Napravi svoju molitvu svojim rečima u skladu sa svojom verom

hm337

Elita
Poruka
22.530
Evo da ja probam prvi da sastavim molitvu razmišljajući o tome dok čitam o havajskoj tehnici Ho’oponopono i sagledavajući hrišćanstvo iz svog ugla

Bože, Tvorče koji si život, svesnost i ljubav i koji živiš kroz svako biće, volim te u svim tvojim ispoljavanjima i opraštam sve gde su me druge osobe kroz koje postojiš uvredile ili povredile na bilo koji način...Volim Te i Hvala Ti na svemu

Bože molim Te da gde god smo ja, moja porodica, rođaci ili naši preci ili naš narod na bilo koji način uvredili i povredili Tebe i neke od bezbrojnih Tvojih inkarnacija našim mislima, rečima, delima i akcijama od početka našeg postojanja do danas, molimo Te za oproštaj ...

Dopusti da se očisti svako negativno sećanje koje uzrokuje energetsku blokadu, negativne emocije i negativan program u podsvesti i da se transformišu ove neželjene energije u čistu svetlost i ljubav..molim Te da tako bude. Hvala unapred

Poslednja izmena:
Gospode Bože, smiluj se nama Srbima - tvom novom Izrailju, da se oslobodimo bezbožnih i nepoštenih vlasti i ropstva strancima. Podaj Gospode Bože da se ujedinimo, da se Srbija, Republika Srpska i Crna Gora ujedine i da oslobodimo Kosovo i Metohiju. Podaj Gospode i zdravlja narodnog, da se mi Srbi umnožimo, da nas bude sve više a nacionalnih manjina sve manje. Da cveta sveto pravoslavlje u ujedinjenoj srpskoj državi, a da jeresi nestanu. Amin

Gospode Bože, smiluj se nama Srbima - tvom novom Izrailju, da se oslobodimo bezbožnih i nepoštenih vlasti i ropstva strancima. Podaj Gospode Bože da se ujedinimo, da se Srbija, Republika Srpska i Crna Gora ujedine i da oslobodimo Kosovo i Metohiju. Podaj Gospode i zdravlja narodnog, da se mi Srbi umnožimo, da nas bude sve više a nacionalnih manjina sve manje. Da cveta sveto pravoslavlje u ujedinjenoj srpskoj državi, a da jeresi nestanu. Amin
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasaaaaaaaaaaaaa...............čoveče
Pa nije Bog Srbin...Gedo pretera ga.

unapređena verzija

Bože, koji si Tvorac svega, sam život, sva svesnost i sva ljubav i koji živiš kroz svako biće, volim te u svim tvojim ispoljavanjima i opraštam sve gde su me druge osobe kroz koje postojiš uvredile ili povredile na bilo koji način...Volim Te i Hvala Ti na svemu

Bože molim Te da gde god smo ja, moja porodica, rođaci ili naši preci ili naš narod na bilo koji način uvredili i povredili Tebe i neke od bezbrojnih Tvojih inkarnacija našim mislima, rečima, delima i akcijama od početka našeg postojanja do danas, molimo Te za oproštaj ...

Dopusti da se očisti svako negativno sećanje u nama i onima koje smo povredili koje uzrokuje energetsku blokadu, negativne emocije i negativan program u podsvesti i da se transformišu ove neželjene energije u čistu svetlost i ljubav..molim Te da tako bude. Hvala unapred

Evo da ja probam prvi da sastavim molitvu razmišljajući o tome dok čitam o havajskoj tehnici Ho’oponopono i sagledavajući hrišćanstvo iz svog ugla

Bože, Tvorče koji si život, svesnost i ljubav i koji živiš kroz svako biće, volim te u svim tvojim ispoljavanjima i opraštam sve gde su me druge osobe kroz koje postojiš uvredile ili povredile na bilo koji način...Volim Te i Hvala Ti na svemu

Dopusti da se očisti svako negativno sećanje koje uzrokuje energetsku blokadu, negativne emocije i negativan program u podsvesti i da se transformišu ove neželjene energije u čistu svetlost i ljubav..molim Te da tako bude. Hvala unapred
Ово о чему ти пишеш је бесмислено.
Испада да смо чекали 2000 година да направи свако своју молитву а да оно пре не вреди.
Има и раније лепих молитава.

ima..pravili su ih ljudi poput mene i tebe u skladu sa svojim verovanjima i saznanjima
Нема. Ми смо ти као људи много горди.
Навикли смо на андроид 16 а застарело је смеће.
Нису ранији људи били гупи па да нису могли да направе добру молитву него је читав свемир чекао нас да би ми то учинили.
И људи некада и данас имају много сличности.
Да си читао неке старе молитве било би ти јасно. Овако кад ниси, не разумеш.

Нема. Ми смо ти као људи много горди.
Навикли смо на андроид 16 а застарело је смеће.
Нису ранији људи били гупи па да нису могли да направе добру молитву него је читав свемир чекао нас да би ми то учинили.
И људи некада и данас имају много сличности.
Да си читао неке старе молитве било би ти јасно. Овако кад ниси, не разумеш.
zar ne misliš da je bolje sastaviti svoju molitvu koju osećaš i u koju veruješ nego mehanički ponavljati tuđe reči i tuđi misaoni postupak? Da li je Bogu milija molitva iz tvog srca ili ona gde tvoj um pokušava da reprodukuje tuđe srce ponavljajući njegove reči?

zar ne misliš da je bolje sastaviti svoju molitvu koju osećaš i u koju veruješ nego mehanički ponavljati tuđe reči i tuđi misaoni postupak?
Oво може само да каже човек који никада није читао старе молитве.
Da li je Bogu milija molitva iz tvog srca ili ona gde tvoj um pokušava da reprodukuje tuđe srce ponavljajući njegove reči?
А ранији људи нису имали срце, него смо ми сад одлучили да напишемо нешто из срца ?
Па молитве су и настајале тако што су људи писали оно што им је на срцу.
Твој предлог логички не стоји.
Испада да човеку 21 века не вреде старе молитве него мора да измишља своје.
То је потпуна бесмислица.
Наравно да се треба молити својим речима, то стоји.
Али намерно избегавати написане молитве је тотално бесмислено.

