Nana Fata i Crkva

'Clint'

Iskusan
Poruka
5.922
Svima je poznat slucaj Fate iz Konjevic polja i crkve sagradjene u njenom dvoristu...Narod kakvog nigde nema,tolerantan,multietnicki kakav jeste godinama insistira na rusenju te crkve...Zeleo bih znati koliko je dzamija sagradjeno na imanjima pravoslavnih Srba i ima li inicijative za rusenje istih.

Bosnian widow in church battle
A Bosnian Muslim widow's battle to remove a Serbian Orthodox church from her land is nearing its end. The BBC's Nicholas Walton visited Fata Orlovic in her village to find out more.

Svima je poznat slucaj Fate iz Konjevic polja i crkve sagradjene u njenom dvoristu...Narod kakvog nigde nema,tolerantan,multietnicki kakav jeste godinama insistira na rusenju te crkve...Zeleo bih znati koliko je dzamija sagradjeno na imanjima pravoslavnih Srba i ima li inicijative za rusenje istih.

Nikakvih dokaza nema da je to zemlja Fate Orlovic jer da ima sudovi u RS i BIH koji su pod kontrolom CIA i drugih zapadnih sluzbi odnosno takozvanog OHR bi davno donjeli presudu o uklanjanju crkve

sto se tice dzamije cuo sam za slucaj dzamije u sanskom mostu koja je sagradjena na srpskoj zemlji ali opet najpoznatiji slucaj je Banjalucka dzamija iz 15 vijeka ferhadija koja je sagrdjena na temeljima srusene crkve

Bosnian widow in church battle
A Bosnian Muslim widow's battle to remove a Serbian Orthodox church from her land is nearing its end. The BBC's Nicholas Walton visited Fata Orlovic in her village to find out more.
Odluka o njenoj izgradnji donijeta je na početku 1859. godine, a sama gradnja započeta je 1863. i trajala je 11 godina. Radovi su završeni 1. maja 1874. godine. Osvećenje završene crkve izvršio je mitropolit dabrobosanski Pajsije godine 1872.

Dozvolu za izgradnju crkve izdao je sultan Abdul Aziz da bi ublažio kritike iz Evrope zbog vjerske netrpeljivosti. Sama crkva je izgrađena dobrovoljnim prilozima građana Sarajeva i okolnih mjesta, kao i dubrovačkih, beogradskih, tršćanskih i bečkih trgovaca. Postoji zapis da je i sam sultan bio jedan od onih koji su dali svoj prilog.
Mislim da se radilo o sumi od oko 500 dukata.

zasto obrisaste moj post..jedan turcin postavi video gde nekakva babetina kaze da je jedina pravda nestanak srpske republike i to moze a ja kad kazem da je pravda brisanje svih tragova turske okupacije ,rusenje dzamija i deportovanje u muslimna u tursku to ne moze,zato ne kad su to vec pre odradili u srbiji,bugarskoj i grckoj pomeli sve tragove turske okupacije.....koliko je beograd pre imao dzamija a koliko sad ,koliko nis i drugi gradovi u srbiji itd

Sta bi sa dzamijom u Bijeljini,ispod koje su nasli temelje crkve,i u zidovima dzamije,nadgrobne spomenik,cak su uspeli muslimani da blokiraju i arheoloska istrazivanja.To se valjda ne racuna??
Da dodam da su skoro nadjeni isto ostaci crkve ispod dzamije u Foci.

Sta bi sa dzamijom u Bijeljini,ispod koje su nasli temelje crkve,i u zidovima dzamije,nadgrobne spomenik,cak su uspeli muslimani da blokiraju i arheoloska istrazivanja.To se valjda ne racuna??
Da dodam da su skoro nadjeni isto ostaci crkve ispod dzamije u Foci.
http://www.bljesak.info/web/article...febc85&c=574044e8-c8c8-449a-85dd-05d49eb9b572
http://www.pouke.org/forum/topic/17140-održano-ekumensko-bogoslužje-riječi-u-sarajevskoj-katedrali/
http://www.javno.ba/bih/foto-odran-ekumenski-koncert-krana-sarajeva.html

Nema te bijeljinske džamije više. Sve uzurpirao i preuredio sadašnji penzioner Kačavenda. Bog da mu dušu prosti i još jedan život srpski mladi.

Poslednja izmena:

А кад турска була Фата планира да се сели у Турску? Дошли су њени претци непозвани на српску земљу, што значи да је она уљез који нема права да живи на српској хришћанској земљи и треба је отерати у Турску!
Ако цркву треба рушити булу треба послати на онај свет или у родну Анадолију!

Ima je...obnovljena je Atik dzamija.Cemu lazi??http://wikimapia.org/10413973/Atik-džamija
Ne brini se za mladi zivot,te pretnje za zivot dolaze od muslimana iz BiH.

А кад турска була Фата планира да се сели у Турску? Дошли су њени претци непозвани на српску земљу, што значи да је она уљез који нема права да живи на српској хришћанској земљи и треба је отерати у Турску!
Ако цркву треба рушити булу треба послати на онај свет или у родну Анадолију!
Pravo si zajeban i Srbin si par-exellance! Starica ne ide u Anadoliju, tamo joj je tuđina.

Уколико је стварно црква подигнута у туђем тј.Фатином дворишту ТРЕБА ОБАВИТИ ВАЉАНУ И ПРАВИЧНУ НАДОКНАДУ ШТЕТЕ - а бабу тужити за изјаву да Република Српска треба да нестане...

Nađi mi tu moju diskusiju gdje meni Srbi smrde i da ih nazivam da su ''šumski''? Ja poštujem svoje prijatelje i kada sam protiv velikosrba, onda tako i napišem. Velikosrbi=Četnici.
Naracvno,ti si merhametli i imas kucnog prijatelja Srbina,ti vam Srbi dodju ko pudlice...svaki muja ima nekog Srbina za prijatelja..al eto ako je cetnik to ne valja...na stranu sto ovde lazes.Sto slaga za dzamiju a?

Samoubistvo uvek ide na dusu samoubice.No nebitno,ako je gresan,svoje ce grehove okajavati,ono sto je podigao u Bijeljini mu ide na dusu,u slavu Boziju!
Jel tebi ide na dusu,sto slaga za dzamiju a?
Ovdje bi mogli prestati sa daljnjom diskusijom jer slaviš zločin prema Bošnjacima, mojim narodom.

Pa, eto ti si me ispravio kada sam greškom ustvrdio da nema bijeljinske džamije.

Naracvno,ti si merhametli i imas kucnog prijatelja Srbina,ti vam Srbi dodju ko pudlice...svaki muja ima nekog Srbina za prijatelja..al eto ako je cetnik to ne valja...na stranu sto ovde lazes.Sto slaga za dzamiju a?
Popravljam vozilicu svoju kod majstora Slavke u Lukavici. Nisam ga pitao je li bio tokom rata u četnicima, ne pričamo o tome. Počasti me pokatkad ''gratis'' popravkom.

Back