, pre nego što naletiš na nekog novog ( moj savet, ofc...bez ikakve loše namere s moje strane da te kritikujem, ko sam ja uopšte da ti sudim?) .

Zatvorena je najnovija tema o narcizmu, btw rečeno ta tema mi se baš svidjela jer je dala neki novi pogled na narcizam, ne samo na žrtve narcista nego baš na same narcise i njihove poremecene obrasce ponašanja koje I njih vodu u propast.

Sad da pitam što mislim,često se navodi da le liječenje narcisa nešto kao nonsens ili borba s vjetrenjecama. Ako su i narcisi nekakve zrtvee svojih roditelja i društvenih okolnosti, jeli moguće im pružiti kakav psihološki i psihijatrijski tretman?

. Ako su i narcisi nekakve zrtvee svojih roditelja i društvenih okolnosti, jeli moguće im pružiti kakav psihološki i psihijatrijski tretman?

Odgovor na tvoje pitanje je pozitivan. Osobe koje imaju NPL- narcistički poremećaj ličnosti mogu da se leče.

Problem je što oni ne misle da imaju problem i ne leče se. To je moje laičko mišljenje jer ne znam koji je procenat ljudi sa NPL a koji se leči.

Back