Naknada stete za krivicno delo

Acalap

Početnik
Poruka
5
Ako neko namerno uzme vozilo od naprimer druga i ucini veliku materialnu stetu sa to vozilo, a taj nema kako da nadoknadi tu stetu jer nema od cega da plati, ko onda placa tu stetu? Jel drzava preuzima stetu ili nikom nista on u zatvor a steta ostaje, i nenaknadjuje se jer nema od koga da se naplati?
Bio bi zahvalan ako neko zna odgovor za ovo pitanje

Ako neko namerno uzme vozilo od naprimer druga i ucini veliku materialnu stetu sa to vozilo, a taj nema kako da nadoknadi tu stetu jer nema od cega da plati, ko onda placa tu stetu? Jel drzava preuzima stetu ili nikom nista on u zatvor a steta ostaje, i nenaknadjuje se jer nema od koga da se naplati?
Za pocetak valjda mu se blokira racun, ali to je odluka koja mora biti donesena od strane Suda, mislim

Возило може бити украдено или дато на коришћење.
Не може бити "намерно узето од друга" јер то не значи ништа.
Ако је украдено, уколико је осигурано од крађе, тако се и третира.
Ако је дато на позајмицу, а дође до оштећења возила, ствар је приватне тужбе да ли ће се наплаћивати штета судским путем.
Под условом да колима није нанета штета трећем лицу, у ком случају ће штету покрити осигурање (на тим другим колима) а за предметно возило ће бити враћен премијски степен осигурања на максимум.

И, какво кривично дело је у питању?

U pitanju je krivicno delo ubistvo u pokusaju.
Cpvek je pobegao sa lica mesta ali je ga policija uhapsila.
Tesko da neko moze parcijalno da ti odgovori na ovo, a verovatno bi te advokat posle ovog drugog posta isterao iz kancelarije....:)

Pokrenes parnicu gde se utvrdi da je on odgovoran za stetu (u krivicnom postupku se vec mnogo toga utvrdilo, pa imas i krivicnu presudu kao dokaz).
Kad se u parnici utvrdi njegova odgovornost, odredi se koliko ti je duzan.
Imas presudu i trazis izvrsenje na imovini, ako on sam ne postupi po presudi.

Ako nema imovinu cekas da je stekne ili da pocne da radi.

Kad bude imao nesto od imovine, izvrsitelji (hvala im sto postoje), ce sprovesti presudu i omoguciti ti da vratis pare sa kamatom.

Znaci cekam dok odlezi u zatvor prvo i onda kad izadje, cekam da pocne da radi da mi polako isplacuje?
Ako ima nesto od imovine, ne cekas nista.

A ako nema, jbg. Morqces da cekas.

Ipak, taj iznos koji ti je duzan se uvecava za zakonsku zateznu kamatu, a ona je daleko povoljnija od bilo koje druge kamate (banka, investicioni fond i sl...), tako da, bez obzira sto cekas, ako docekas, to ce biti pristojna suma. Sto duze cekas, to se suma vise povecava, pa ljudi cesto namerno odlazu prinudnu naplatu da bi uzeli veci iznos.

Bio sam kod tuzioca, njemu se se tereti ubistvo u pokusaju, zgazio me sledja traktorom.
Bio sam sa mojim advokatom , tako da ga ja isto krivicno gonim.
Imao sam povrede bez preloma i unutradnjih krvarenja, ali ceo sam bio modar i imam medicinske nalaze , a takodje fotografije i veliku traumu, imao sam srece sto nije uspe da me gazi tockovima jer sa zabao imedju tocaka.
Dali moze neko da mi kaze od prilike koliko se krecu naknade stete za ovakva dela?

Bio sam kod tuzioca, njemu se se tereti ubistvo u pokusaju, zgazio me sledja traktorom.
Bio sam sa mojim advokatom , tako da ga ja isto krivicno gonim.
Imao sam povrede bez preloma i unutradnjih krvarenja, ali ceo sam bio modar i imam medicinske nalaze , a takodje fotografije i veliku traumu, imao sam srece sto nije uspe da me gazi tockovima jer sa zabao imedju tocaka.
Dali moze neko da mi kaze od prilike koliko se krecu naknade stete za ovakva dela?
Imas advokata.
Sta on kaze?

Advokat kaze da ce se naplati a nista konkretno, koja suma.
Не може да ти каже конкретну суму, није то пијаца.Могуће је да ће суд утврдити и неки твој допринос настанку штете, поента је шта си урадио па овај кренуо да те гази трактором.

Back