Napadnuti bosanski muslimani na Jadranu

NIKOGA NE MRZIMO I NIKOME OVO NE TOLERIŠEMO” Gazda restorana u Omišu reagovao na OPTUŽBE PORODICE iz BiH objavljene u medijima

Oko 14:30 grupa mokrih i razodjevenih ljudi (5 odraslih i 6 djece) ušla je na terasu restorana. Sami su sjeli za stolove i sami s konobarskog pulta uzeli jelovnike. (To se u restoranu ne radi, dođeš, javiš se konobaru i kažeš koliko vas je i on vas primi i posluži). Nadalje su djeca skakala po stolovima, odrasli su „dozivali konobara fijukanjem i s „PAJDO“, konobar ih je nekoliko puta zamolio da se kulturno ponašaju, da on nije pas i da mu ne zviždukaju. Problem su napravili oko liganja koje su navodno bile žilave i nepečene. Dva su puta vraćane u kuhinju i na kraju su svi (kuhinja i konobari) zaključili da su u najboljem redu. Na kraju nisu htjeli platiti sve (što je i bio cilj svega). Konobar je kategorički odbio i naplatio sve jer je bilo sve u najboljem redu. Dotična je zaprijetila da će aktivirati društvene mreže ako joj se ne odbije dio računa. Konobar je ostao pri svojoj odluci i ovo je rezultat.
:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

https://srpskainfo.com/nikoga-ne-mr...ptuzbe-porodice-iz-bih-objavljene-u-medijima/

JutarnjList

Submit

PRAVO LICE DALMACIJE
SPORTAŠI IZ SRBIJE 'ZAGLAVILI' U BRNAZAMA, A ONDA DOŽIVJELI NEOČEKIVANU GESTU Nepoznati momci u trenu im pomogli pa im priredili još jedno iznenađenje
  • AUTOR:
    • Toni Paštar

• OBJAVLJENO:
  • 18.06.2019. u 23:18
ragbija%C5%A1i,%20Pan%C4%8Devo
Toni Paštarveterani ragbi kluba Dinamo iz Pančeva uzvratili su posjet veteranima Nade

Priča o nedavnom ružnom incidentu u Supetru, kad je skupina nasilnika napala grupu sezonskih radnika iz Slavonije vičući tko je od njih Srbin, antipod je događaju od prošloga četvrtka čiji su sudionici bili skupina veterana ragbi kluba Dinamo iz Pančeva i grupa građana iz Brnaza, piše Slobodna Dalmacija.
Na putu prema Splitu ragbijašima iz Pančeva u Brnazama se pokvario kombi. Vidjevši da imaju problema, pristupila su im dvojica nepoznatih mladih ljudi, organizirali im popravak kombija, a kako se radilo o većem kvaru pa na završetak popravka Pančevci nisu mogli čekati, ti isti ljudi iz Brnaza u dva osobna vozila prevezli su ih do Splita, gdje su ih čekali prijatelji iz ragbi kluba Nada.
Ragbijaši iz Srbije u ponedjeljak poslijepodne krenuli su iz Splita za Pančevo. U posljednji trenutak Slobodna Dalmacija uspjela ih je kontaktirati, naći se s njima u Brnazama i čuti iz prve ruke cijelu priču. U kombiju su iz Pančeva u Split putovali: Zoran Ranislavić zvani Žilavi, Vladimir Parčetić zvani Parče, Omer Hamzagić, Bojan Gaćeša zvani Boks, Dragan Đurđev zvani Hani i Vladimir Krivokuća zvani Krivi.

