НАПАД НА НОВИНАРЕ У НОВОМ ПАЗАРУ

jomini:
Vidite ovako... Ako ja sahranjujem nekoga i pri tome je jasno da ne želim da neko to fotografiše i snima, a onda se nađe neki junak pa se pravi pametan, e pa onda bih ga i ja polupao. Šta vam tu nije jasno?

Значи то право имају и они који су били ожалошћени смрћу Слободана Милошевића.
ДА или НЕ?

Banshee:
slazem se....
novinari znaju da budu jako agresivni i bezobrazni,a posebno se raspomame u situaciji kada bas i nije prilika...
na stranu sto svi prenose poluinformacije ili lazne informacije da dizu sebi posao...

Новинари беее92 су најчешће агресивни и безобразни.

Duh Sekire:
Значи то право имају и они који су били ожалошћени смрћу Слободана Милошевића.
ДА или НЕ?

.
Naravno da imaju .Jedino sto oni koji su sahranjivali Slobodana nisu ni imali zelju da sahrana prodje bez medijske paznje vecu upravo suprotno ,pored toga sto je rirual imao paganske odlike on je svesno pretvoren u politicki miting sa politickim govorma onih koji su ga za zivota pljuvali poput Nikolica i Vucele i navijackim skandiranjem skandiranjem i mahanjem zastavama i parolama potpuno neprimerenim sahrani .

Nemoj tako Banshee, svako ima pravo na svoje misljenje. Za TV B92, situacija je jasna... Politika te TV kuce nije prijateljski nastrojena prema ovom narodu, i stvarno, licemerno je poricati to. Nije to primetio jedan covek, pa da kazes, lud je, neonacista itd... Nego to primecuje vecina ljudi u Srbiji.
Sto ne znaci da nemaju super muzicki i filmski program :)

Banshee:
evo ga glavni glupson krstarice...
...IQ tezi nuli...

...u ponovnom bednom pokusaju da isproziva nekog....

mozda sam ja glup, al kad vidim tebe - utesim se 8-)

da si se rodila par vekova ranije siguran sam da bi tvoje ime bilo nova merna jedinica za glupost 8-)

jer u par hiljada tvojih postova koje sam procitao na ovom forumu, nijedan nije bio inteligentan, nijedan nije bio u vezi teme o kojoj se govori, vec iskljucivo jeftino, ulicarsko-seljacko prozivanje i omalovazavanje diskutanata. Stoga tebi reci da si glupa, ne predstavlja nikakvu uvredu, vec naprotiv konstataciju cinjenicnog stanja.

Zato bih ti savetovao da se manes analize aktuelnih dnevno-politickih desavanja, jer ocigledno je da ti ne ide, i da se uhvatis nekih drugih poslica gde bi tvoji "kvaliteti" jasnije mogli da dodju do izrazaja - kao sto su recimo ciscenje, pranje, kuvanje, kukicanje, vez itd.

8-)

Nekorektno policijsko saopštenje

Posle napada na novinara Glasa javnosti i Kurira Zorana Šaponjića u Novom Pazaru dok je, obavljajući profesionalni zadatak, pokušavao da fotografiše pogrebnu kolonu koja je nosila telo pokojnog vehabije Ismaila Prentića, oglasila se preksinoć novopazarska policija saopštenjem u kome je rečeno da policija proverava navode prijave Zorana Šaponjića, kao i da se radi na identifikaciji nepoznatog napadača.

U saopštenju se još navodi da je novinar Zoran Šaponjić prijavio da je nepoznata osoba pokušala da mu otme fotoaparat dok je pokušavao da slika sahranu ubijenog vehabije.Šokirani smo ovakvim saopštenjem policije. Sam Šaponjić kaže: "Ozlojeđen sam i iznenađen ovakvim policijskim saopštenjem jer sam precizno opisao šta se dogodilo".Posle ovakvog saopštenja novopazarske policije, nakon napada za sada neidentifikovanih osoba na novinara Glasa javnosti Zorana Šaponjića, u kome se prikrivaju činjenice i pokušava zataškati ceo slučaj, obratili smo se ponovo javnosti i svim nadležnima da odmah ispitaju ko je odgovoran za ovakvo postupanje i preduzmu mere prema zakonu. Ali i da se na najozbiljniji način pristupi rasvetljavanju napada na novinara.

Pitamo zašto Šaponjiću nije data kopija zapisnika o njegovoj prijavi napada, koji je on potpisao. Da li se na ovaj način pokušava zataškati ceo slučaj ili možda proglasiti tajnom? Nije istinita tvrdnja novopazarske policije da je Šaponjić prijavio pokušaj otimanja fotoaparata. Istina je da je Zoran Šaponjić prijavio da mu je potpuno uništen i polomljen fotoaparat te da je dobio batine.

O svemu tome postoji veliki broj svedoka - učesnici pogrebne povorke, kao i mnogobrojni prolaznici. Šaponjić je čak, imajući u vidu ukupnu situaciju u Novom Pazaru, na svoju štetu, delimično minimizirao ceo događaj kako ne bi doprineo povećavanju tenzija. Istina je da je on kao novinar u trenutku obavljanja zadatka bio na ivici linča razularene gomile.
Jaku glavobolju, kao posledicu udaraca koje je zadobio po glavi, Šaponjić je osećao i juče.Stoga, još jednom insistiramo da se ova situacija hitno razmotri na najozbiljniji mogući način i da sve nadležne institucije postupe prema zakonu.Podsećamo da smo prekjuče saopštili stav redakcije da novinara Zorana Šaponjića nećemo povući s terena s kog izveštava. Na dalje, za njegovu bezbednost i bezbednost njegove porodice smatramo direktno odgovornima najviše državne instance.

REDAKCIJA GLASA JAVNOSTI

Најзад се НУНС огласио!

NUNS osuđuje sporost u rasvetljavanju napada na novinare

Radio Srbija - Pre 52 minuta

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) naoštrije je protestovalo što policija nije otkrila napadače na novinara "Glasa javnosti" Zorana Šaponjića i fotoreportera "Večernjih novosti" Milana Cvetkovića, iako je prošlo već tri dana od napada na njih na sahrani vehabije Ismaila Prentića, ubijenog u Novom Pazaru u sukobu sa policijom. Kao što se pokazalo posle pokušaja napada na novinara Dejana Anastasijevića, takva sporost deluje podsticajno na sve koji žele da uzmu pravdu u svoje ruke, istaknuto je u saopštenju. NUNS naglašava da su novinari u Srbiji, koji profesionalno obavljaju svoj posao, sve češće izloženi napadima ekstremista i dodaje da policija, sem u slučaju Goran Davidović-Dinko Gruhonjić nije otkrila napadače. Šaponjić i Cvetković su, pridržavajući se svih pravila profesije i ne narušavajući privatnost događaja, 21. aprila izveštavali sa sahrane Prentića. Novinar i foto-reporter napadnuti su dok su pokušavali da fotografišu pogrebnu povorku. Cvetković je uspeo da pobegne, a Šaponjić je nakon napada izjavio da mu je najpre sa leđa prišao jedan čovek, koji nije bio u povorci, i pokušao da mu otme fotoaparat, da bi potom na njega nasrnula i trojica ljudi iz povorke.

Back