Naocare

.FiLoZoF.

Zainteresovan član
Poruka
182
Pozz.
Pre mesec dana sam bio kod ocnog i utvrdio je da mi je dioptrija -0.25(Levo oko) i -0.5( desno).
Uzeo sam naocare i nosio ih 3 nedelje. E sad, pre nego sto sam nosio naocare ja nisam video na daljinu ali samo sitnije natpise ali sam osobe super raspoznavao ali sam ipak odlucio da ih nosim. Nosio sam ih 3 nedelje i sve sam isto video + sam video te male natpise koje nisam mogao bez naocara.Sto je super,zar ne? :confused: Ali kada sam skinuo naocare i nisam ih nosio 2-5 dana nista nisam mogao da vidim( ne bukvalno) . Osobe sam tesko raspoznavao(malo vece daljina) sto nije slucaj kada ih nisam oupste nosio. Moje pitanje je da li uopste nositi naocare? Kad sam ja bolje video bez njih(osim sitnih natpisa) a sad bez njih sve teze i teze vidim. Kao da su mi one pokvarile jos vise vid. POMOC:dash:

Pozz.
Pre mesec dana sam bio kod ocnog i utvrdio je da mi je dioptrija -0.25(Levo oko) i -0.5( desno).
Uzeo sam naocare i nosio ih 3 nedelje. E sad, pre nego sto sam nosio naocare ja nisam video na daljinu ali samo sitnije natpise ali sam osobe super raspoznavao ali sam ipak odlucio da ih nosim. Nosio sam ih 3 nedelje i sve sam isto video + sam video te male natpise koje nisam mogao bez naocara.Sto je super,zar ne? :confused: Ali kada sam skinuo naocare i nisam ih nosio 2-5 dana nista nisam mogao da vidim( ne bukvalno) . Osobe sam tesko raspoznavao(malo vece daljina) sto nije slucaj kada ih nisam oupste nosio. Moje pitanje je da li uopste nositi naocare? Kad sam ja bolje video bez njih(osim sitnih natpisa) a sad bez njih sve teze i teze vidim. Kao da su mi one pokvarile jos vise vid. POMOC:dash:

Oči su ti se navikle na naočare, pa si zbog toga lošije video bez njih. Korigovaće ti se to sve posle izvesnog vremena, tako da ćeš isto videti kao što si video pre nego što si počeo da ih nosiš. Ovo ti kažem kao neko ko skoro ceo život nosi cvike. :)

Oči su ti se navikle na naočare, pa si zbog toga lošije video bez njih. Korigovaće ti se to sve posle izvesnog vremena, tako da ćeš isto videti kao što si video pre nego što si počeo da ih nosiš. Ovo ti kažem kao neko ko skoro ceo život nosi cvike. :)

Huh :worth: Iskreno se nadam da je tako.Meni nije problem da nosim naocare jer sama pomisao da treba da stavljam nesto ljigavo u oci mi se gadi(Sociva) :D
Meni Doca reko kao moram uvek da ih nosim sto mi nije problem ali kad ih skinem uzas.Hodam ko zombi :P Nadam se da si u pravu i da cu videti ponovo kao ranije kada skinem naocare :neutral:

Ja sam startala sa dioptrijom -0.25 na oba oka...sad sam na -2, mislim da ce mi ta i ostati def., posto se vec dugo ne menja...mislim da su me i dr delimicno zeznuli sa stalnim povecavanjem, jer realno i ne treba mi oko sokolovo za najsitnije detalje...
U srednjoj sam skontala da ne vidim skroz jasno, jer su bile lose table, profesori pisali sitno, i ok tad mi je realno trebalo da vidim tako detaljno...
Posle, kako koja kontrola, svaki put mi povecaju za 0.25...dok nisam samoinicijativno, otisla na kontrolu umesto za 6 meseci, tek za 2 god. i-ista dioptrija.
Nosim kombinovano naocare i sociva, a kad god mogu, ne nosim nista, odmaram oci...posebno kad odem da setam.
Raspitivala sam se za lasersku korekciju i odustala, svakako s godinama ide onaj famozni +...ako te tesi, kad svi krenu da nose one staracke za citanje (+), pocetkom 40-ih, ti ces bez problema citati i nece ti biti potrebne... :)