U ime svih članova grupe pričao je Zoran Ranislavić:
- Veterani ragbi kluba Nada bili su u listopadu prošle godine gosti kod ragbi kluba Partizan u Beogradu. Kako smo se i mi, veterani Dinama iz Pančeva, našli tu, uspostavili smo kontakt, doveli smo Splićane i do Pančeva i lijepo smo se proveli. Tad su nam rekli da će u lipnju ove godine oni biti domaćini velikog festivala ragbija. Nismo to željeli propustiti pa smo se naš šetorica dogovorili i krenuli na put.
VEZANE VIJESTI
Putovali smo kombijem preko Bosne i Hercegovine, ušli u Republiku Hrvatsku na graničnom prijelazu Kamensko i nastavili preko Trilja prema Splitu. U Brnazama nam je kombi počeo trokirati. Kad smo došli do raskrižja Sinj -Trilj - Split, vidjeli smo da dalje ne možemo. Nekako smo prešli još 200-300 metara do benzinske stanice u smjeru Splita i tu se zaustavili. Dok smo tako gledali u otvoreni motor kombija, pristupila su nam dvojica mladih ljudi, upitali nas o čemu se radi i treba li nam pomoć. Odgovorili smo da bi nam trebao automehaničar.
Jedan od njih, Teo, a drugi se zvao Damir, nazvao je svoga prijatelja Kristina koji nedaleko ima automehaničarsku radionicu. Kristino je došao za nekoliko minuta, pokušao popraviti, ali nije išlo. Odvukli smo kombi do njegove radionice. Tu je radio oko dva sata, otkrio kvar, ali je za popravak trebao nabaviti dio. U međuvremenu smo kontaktirali prijatelje iz Nade. Na kraju su nas Teo i Kristinov otac s dva osobna vozila odvezli do Splita, a kombi je ostao kod Kristina u radionici. Kombi nam je bio popravljen u subotu, ali kako nam nije trebao, ja sam tek jutros došao do Kristina, uzeo kombi, otišao po prijatelje u Split, odakle smo se zaputili natrag u Pančevo - rekao je Ranislavić.
ragbija%C5%A1i,%20Pan%C4%8Devo

Toni Paštar

Na pitanje jesu li iznenađeni takvim postupkom nepoznatih ljudi, pančevački ragbijaški veterani odgovaraju:
- Najiskrenije, jesmo. Ugodno smo iznenađeni. Znali smo da možemo očekivati pomoć prijatelja ragbi veterana iz Splita, ali pomoć su nam ponudili, a onda i pomogli, ljudi koje smo prvi put vidjeli. Zato ćemo to sa zadovoljstvom istaknuti gdje god budemo u prilici, ispričat ćemo svim svojim prijateljima u Pančevu i Srbiji - kažu oni.
- Ja sam naročito zadovoljan što sam se ovim doživljajem odmah mogao pohvaliti veteranima Nade Pepeu, Fisti i Johanu s kojima prijateljujem još od 1986. godine kad smo zajedno bili u mladoj reprezentaciji tadašnje države - kaže Vladimir Parčetić zvani Parče.
- I ja sam iz ovih krajeva. Moji su iz Otišića. Majka mi je Stojsavljević. Tamo sad živi samo moja strina Ika koju sam u subotu posjetio. Posljednji put bio sam u Otišiću 1988. godine - s ponosom naglašava Zoran Ranislavić zvani Žilavi.
- Jedan od šestorice pančevačkih ragbijaša mi je rekao: 'Kad završiš četiri fakulteta ili pomogneš ljudima u nevolji kao što ste vi nama pomogli, nećeš završiti u novinama, ali kad napraviš kakvu glupost, danima se pune novinski stupci. Drago mi je da ipak neće biti tako - u telefonskom razgovoru rekao je Slobodnoj DalmacijiTeo.
- Nije prvi put da sam bio u prilici pomoći nepoznatima. Takav sam, pomagati ljudima posebno mi je zadovoljstvo - kaže Teo.
- Hvala tim ljudima iz Brnaza koji su pomogli našim prijateljima iz Pančeva. Drago mi je da će javnost i za to saznati. Ti naši prijatelji su odlični momci, sportaši. Bit će lijepo kad oni u Pančevu ispričaju kako su im samoinicijativno pristupili nepoznati mladi ljudi i pomogli im. I taj događaj utjecat će na razvoj još većeg sportskog prijateljstva ragbijaša i

Izgleda da ovo traje i njih biju kao i Srbe

UPOZORENJE BOSANCIMA KOJI LJETUJU U HRVATSKOJ

Za sve one koji planiraju godišnji odmor provesti negdje u Hrvatskoj, a naročito na makarskoj rivijeri UPOZORENJE!!!

