Napušteno i tužno

6d3cdef655bce427ffe8e810c0341379.jpg

predivan prozor

Пола Баната је опустело Мађари у Мађарску , Румуни изумиру. Интересантно да негативни природни приштај бележе најразвијеније земље због отуђења и недовољно времена за пордицу , делом због еманципације жена које све више ове ствари решавају предбрачним уговором па кад се разведу ојаде их.
Неразвијене земље попут нас исто бележе негативан скор , исељвање , одлив мозгова и тд.
Само више ми се свиђа како ти богати плачу него ми сирома....z;)

1445010773_kuca.jpg

Пола Баната је опустело Мађари у Мађарску , Румуни изумиру. Интересантно да негативни природни приштај бележе најразвијеније земље због отуђења и недовољно времена за пордицу , делом због еманципације жена које све више ове ствари решавају предбрачним уговором па кад се разведу ојаде их.
Неразвијене земље попут нас исто бележе негативан скор , исељвање , одлив мозгова и тд.
Само више ми се свиђа како ти богати плачу него ми сирома....z;)

1445010773_kuca.jpg
Kako je ovo meni prelepo!

Oradur Sur Glane

Francuska

Ruinen von Oradour-sur-Glane

Okupirana Francuska,10. juni 1944. Četiri dana ranije, saveznici su se iskrcavali u Normandiji.. Te prolećne subote, Nemci su stigli do seoca Oradour-sur-Glane blizu Limoža. Tu su počinili zločin koji će ući u istoriju kao najveći masakr u zapadnoj Evropi.
Oko 14 sati, pod izgovorom da traže oružje, 120 vojnika stanovnike sela dovode do pijačnog trga. Nakon što žene i decu zatvorili u crkvu, muškarce su ugurali u ambare i streljali ih. Onda su zapalili crkvu, pucali i bacali granate. Zašto su to uradili – to do danas nije razjašnjeno. Ubili su 642 ljudi. Samo nekoliko ih je preživelo.Selo i danas izgleda kao pre 70 godina.

france-oradour-sur-glane-bombed-car.jpg

Back