Напад Драгана Бјелогрлића на режисера Предрага Антонијевића

Khal Drogo

Elita
Poruka
17.337
Умјесто да главна тема Филмских сусрета у Нишу буде премијера филма "Нечиста крв", чији је главни лик Драган Бјелогрлић, главна тема је напад овог глумца на редитеља Предрага Гагу Антонијевића (овдје).

Bjelogrliću od 3 do 5 godina zatvora? Obračun koji će tek dobiti razrešenje​

Umesto da glavna tema Filmskih susreta u Nišu bude premijera filma "Nečista krv", čiji je glavni lik Dragan Bjelogrlić, glavna tema je napad ovog glumca na reditelja Predraga Gagu Antonijevića.

Do napada je došlo je u 4 ujutru u niškom hotelu Ambasador, gde su smešteni glumci tokom održavanja manifestacije Filmski susreti.
Bjelogrlić je osumnjičen da je nekoliko puta u glavu udario Gagu Antonijevića. Policija je brzo intervenisala, a Bjelogrlić je oko 9 časova priveden. Više od tri sata je proveo u policijskoj stanici Medijana u Nišu i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

"Sutra je saslušanje kod tužilaštva, pa ćemo nakon toga dati izjave", rekao je njegov advokat Milan Petrović dodajući da će sutra biti saslušani i Dragan Bjelogrlić i svedoci, pa ćemo saznati više detalja.

Prema ranijim saznanjima do napada je došlo zbog neraščišćenih računa između glumca i reditelja što je kulminiralo sukobom.

Danas se na pres-konferenciji povodom Filmskih susreta najviše pitanja novinara odnosilo na sukob koji se dogodio, a direktor festivala Srđan Savić je prokomentarisao da Predrag Antonijević nije gost festivala, kao i da njegov film "Dara iz Jasenovca" nije prijavljen za ovogodišnju selekciju Filmskih susreta u Nišu.
"Što se tiče tih stvari, mi zaista ne možemo da arbitriramo. U pitanju su ugledni filmski radnici. Nešto se desilo. Organi reda će utvrditi o čemu se radi", rekao je Savić.
"Ovakvi događaji neće skrenuti pažnju sa festivala", rekao je i reditelj filma "Nečista krv - greh predaka" Milutin Petrović.
Kako navode iz Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, Dragan Bjelogrlić se tereti za nasilničko ponašanje za koje je moguća kazna do tri ili do pet godina zatvora, u zavisnosti od stepena povrede koju je naneo.
Шта рећи?
О Гаги Антонијевићу нисам имао добро мишљење, не готивим приступ који је имао кроз раније филмове.
Након одличног филма "Дара из Јасеновца" кориговао сам мало мишљење. И због обраде саме теме, што је напокон кроз играни филм дочаран дјелић ужаса Јасеноввца, што реафирмише ту нашу преболну причу што је постало данас из угла аутошовиниста непожељно, и због чињенице што није угађао "политичкој коректности", што није угађао лајавцима у комшилуку, што се удостојио ангажовати глумце и статисте из Српске умјесто неких типова из ефбиха који и тако само пљују по Србљу, због свега тога наклон до пода.

Бјелогрлића поштујем, сушта супротност некима из те бранше, који итекако користе прилику попут Карановићеве да пљују по Србљу, или неким глумцима и глумицама који за неколико сребрњака узимају учешћа у филмовима кроз које се опогањују Срби или "болдује" мржња према Србима.
Имао је једну више неспретну епизоду са неким олошем, неким чика Јовом, али исправио се, након апсолутно одличне серије "Сенке над Балканом" имамо њему боље мишљење него раније.

Зато ми је због овог немилог догађаја жао. Некако ми је лакше када у таквим ситуацијама страда неки смрад, а намножило се тога у свијету српског филма.
Разлог овог насртаја по ријечима Гаге би могао бити што је јавно прозвао Бјелогрлића за покушај махинација око једног филмског пројекта прије 5 година а поменуо је и да је приликом напада наводно псовао и сам филм "Дару из Јасеновца" (???).
Како се догађај десио у четири ујутро, вјерујем да је алкохол главни узрок немилог догађаја, повод може и нетрпељивост која дуже тиња и ко зна шта,, али вјеруем да је највише до алкохола. Како год, Драган Бјелогрлић шта год био повод, нема оправдања за овај насртај, можемо разумјети и да је алкохол "припомогао" ружном догађају, али то му неће помоћи у судском поступку који слиједи, укаљао је репутацију међу колегама и из ове приче имаће штете.
Но добро, дешава се, било би добро да до немилог догађаја није дошло,да су разлоге нетрпељивости ако постоје премостили, на неки начин, али ето, десио се баш ружан обрачун. Српска посла.

Prilozi

• 1629797922391.png
    1629797922391.png
    461,1 KB · Pregleda: 47
Poslednja izmena od moderatora:
Ko zna sta je sve bilo i sta je sve posredi.
Bejlogrlic se ponizio ovim gestom, razumem ako ga je ovaj provocirao, ali obojica su odrasli ljudi i kolege i prestavljaju kulturnu elitu ove zemlje, kakvu takvu. Ne rešava se tako divljački ništa. Sem ako te neko napadne fizički ili tvoju decu.