Ne znam da li se u našim medijima o tome govorilo ali sam svjedok brutalnog napada na turiste bosance koji se desio 14.07. u Makarskoj kojom prilikom su dva momka iz Sarajeva ni kriva ni dužna brutalno prebijena od strane oveće skupine mještana samo zato što su BOSANCI!!! Narednu noć istu sudbinu je doživjelo još šest momaka. Posljedice bi bile mnogo veće da naša djeca nisu na vrijeme sklonila na sigurno. Nije bila niti jedna osuda lokalnnog stanovništva a na dojavu napada lokalnoj Policiji dobili su samo cinični osmjeh sa skrivenom porukom: "Ko vas ****". Ovo govorim samo iz razloga da se ipak malo prisjetite ili budete bar malo svjesni koliko Vas mrze oni kojima masno plačate boravak u malo većim sobama koje oni klasificiraju kao apartmane. Najsretniji bi bili da na granici ostavite lovu i vratite se nazad da Vas oćima ne gledaju. Cuo sam za još par verbalnih vrijeđanja u Makarskoj i Gradcu ali nisam bio svjedok.
Zato pamet u glavu i dobro se smislite prije nego Vam neki usrani dalmatinac ne pokvari odmor, koji ste pri tome uredno platili.

https://forum.klix.ba/upozorenje-bosancima-koji-ljetuju-u-hrvatskoj-t102462.html

NIKOGA NE MRZIMO I NIKOME OVO NE TOLERIŠEMO” Gazda restorana u Omišu reagovao na OPTUŽBE PORODICE iz BiH objavljene u medijima

Oko 14:30 grupa mokrih i razodjevenih ljudi (5 odraslih i 6 djece) ušla je na terasu restorana. Sami su sjeli za stolove i sami s konobarskog pulta uzeli jelovnike. (To se u restoranu ne radi, dođeš, javiš se konobaru i kažeš koliko vas je i on vas primi i posluži). Nadalje su djeca skakala po stolovima, odrasli su „dozivali konobara fijukanjem i s „PAJDO“, konobar ih je nekoliko puta zamolio da se kulturno ponašaju, da on nije pas i da mu ne zviždukaju. Problem su napravili oko liganja koje su navodno bile žilave i nepečene. Dva su puta vraćane u kuhinju i na kraju su svi (kuhinja i konobari) zaključili da su u najboljem redu. Na kraju nisu htjeli platiti sve (što je i bio cilj svega). Konobar je kategorički odbio i naplatio sve jer je bilo sve u najboljem redu. Dotična je zaprijetila da će aktivirati društvene mreže ako joj se ne odbije dio računa. Konobar je ostao pri svojoj odluci i ovo je rezultat.
:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

https://srpskainfo.com/nikoga-ne-mr...ptuzbe-porodice-iz-bih-objavljene-u-medijima/
1.dođeš, javiš se konobaru i kažeš koliko vas je i on vas primi i posluži

To da je neki vrhunski restoran konobar bi ih cekao na ulazu. Na nasim prostorima ljudi nemaju naviku da stoje ispred restorana i da cekaju da dodje konobar. I ne samo na nasim prostorima. Kad nema hostese na ulazu logicno je da ces uci u restoran posebno ako ne izgleda luksuzno. Znaci sama cinjenica da je neko usao u restoran neprimecen znaci da restoran i nema neku vrhunsku uslugu .

2.grupa mokrih i razodjevenih ljudi (5 odraslih i 6 djece) ušla je na terasu restorana.

Da li postoji dres kod ispred restorana?Da li ih je neko obavestio o tome sta treba da obuku? Ako se radi o obicnoj terasi restorana na moru ocekivati da ti gosti nece dolaziti polu goli je veoma mala. Osim ako se ne radi o nekom luksuznom restoranu u vecernjim satima cak i u hotelima niko nece drndati gosta ako je malo mokar.

