Постоји листа филмова који су били тотални промашај за филске куће и на којима су изгубили милионе долара.
Да ли вам неки пада на памет?
Ево да пробијем лед са
Александар (2004)
„Александар“ је био трочасовни филм сачињен од блескова напола испечених идеја сашивених заједно, у нади да ће гледаоци бити одушевљени када виде изблеђеног плавокосог Колина Фарела, који приказује Александра Великог, и Анђелину Џоли, која је глумила његову мајка, заједно на великом екрану. Ако ништа друго, шира јавност сматра да је ово једна од најсмешнијих ствари у вези са филмом, поред историјских нетачности. Фарел је био исмеван због својих златних праменова, док обожаваоци Џолијеве нису могли да занемаре чињеницу да је изабрана за мајку само годину дана млађег од ње. Ништа о филму није било уверљиво или информативно.
Pogledajte prilog 1160608
процењују да је направио губитак од 71 милион долара
Jaoj, jeste taj film bio cudan.
Godinama nisam znala zasto mi je Kolin neprirodan kao Aleksandar...sve dok nisam pogledala seriju The north water. Gledajuci ga shvatih da je on prirodno kao bicman, ne idu loknice na takvog coveka a jos manje ide duh helenizma ili bilo cega finog. Nije los glumac...u pomenutoj seriji mi se svideo.
Andjelina je imala problem sa prenaglasenim naglaskom. Kao varvarka - vracara se unela pa je glumila sa jakim akcentom na - engleskom jeziku. Delovala je prenaglaseno.
Val Kilmer kao Filip je bio sjajan a rezija...onako...narocito deo u Aleksandriji, poput kulise u pozoristu.
Cesto istorijski filmovi izadju na zao glas.
Kingdom of heaven je vec druga prica, prosao je lose ali ne zbog filma vec zbog studija. Masakrirali su bioskopsku verziju bez odluke rezisera. Naknadno objavljen director's cut pokazuje odlican, odlican film ali bioskopska verzija je opravdano pukla.
Kao da su snimili dva filma, toliko se razlikuju.
Meni se ni Noah nije dopao. Mislim da je zaradio samo na ime rezisera i na glavnog glumca.
A takvi filmovi su najskuplji!
Pored onih Parkova iz doba jure...a oni vec ne mogu da omanu, vrate po milijardu dolara...deca su veliki potrosaci

Negde pamtim da je film 300 imao budzet od 50-ak miliona dolara a vratio je 500 miliona!
I toliko novih zvezda, to se zove sreca.
Kostner je cesto imao losu zaradu, Waterworld i Postman su bas bili slabi filmovi...a ne verujem sa bili jeftini.