Kada je bilo bombardovanje 1999. godine moje telo je pretrpelo veliki stres, uključujući oči.Ne sećam se koliko mi je bila dioptrija, davno beše, kao trebaju mi naočare.Nisam mogla da vidim daljinu.Na TV sam čula na jedno mesto ima lekovita voda, tu smo svratili i uzeli. Dve nedelje sam umivala lice i oči, posle toga odlično sam videla daljinu i naočare mi otada više nisu na pamet.:D

Poslednja izmena:
Kada je bilo bombardovanje 1999. godine moje telo je pretrpelo veliki stres, uključujući oči.Ne sećam se koliko mi je bila dioptrija, davno beše, kao trebaju mi naočare.Nisam mogla da vidim daljinu.Na TV sam čula na jedno mesto ima lekovita voda, tu smo svratili i uzeli. Dve nedelje sam umivala lice i oči, posle toga odlično sam videla daljinu i naočare mi više nisu na pamet.:D
gde to ima se uzme?

Huh :worth: Iskreno se nadam da je tako.Meni nije problem da nosim naocare jer sama pomisao da treba da stavljam nesto ljigavo u oci mi se gadi(Sociva) :D
Meni Doca reko kao moram uvek da ih nosim sto mi nije problem ali kad ih skinem uzas.Hodam ko zombi :P Nadam se da si u pravu i da cu videti ponovo kao ranije kada skinem naocare :neutral:

I meni su rekli da bih trebala stalno da ih nosim, što sam i činila prvih desetak godina, dok me nisu smorile. Sada ih nosim kada čitam i pišem, i generalno kad sam u kući ili na faksu, dok ih na ulici ne nosim (mada bih trebala, pošto sam kratkovida :confused:). Uprkos tome što ih ne nosim, dioptrija mi je već godinama ista, -2,5. U početku mi je bilo teško da se naviknem da hodam ulicom bez cvika, pošto sam baš slabo videla, ali mi je sada opušteno - jedino na ulici ne prepoznajem crte lica ljudima, tako da se redovno ne javljam onima koje slabo poznajem, a i da nekoga recimo drmne auto na ulici, ja bih bila užasan svedok, pošto ne bih videla tablice :lol:. Pored toga nemam nikakvih poteškoća. :D

Pozz.

I ja sam imala istu dioptriju, samo na levom -0.5, a na desnom -0.25, ne vidim samo bas sitna slova na daljinu. Doktor mi je rekao da ne nosim naocare da ne bih ulenjila oci, osim kad vozim. Tako i radim, samo sto sam pocela da radim Snajderove vezbe za oci i jos neke ruske, koje se svode na to da se slabije oko koristi sto vise kako bi bilo "naterano" da izostrava sliku. Kod kuce sam kao ludak nosila povez preko boljeg oka i stalno gledala u daljinu. Posle mesec dana sam otisla ponovo kod ocnog i utvrdio je da mi se na levom oku smanjila na -0.25. Uvek sam mislila da su to gluposti, alternativno lecenje i slicno nesto, ali eto. :D
Ako ne zelis da radis ovo savetujem ti da sto vise gledas u daljinu, u nebo i obavezno odmaras oci.

I ja sam imala istu dioptriju, samo na levom -0.5, a na desnom -0.25, ne vidim samo bas sitna slova na daljinu. Doktor mi je rekao da ne nosim naocare da ne bih ulenjila oci, osim kad vozim. Tako i radim, samo sto sam pocela da radim Snajderove vezbe za oci i jos neke ruske, koje se svode na to da se slabije oko koristi sto vise kako bi bilo "naterano" da izostrava sliku. Kod kuce sam kao ludak nosila povez preko boljeg oka i stalno gledala u daljinu. Posle mesec dana sam otisla ponovo kod ocnog i utvrdio je da mi se na levom oku smanjila na -0.25. Uvek sam mislila da su to gluposti, alternativno lecenje i slicno nesto, ali eto. :D
Ako ne zelis da radis ovo savetujem ti da sto vise gledas u daljinu, u nebo i obavezno odmaras oci.

Hvala na savetu :)

Back