Napipao sam kamen u predelu zeluca, ispod rebarnog luka

Sinisa Milic

Početnik
Poruka
2
Sinoc sam napipao kamen u predelu zeluca, ispod rebarnog luka, a zatim sam proverio kod supruge i brata i oni to nemaju. Njih dvoje su takodje iznenadjeni, nisu nikada videli niti culi tako nesto.
To sto sam napipao je toliko tvrdo da izgleda kao da je kost u stomaku, ali ja nemam nikakvih problema, osim sto sam ponekad znao po par dana da imam gorusicu.
Guglao sam i pregledao teme po forumima, ali nigde nisam nasao da je neko napipao kamen ili kost u predelu zeluca, pa se nadam da ce ovde mozda biti neko ko jeste i da ce mi reci sta bi to moglo da bude, jer ja do kraja naredne nedelje necu moci otici na ultrazvuk.

Hvala :hvala:

Hvala na odgovoru. Ja sam danas još istraživao i ono što sam otkrio je dodatno zbunjujuće. Otkrio sam jednu odličnu aplikaciju za Chrome browser koja prikazuje kompletnu anatomiju coveka i mozes da je rotiras kako god zelis "ukljucujes i iskljucujes" organe koje zelis itd. Tako sam uvideo da je prva pretpostavka pogresna i da nije u predelu zeluca nego na vrhu jetre :eek: Znam koliko to cudno zvuci i meni je bilo, ali zaista je tako. Kamen u zuci se skuplja dosta nize od ovog mog "kamena", na dnu jetre i malo udesno , a ispod jetre je zeludac sto znaci da nije ni zeludac sigurno. Ovo se nalazi tik ispod rebranog luka, mozda oko jednog do dva centimtera nize, sto je vrh jetre. Jetra nije otecena jer je svuda okolo mekano, samo taj kamen je tvrd poput kosti. I dalje se osecam potpuno normalno i nemam nikakve simptome, iako ga sada malo cudno osecam verovatno jer ga celi dan pritiscem i opipavam... Nigde ni traga o necemu slicnom na interentu, pokusao sam ponovo pronaci nesto, a brat je u pauzi na poslu pretrazivao i sajtove na engleskom jeziku. Ja cu pokusati opet pre spavanja potraziti neki info, jer zbog obaveza na poslu nemam mnogo vremena tokom dana. Ako neko ima ideju sta bi moglo biti, neka ostavu porku.

Hvala :hvala:

Ljudi prestanite da guglate, da se prepipavate i da se stalno autodijagnostikujete.....

I sam kazes nemas nikakvih problema, budi srecan na tome, i prvom prilikom odi kod doktora.....Nemoj da se napipavas i da brkas ruke u telo da ne bi nesto stvarno napipao, polomio, zgnjecio itd pa ces posle stvarno nesto i imati.....

Znaci iskuliraj i ne izigravaj doktora, ne pipaj se, ne guglaj, ne umisljaj..... Odes kod doktora i to je to. Cak si i guglao i za cudo nigde na netu nisi mogao da nadjes nikakve povezanosti, i i to ni nije nista govorilo, nego si nastavio i dalje da guglas i strane sajtove, pa si na kraju dosao i na forum da bi ti neko rekao sta? Jeste brate umires, imas kamen 5 kga tezak u svim organima.....

:roll:

Sinisa, zbog gorusice i onoga sto si opipao pod desnim rebarnim lukom verovatno je neki kamen u zucnim putevima ili zucnoj kesi. Pozicija zucne kese nije konstanta, moze biti vise varijanti. Ne znam da li jos imao gorak ukus ujutru u ustima, da li imao smetnje kad si jeo majonez, cokoladu ili jaja, da li ti se vraca zeludacni sok kad podrignes i koliko cesto podrigujes, ali sve to reci lekaru kad odes kod njeg. Verovatno to sto si napipao nije u sloju koze ili masnog tkiva vec dublje. Idi lekaru, on ce te pregledati, napipati bolje i predloziti verovatno ultrazvuk. Videh koliko godina imas tako da nije nista strasno verovatno posto je verovatnoca najveca da bude nesto u vezi zucnih puteva i kamenja. Srecno i javi kad se vratis sa ultrazvuka. Prati da ne dobijes temperaturu, da stolica ide redovno kao do sada svakog dana nadam se, prati da li cvrsta stolica i koje je boje da bi rekao lekaru. Eventualno prati kako reagujes na majonez ili cokoladu ili jaja.

Back