Oво може само да каже човек који никада није читао старе молитве.

А ранији људи нису имали срце, него смо ми сад одлучили да напишемо нешто из срца ?
Па молитве су и настајале тако што су људи писали оно што им је на срцу.
Твој предлог логички не стоји.
Испада да човеку 21 века не вреде старе молитве него мора да измишља своје.
То је потпуна бесмислица.
Наравно да се треба молити својим речима, то стоји.
Али намерно избегавати написане молитве је тотално бесмислено.
nigde nisam negirao vrednost starih molitvi...za različite ljude različite molitve rade... one koje njihovo srce prepozna kao svoj izraz..samo sam postavio temu na kojoj će svako ko želi da napiše neku svoju molitvu iz svog srca i na osnovu svojih saznanja i uverenja...ne vidim ništa loše u tome

Cenim pokusaj!
Pokusao si onako.kako razumes.

Medjutim ako cemo se ti i ja sutra naci na pice a ti zelis da ti pozajmim biciklu, da li pripremas sablon razgovora samnom koji ces ponavljati celo vreme ili svaki put kada se sretnemo da bih ja bio zadivljen i pozajmio ti biciklu?

Molitva je razgovor sa Bogom.
Nije potreban sablon.
Niti je molitva carobna formula koja ako se izgovori na neki poseban nacin ili onaj ili ovaj, Bog ce uslisiti, inace nece.

Molitva nije sablon.
Ona moze to da bude na pocetku ako neko jos ne zna da se moli.

Vremenom ce tvoje reci voditi Duh sveti, one ce same izlaziti iz tebe i vecinom ni jedna molitva nije ista, jer nije sablon.

Mesto rec molitva, treba da glasi, razgovor sa Bogom.
Ili, dopustenje da Bog postupi po mojoj volji, koju on postuje.

Poslednja izmena:
FB_IMG_1761767604502.jpg

Cenim pokusaj!
Pokusao si onako.kako razumes.

Medjutim ako cemo se ti i ja sutra naci na pice a ti zelis da ti pozajmim biciklu, da li pripremas sablon razgovora samnom koji ces ponavljati celo vreme ili svaki put kada se sretnemo da bih ja bio zadivljen i pozajmio ti biciklu?

Molitva je razgovor sa Bogom.
Nije potreban sablon.
Niti je molitva carobna formula koja ako se izgovori na neki poseban nacin ili onaj ili ovaj, Bog ce uslisiti, inace nece.

Molitva nije sablon.
Ona moze to da bude na pocetku ako neko jos ne zna da se moli.

Vremenom ce tvoje reci voditi Duh sveti, one ce same izlaziti iz tebe i vecinom ni jedna molitva nije ista, jer nije sablon.

Mesto molitva, treba da glasi, razgovir sa Bogom.
Ili, dopustenje da Bog postupi po mojoj volji, koju on postuje.
sviđa mi se ideja da je molitva razgovor sa Bogom...samo prvo trebam da naučim da čujem Boga tako da sam siguran da je to Bog...ovaj Havajac sa unapređenom Hoponopono metodom tvrdi otprilike da trebamo odbacimo sve programe iz podsvesti zasnovane na negativnim sećanjima i povredama da bi jasno čuli i prepoznali inspiraciju koja dolazi od Boga...on za to stanje kad nam je izvor informacija i misli Bog u nama kaže da je to ono što Isus naziva Carstvo nebesko koje je u nama...to je kad umre stari čovek u nama da bi propustio u prvi plan novog čoveka koji je Božji...oproštaj svima, kajanje i molba za oproštaj i ljubav su put kako se to radi...otud molitva onakva kakvu sam je sastavio

Poslednja izmena:
sviđa mi se ideja da je molitva razgovor sa Bogom...samo prvo trebam da naučim da čujem Boga tako da sam siguran da je to Bog...ovaj Havajac sa unapređenom Hoponopono metodom tvrdi otprilike da trebamo odbacimo sve programe iz podsvesti zasnovane na negativnim sećanjima i povredama da bi jasno čuli i prepoznali inspiraciju koja dolazi od Boga...on za to stanje kad nam je izvor informacija i misli Bog u nama kaže da je to ono što Isus naziva Carstvo nebesko koje je u nama...to je kad umre stari čovek u nama da bi propustio u prvi plan novog čoveka koji je Božji...oproštaj i ljubav su put kako se to radi...otud molitva onakva kakvu sam je sastavio
Pocni da se molis Bogu i cuces.
Ali nemoj da postavljas uslove kako ces cuti.
Uvek kada se molim, ispunim se Duhom svetim.
Sta hoces jos?

Umiranje starog coveka je stvarni cin obracenja i delovanje Duha svetoga, to je novo rodjenje.
Stari gresni covek umire i ustaje novi sa Hristom.
Nema nista lose u tome da se pisu molitve.
Ali kada se dolazi pred Bogom, to nije potrebno.
Otvori srce i pricaj sa njime.
Ali ne moras.
Naravno da moze i sablon molitve na pocetku.

Back