nametanje

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
pojam koji praktično ne izbija kad se koristi objašnjenej enke pojave i nečijeg ponašanja
nameće ti mišljenje
nameću nam stavove
nameću nam ukus
...
koliko ste manipulativni i i željni da nametnete svoje štagod
i koliko padnete na ono što vam se nameće
eto od banalnosti od proizvoda koji vam se nameće da kupite
do ne znam čega

pojam koji praktično ne izbija kad se koristi objašnjenej enke pojave i nečijeg ponašanja
nameće ti mišljenje
nameću nam stavove
nameću nam ukus
...
do ne znam čega

Nema sanse kod mene to "nametanje" da prodje, teorije nema...
Mislim ja cu sve da saslusam, istolerisem, ispostujem, ali da mi neko nesto namece-taj film ne moze kod mene da gleda...
Kada nesto objasnjavam, mislim da sam podosta ubedljiva, ali daleko od toga da manipulisem...
Jako je bitno u zivotu da je covek svoj, bar po meni...

Nemam potrebu da bilo šta namećem ljudima.
Mogu im izneti argumente, dati savet, ali nikad ne očekujem da će me poslušati.
Niti se trudim da budem ubedljiv (bar ne uvek).
A da meni nešto nameću...
Hm, retko.
Pre svega zato što sam sklon prihvatanju svega što mi se lepo obrazloži.
Pa su ljudi shvatili da mi je bolje pružiti prave argumente i onda ću ih poslušati ako su valjani.
Ako ne, nametanje ne vredi.

Kad procenim da je neko pametan, rado pristanem da mi "ispere mozak".
Ako procenim da je neko manje pametan, rado mu "isperem mozak".
Ako je neko glup, ne bakćem se sa njim.
Poenta je u tome da nas usavršavaju, ili da, ako možemo, usavršavamo.

cekaj brate ako znamo da je droga losa i pogubna..to odbijemo i kazemo da je neko hteo nesto lose da nam nametne..a ako nam neko ponudi jabuku..zasto bi to odbili i rekli da nam nesto lose namecu cisto radi odbijanja i nemenjanja stavova

Sve je nametnuto.... samo mi ni sami toga nismo svesni.

Od samog rodjenja krece ispiranje mozga pocev od roditelja, preko drustva itd...

Religija, drustveno ponasanje, moda, misljenja, stavovi, obicaji, moral, nemoral, nacin zivota sve...... bas sve.......

nameće ti mišljenje
nameću nam stavove
nameću nam ukus
...
do ne znam čega

nametanje je akcija, prihvatanje ponudjenog reakcija...
uglavnom postoji mogucnost izbora..
sednesh sa sobom u sobi :lol: razmislish i odluchish..
ne namece mi niko nishta, od kako je svest o svesti prisutna kao pojam u zivotu

mislim da nisam manipulativna...mada o tome ne mogu objektivno..

nameće ti mišljenje
nameću nam stavove
nameću nam ukus
...
do ne znam čega
Pa.......I nisam neko kome se može nametnuti mišljenje, možda ako bi ta druga strana imala dobre argumente u razgovoru, a ja shvatim da sam omanula. Nije mi nikada bio problem da priznam grešku, bilo poslovno, bilo privatno. Nemam previše nonšalantan stav kada su bitne koorelacije u pitanju.
Od prozivoda ( banalnost) koji mi se nameću da kupim putem sugestivnih reklama...Ne može da utiče na mene koješta, može destinacija za putovanje, ali i to ne prihvatam oberučke, nego nakon zaintereovanosti ispitam...E, imala sam kiks jedan velikiii-koncert u hali Beko, prošle godine dolazi bend koji obožavam, obezbedim karte, sve...I ono sranjce, grozna hala, sve grozno, debakl.
Modu ne pratim slepo, imam sopstveni stil, a opet to nije demode nikada, esteta sam, gotivim mlade kreatore npr Šlic, ali to sad nije tema :D

nameće ti mišljenje
nameću nam stavove
nameću nam ukus
...
do ne znam čega

Jednom sam u Životu pokušala samo nešto da (se) objasnim, doprem...a kada to nije uspeloa ono onda za Kraj i na nešto upozorim. Sada to ne bih učinila opet, da mi sam Život od toga zavisi(o).

Moj je problem bio, što sam Dobronamerna. Sada to više ne bih ispoljavala. Govorila.

Ako sam grešila, grešila sma što sma bila Otvorena. Što mi je bilo stalo.

"Padam" samo na Iskrenost & onu detinju Nevinost, u smislu Ponašanja . Osećaja. Kada je neko neiskvaren.

Ne može niko ništa da mi nametne, to em samo odbija. Kada je neko navalentan i ono "ja pa ja " stav a za tebe kao Čoveka me naroCki rečeno zabo*e, šta bi ti, kako je tebi, šta ti želiš, itd...

Ne volim Dominantnost. U bilo kom pogledu. Imam ja Mozak i umem da ga koristim.

Dobronamerni savet ću da poslušam i po potrebi usvojim, ali Silom ništa kod mene nećete postići. Agresijom još manje.

O Sirovosti ovaj put nećemo.

:hvala:

Back