3.kakav god da je gost ovaj konobar je skandalozan a ono: "ovo je moj privatni kontejner ovde ne mozes bacati svoje smece" je VAN SVAKE PAMETI

Sve u svemu bahati gosti su nesto na sta svako ko radi s ljudima mora da racuna. Ljudi iz Bosne sigurno ne jedu lignje svake nedelje i tu nista nije cudno niti bi trebalo biti izvor necijeg zgrazavanja i arogancije.
Ova reakcija restorana je ono sto je potpuno skandalozno i ocito da ljudi nemaju osnovna znanja kako raditi s ljudima. Ovako bahata reakcija u kombinaciji sa bezobrazlukom i nastavljanjem moze jos samo na Balkanu da se dozivi. Ni u CG nisu mnogo ljubazniji a cak i u Beogradu znaju da budu vrlo neprijatni posebno u "bizi zonama".
Ameri bi ga za ovo tuzili

Ali kontejner sa imenom i prezimenom je hit :lol: dobro mu je Bosanac rekao

Не знам, на босанско море Неум не идем јер је циганлук, правог босанског аутентичног туристу са породицом сам видио у рејону Аде Бојане, најгоре од свега у то вријеме Дино Мерлин је држао концерт. :eek: Ја то наравно нисам знао када сам дошао да видим тај југ Црне Миле Горе.
Чега сам се нагледао тада то се речима не може описати.
Иде черга њих 12,13 чини ми се, двије породице,мушкарци носе лопате жене неке торбуљине а дјеца за њима.
У једном тренутку, када су изабрали мјесто креће укопавање, копају се дубоке рупе у пјеску као ров, забијају неке сунцобране (никада нисам видио веће у животу) на врху рова да добију што већи хлад ваљда.
И онда сцена од које сам се смијао пола дана.Ускачу жене у рупу и креће дрека ка дјеци: " Мемо, Шемсо, Хајро, Ведо, Нусро упадајте. :lol: Како су се сви смјестили само главе вире из те рупетине.Посматрао сам их са лежаљке и чуду се чудио.

Izgleda da ovo traje i njih biju kao i Srbe

UPOZORENJE BOSANCIMA KOJI LJETUJU U HRVATSKOJ

Za sve one koji planiraju godišnji odmor provesti negdje u Hrvatskoj, a naročito na makarskoj rivijeri UPOZORENJE!!!

Ne znam da li se u našim medijima o tome govorilo ali sam svjedok brutalnog napada na turiste bosance koji se desio 14.07. u Makarskoj kojom prilikom su dva momka iz Sarajeva ni kriva ni dužna brutalno prebijena od strane oveće skupine mještana samo zato što su BOSANCI!!! Narednu noć istu sudbinu je doživjelo još šest momaka. Posljedice bi bile mnogo veće da naša djeca nisu na vrijeme sklonila na sigurno. Nije bila niti jedna osuda lokalnnog stanovništva a na dojavu napada lokalnoj Policiji dobili su samo cinični osmjeh sa skrivenom porukom: "Ko vas ****". Ovo govorim samo iz razloga da se ipak malo prisjetite ili budete bar malo svjesni koliko Vas mrze oni kojima masno plačate boravak u malo većim sobama koje oni klasificiraju kao apartmane. Najsretniji bi bili da na granici ostavite lovu i vratite se nazad da Vas oćima ne gledaju. Cuo sam za još par verbalnih vrijeđanja u Makarskoj i Gradcu ali nisam bio svjedok.
Zato pamet u glavu i dobro se smislite prije nego Vam neki usrani dalmatinac ne pokvari odmor, koji ste pri tome uredno platili.

https://forum.klix.ba/upozorenje-bosancima-koji-ljetuju-u-hrvatskoj-t102462.html
Eto , a samo se Srbi bune kako su večite žrtve još od Kosova ,a Dalmoši baš tolerantno biju i jebu majke svim svojim gostima bez diskriminacije ,eto kakav smo narod ...

