napajanje u donjem delu kucista,zasto?

Poruka
3.797
ne znam ko je smislio da ova nova kucista imaju napajanje u donjem delu. kod nekih je taj deo odvojen,posebna komora prekrivena limom,ali na nekim je skroz otvoreno. tu dole gde stoji graficka svakako nije dobro da postoji izvor toplote,onda graficka uvlaci taj topao vazduh i bice vrelija. vruc vazduh svakako tezi da ide pravo na gore,u atmosferu,zato napajanje treba biti u gornjem delu kucista,da se taj topli vazduh sto pre izbaci van. dalje,ako napajanje stoji u gornjem delu,ono ima svoj veliki ventilator koji uvlaci vazduh iz kucista u sebe,a zatim ga izbacuje napolje. ako imate klasican hladnjak za procesor,onda ce ventilator napajanja pomoci da se delimicno apsorbuje topao vazduh koji izlazi iz rebara hladnjaka procesora. ne znam kome padaju na pamet ove nove ideje koje nisu efikasne,sto je najgore skoro svaki proizvodjac kucista sad pravi modele kojima je napajanje dole.

Poslednja izmena:
ne znam ko je smislio da ova nova kucista imaju napajanje u donjem delu. kod nekih je taj deo odvojen,posebna komora prekrivena limom,ali na nekim je skroz otvoreno. tu dole gde stoji graficka svakako nije dobro da postoji izvor toplote,onda graficka uvlaci taj topao vazduh i bice vrelija. vruc vazduh svakako tezi da ide pravo na gore,u atmosferu,zato napajanje treba biti u gornjem delu kucista,da se taj topli vazduh sto pre izbaci van. dalje,ako napajanje stoji u gornjem delu,ono ima svoj veliki ventilator koji uvlaci vazduh iz kucista u sebe,a zatim ga izbacuje napolje. ako imate klasican hladnjak za procesor,onda ce ventilator napajanja pomoci da se delimicno apsorbuje topao vazduh koji izlazi iz rebara hladnjaka procesora. ne znam kome padaju na pamet ove nove ideje koje nisu efikasne,sto je najgore skoro svaki proizvodjac kucista sad pravi modele kojima je napajanje dole.
А што то пишеш нама корисницима који свакако нећемо моћи да ти помогнемо. Пиши произвођачу кућишта па можда ће уважити твоје запажање.

Istina stari princip je bio da napajanje i delimicno hladi tj odvodi toplotu iz kucista a onda su se setili da napajanje uzima hladan vazduh od dole i tako efikasnije hladi samo napajanje.
Optereceno napajanje se svakako vise greje i riknulo bi bez tog ventilatora.

Ja imam modularno napajanje TT i ima statusne lampice koje mogu biti korisne ali posto je taj deo za PSU zatvoren onda nista od toga , a da modifikujem kuciste , malo mi zao :lol:

To su ove led diode i jako je korisno.

200993014392436402.jpg

Znas kako grafa zagreva kuciste strahovito, ako nemas dobro hladjenje u kucistu ce biti kao u paklu,
a ove nove jake karte mogu da povuku i preko 400W.
Pišeš ono što je već napisano na temi..znamo kako..
A te jake karte većina i ne poseduje , baš kao i pre tako i sada..jaka karta će uvek trošiti puno struje, bila da je AMD ili Nvidia a to će za posledice i imati veće grejanje.
Ali reci "kao što su to AMD karte" i pridodati 110c je malo neozbiljno..

Pišeš ono što je već napisano na temi..znamo kako..
A te jake karte većina i ne poseduje , baš kao i pre tako i sada..jaka karta će uvek trošiti puno struje, bila da je AMD ili Nvidia a to će za posledice i imati veće grejanje.
Ali reci "kao što su to AMD karte" i pridodati 110c je malo neozbiljno..
Nisi informisan, AMD je pustio informaciju da je 110C normalno za njihove nove karte. Svako ko je kupio zna. Takodje imas vlasnika tih karti
koje svedoce o tome bas ovde.

Nisi informisan, AMD je pustio informaciju da je 110C normalno za njihove nove karte. Svako ko je kupio zna. Takodje imas vlasnika tih karti
koje svedoce o tome bas ovde.
Care GPU je uvek imao veće tolerancije na toplotu ali reci da se svi kuvaju na tu temperaturu je laž i dezinformacija..
5600xt u jednom i u drugom 200W gladna R9 380 ne prelaze 80c u paklenim danima , ovako do 70c

Npr sećam se da mi se baš grejala 4850 , čoveče to jeste bila furuna, umela je da ide i na 90c ali bila je u tom vremenu baš u rangu sa Nvidia azdajama...
Nakon toga AMD/Ati gubi bitku kako na polju gpu-a od nvidie tako i na polju gpu-a od Intela...
Danas je mnogo bolja situacija za AMD...
Mislim da imaju i brži GPU od nvidije sada na stanju, malo brzi 🤣

kad dodas drugi ventilator na obican hladnjak,ne pomaze nista posebno. ali sam se iznenadio koliko pomaze na vodeni hladnjak. odvodi toplotu samo tako,ugradite slobodno. ako ste culi za nzxt g12,imam ga na gtx980 karti sa h50 vodenim hladnjenjem polovnim od 3000 dinara. grafa dodje do 55 stepeni i tu stane,ne mrda. i to samo ako su vreli dani,a u hladnijim danima bude 48c. idle state 25 stepeni.

Back