Šta kaže Bjela što ga je iznabadao? zNA li se šta?
- Uvek sam se pitao zašto volim ovaj grad i shvatio sam da i u najtežim trenucima da je ovaj grad uz mene. Ja im se zahvaljujem što su bili profesionalni, zahvaljujem se Tužilaštvu što nisu podlegli pritiscima, što su profesionalno i ljudski uradili ovaj posao, i što su mi dali mogućnost da objasnim šta se zaista desilo. To što se zaista desilo nije ništa od onoga što su pisali režimski tabloidi. Žao mi je što sam naseo na grozne provokacije gospodina Antonijevića koje traju više od godinu i po dana. Žao mi je što se gospodin Antonijević pojavio, ne znam zašto, baš u trenutku kada sam imao dve veličanstvene premijere, žao mi je što nisam izdržao da ja dostojanstveno ignorišem te njegove grozne provokacije što sam dozvolio da ovo baci senku na ova dva bitna događaja koji su bili u Nišu. Žao mi je što sam to i uradio - rekao je Bjelogrlić, a na pitanje novinara da li se vraća na filmske susrete odgovorio je: "Ako dobijem nagradu".

- Uvek sam se pitao zašto volim ovaj grad i shvatio sam da i u najtežim trenucima da je ovaj grad uz mene. Ja im se zahvaljujem što su bili profesionalni, zahvaljujem se Tužilaštvu što nisu podlegli pritiscima, što su profesionalno i ljudski uradili ovaj posao, i što su mi dali mogućnost da objasnim šta se zaista desilo. To što se zaista desilo nije ništa od onoga što su pisali režimski tabloidi. Žao mi je što sam naseo na grozne provokacije gospodina Antonijevića koje traju više od godinu i po dana. Žao mi je što se gospodin Antonijević pojavio, ne znam zašto, baš u trenutku kada sam imao dve veličanstvene premijere, žao mi je što nisam izdržao da ja dostojanstveno ignorišem te njegove grozne provokacije što sam dozvolio da ovo baci senku na ova dva bitna događaja koji su bili u Nišu. Žao mi je što sam to i uradio - rekao je Bjelogrlić, a na pitanje novinara da li se vraća na filmske susrete odgovorio je: "Ako dobijem nagradu".
Znači ne kaje se zbog napada i kad bi mogao učinio bi to opet.

Ko zna sta je sve bilo i sta je sve posredi.
Bejlogrlic se ponizio ovim gestom, razumem ako ga je ovaj provocirao, ali obojica su odrasli ljudi i kolege i prestavljaju kulturnu elitu ove zemlje, kakvu takvu. Ne rešava se tako divljački ništa. Sem ako te neko napadne fizički ili tvoju decu.
Zato smo i tu gde jesmo jer smo sve fini i kulturna elita se svadja preko twitera umesto preko nosa

Србомржњом задојени болесници из сарај Шехерана (овдје) дају здушну подршку Бјекогрлићу. Не знам одакле толико баш острашћена подршка, чиме ју је Бјела или прије Гага Антонијевић (могуће неком изјавом након филма "Дара из Јасеновца" којом га је замрзила сарајевска махала, али заиста нисам то упратио) "заслужио", али неће то баш међу Србљем, барем код оних који то прочитају, бити благонаклоно примљено.
Сваки иоле нормалан Србин окренуће се страни коју је та булумента малумних и србомржњом задојених грла замрзила.

Нешто ново, осим оног што видимо на снимку, тешко да ћемо сазнати. Бјелогрлић каже да је пошао у тоалет и да му је Гага нешто добацио те да је ради тога кренуо у обрачун, Гага то пориче, у том метежу пале су тешке и ружне ријечи, од разних актера, наравно има и до алкохола.
Након немилог догађаја многе пакосне душе су дошле на своје, имамо и ликовања и наслађивања, па и у емисијама (наравно предњачи смећарска Н1) типа "мало је батина добио", неки мисле да је усхићена злурадост врлина, свакојаких ликова под овим небеским сводом.
Како год, једна конфузна, ружна и мучна ситуација, нити знам, нити можемо знати има ли до Гаге кривице или "кривице", Бјелогрлић то себи није смио допустити (па и због овог ликовања ових болесника из ефбиха на кликсу), и ситуација из које ништа добро неће проистећи

Свјетина контаминирана дневном политиком и умова обликованих ријалити садржајима, све гледа кроз призму политику, па и овај физички напад Бјелогрлића на Гагу Антонијевића. Власт против опозиције, ДС против СНС, из угла једних "ови жути су багра" из угла других "удри по напредњацима", и та острашћена група тешко може разумјети да постоје и друге, кудикамо важније димензије.
Филмски радници, режисери, продуценти, глумци и ини, морали би прије свега и изнад свега служити филмској умјетности, у овом случају и српској култури и реафирмацији преко фиома идеја које имају. Тако ће најбоље и једино помоћи и својој земљи и свом роду.

Ако обрада важне теме о ужасима Јасеновца,или такође за српску нацију важне теме кроз одличну серију "Сенке над Балканом" подразумијева труле компромисе, сарадњу са омраженим "злоћама" како би се за коју кинту огребали, учини то, све у служби филмске умјетности.
Имамо ситуацију са Лорданом Зафрановићем, који 30 и кусур година тражи спонзора за пројекат "Дјеца Козаре",како се прича бави злодхелима ендехазије исрпским страдањем, паре запрјекат осим Србије неће дати нико жив, а и Србија је заробљена држава и такви пројекти деценијама не бејаху пожељни. И прођоше деценије, у овим годинама ? је може ли Лордан такав пројекат изнијети, а да су се ствари боље поклопиле, да би мало више довитљивости, кварности па и кокетирања са анамо оним злоћама, српска кинематографија могла је бити богатија за вјерујем одличан филм кроз који би се реафирмисала важна епизода из српске историје.
И кроз те релације ваља гледати, људи из свијета филма требају служити филму, српској култури, не политикама и посебно не дозволити да буду инструменти у прљавим политчким играма.

Back