Не знам, на босанско море Неум не идем јер је циганлук, правог босанског аутентичног туристу са породицом сам видио у рејону Аде Бојане, најгоре од свега у то вријеме Дино Мерлин је држао концерт. :eek: Ја то наравно нисам знао када сам дошао да видим тај југ Црне Миле Горе.
Иде черга њих 12,13 чини ми се, двије породице,мушкарци носе лопате жене неке торбуљине а дјеца за њима.
У једном тренутку, када су изабрали мјесто креће укопавање, копају се дубоке рупе у пјеску као ров, забијају неке сунцобране (никада нисам видио веће у животу) на врху рова да добију што већи хлад ваљда.
И онда сцена од које сам се смијао пола дана.Ускачу жене у рупу и креће дрека ка дјеци: " Мемо, Шемсо, Хајро, Ведо, Нусро упадајте. :lol: Како су се сви смјестили само главе вире из те рупетине.Посматрао сам их са лежаљке и чуду се чудио.
Pa dobro na Adi Bojani su svoji na svome :lol:,mada kažu da su ti domaći šipci i muslimani starosedeoci iz Ulcinja i Bara dosta kultivisaniji od svojih zema sa Kosova i iz bosanskih planina , ja bio ko klinac pre 20 godina pa se ni ne sećam .

Pa dobro na Adi Bojani su svoji na svome :lol:,mada kažu da su ti domaći šipci i muslimani starosedeoci iz Ulcinja i Bara dosta kultivisaniji od svojih zema sa Kosova i iz bosanskih planina , ja bio ko klinac pre 20 godina pa se ni ne sećam .

Za Ulcinj ne znam, ali Šiptari i muslimani starosedeoci u Baru su fino vaspitana i kulturna gospoda u odnosu na sve brđane, odakle god dolazili, i koje god boje i dezena bili...

To ste im nabili traume 92-95, pa se sad samo u rovu oseća bezbedno... :hahaha:

Ма да али ово су били туристи по нагласку средња Босна.
Знаш како Босна је специфична држава са пуно различитости у сваком смислу, за мој укус превише.

Crnogorci i Dalmoši su isti , iste radne navike ,ista ljubaznost , ista ljubav i poštovanje prema gostu , jedino što je kod Dalmoša bilo malo pameti da im se baš ne izlivaju govna nasred plaže i da na istu uveče ne puštaju krave i ostalu stoku da pase smeće , kao kod onih južnije .

A imaš tu bitnu razliku između native primoraca i rolingstonsa.

U CG se to najbolje vidi u Boki, na primer.

Rolingstonsima treba nekoliko generacija da se iole kultivišu, a mnogo ih je više nego domorodaca...

A imaš tu bitnu razliku između native primoraca i rolingstonsa.

U CG se to najbolje vidi u Boki, na primer.

Rolingstonsima treba nekoliko generacija da se iole kultivišu, a mnogo ih je više nego domorodaca...
Pa ima i kulture , u Dalmaciji su isto vlaji sa brda većina , mada ni starodeoci nisu pojam vrednoće iako nisu seljačine .
Recimo moja tetka ima već 50 godina stan u Starom Gradu na Hvaru , nisu išli tokom devedesetih , od 2000. idu normalno ,keva išla kod nje redovno i kaže nikada nije videla takvu nadrkanost skoro mržnju prema turistima nevezano odakle su .
Kaže da domoroci Hvarani bukvalno mrze ta 4 meseca u godini kad je sezona ,švabama potajno jebu majku švapsku fašističku , žabarima cigansku , (a oni su im 80% gostiju ) ,Poljacima i Česima psuju majku što navodno i paradajz i sirni namaz donose iz Slovačke,purgeri i Slovenci su im iritantni homosi , Slavonci paori , Srbi su im Srbi ... A od ta 4 meseca žive cele godine i jedva čekaju da dodje jesen , pa da mogu lepo narednih 8 meseci da po ceo dan sede u konobi piju bevandu i rakiju , igraju balote i kladionicu , bistre politiku i kurcem ne mrdaju .

Back