Najprije ste nam ubili državnog poglavara Franza Ferdinanda,
franc ferdinand je poglavar austrougarske monarhije.
dakle , ti nam kazes da ste vi autrougarska monarhija ?
da vi kao i Bosna tada niste bili deo austrougarske kolonije ? nesto sto je anektirano, osvojeno ?
bosna je sigurno bila osvojena jer je postojala kao drzava, dok vi to nikada niste postojali do 1918 zahvaljujuci nasem glupom regentu karadjordjevicu koji je trebao prepustiti da taj deo uzmu itlaijani, ali ti sad hoces reci da ste vi u stvari austrougarska monarhija bila ?
aj dogovorite se prvo sami sa sobom
ono sto je cinjenica je da je gavrilo Princip iz Bosne ubio osvajaca i tiranina koji niej dopustao slobodu Bosni.
Ja bih reko da u odnosu sa tim Vaism pgolavaromste vi bili sluge ili ropstvo , potcinjeni nasilu ?
mada se to ne moze bas konstatovati ako uzmemo u obzir cinjenicu da su austrougarski generali hrvatske vojnike u njihovim uniformama tokom rata opisali kao :
''kukavice, koje svesno izbegavaju prve linije i vatrene polozaje, povlaceci se u pozadinu gde se nad civilnim stanivnistvom u Srbiji ponasaju kao hijene''
To je zapisano od austrougarskog generala i stoji u muzeju u Becu...
Dakle i tad ste nas nemilice klali u prvom sv ratu jel ... a razlog jer smo mi a ne Gavrilo Princip iz Bosne ubili vaseg Gospodara ?
a onda i narodnog prvaka Stjepana Radića,
pa setimo se reci vojvode misica upucene regentu karadjordjevicu kada je nas regent izneo ideju o stvaranju kraljevsta SHS
''A Italijani? Neka im je sa srećom.
Neka se oni Hrvatima usreće. Ja sam
duboko uveren da se mi njima nećemo usrećiti... Ti su ljudi svi odreda, prozirni kao časa,
nezajažljivi i u toliko meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi.''
I ? bese zivojin misic u pravu.
Svi znamo da ste posle zavrsetka prvog sv rata jedva docekalivest o pravljenju kraljevine SHS jer ste vec bili vidjeni pod Italijom a iz nje se ne bi iscupali lukavo i dosli do onoga sto nikada niste imali - drzavu.
jedvaste prihvatili to, jer ste bili porazeni u tom ratu kao sluge austrougara u njihovoj vojsci...
Raspadom austrougarske i njenih kolonija vi ste bili nista, niko . Neko ko niej imao nikada drzavu. italija je bila pruzila sapu...
dobro su vam dosli glupi srbi i regent kardjordjevic da to izbegnete .
Ali , za tuslobodu dobijenu posle prvog svetrskog rata SRPSKI NAROD JE IZNEO OGROMNU CENU , sa ogromnim brojem zrtava, i sa najvecim zalagnjem i uspesima u PROBOJU SOLONUSKGO FRONTA o cemu je citav svet pisao.
I sad tako tesko i krvavo stecenu slobodu, stecenu progonom preko albanske golgote, ogromnim brojem mrtvih kako vojnika tako i civila, trebalo je tek tako olako gledati kako je dojucerasnje verne sluge austrougarskog tiranina zele raskomadati i rasturiti drzavu ?
mozda je tako to gledao ubica tog vaseg separatiste radica ?
isto se ponovilo i u drugom sv ratu,apsolutno isto
vi rasturate drzavu uz pomoc faista , pravite agresorsku fasisticku sprciju zvanu ndh a sa poglavnikom na celu i ustasama krecete u najveci genocid u evropi posle holokausta.
da bi ste se izvukli bez odgovornosti i bez komadanja terirotirje kao posle prvog sv rata ovaj putse pobrunuo copavi tito pa avs abolirao od odgovornosti za genocid i sve to zataskao...