Najveći fašistički skup u poslednjih 80 godina

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A koheg policajca si ti to ulovila da je kriminalac

У праву си

Хркаловићка је технички ЖЕНА

Није ни полицајка већ државна секретарка МУПа

https://www.rts.rs/lat/vesti/hronika/5633091/dijana-hrkalovic-presuda.html

И није је уловила @Lagerta већ на силу Тужилаштво ..али ју је брзо ослободило јер

https://www.kurir.rs/crna-hronika/3...besno-vikala-necu-samo-ja-da-trunem-u-zatvoru

dijana-670x447.webp

Наравно. Али ми добрознамо да су га хрвати дигли у ваздух, побили десетине људи и дупло више обогаљили.
Vi to znate i tebi je to očito nešto bitno, ali mi nemamo pojma o tome i nama je nebitno. Ovo pišem zato što si ti napisao da mi vrlo vjerojatno tog nekog "bioskopčiju" na H smatramo herojem. Većina Hrvata uopće ne zna za njega, a ne da ga smatra nekakvim herojem.

a tko je bio...da nije možda bio josip broz...i da...ne izmišljaj...a hrkača koliko mi je poznato nitko ne slavi jer je učinio kukavički čin
Роловић је био масовни уица Срба, исто као да је усташа, на пример. Зато и нема разлике за нас Србе, између комуниста и хрвата. Исто је то. И да е разумемо, небитно је да ли је хрват усташа и комуњара. Исто је то. Пошто за разлику од Срба, хрвати су увек хрвати, били усташе, или комуњаре. У комунистичку партију су пре рата и онако у,лазили на чист антисрпским основама, како је мудро и далековидо приметио Винавер.

A što je s Bošnjacima ustašama, a Židovima ustašama? Srbima ustašama? :think:
Нема Срба међу усташама. Има само конвертита. А може и другачије. Нема међу усташама ни један конвертит, да му преци нису били Срби. С тим што конвертити, више нису Срби, него перверзија. Као на пример, Макс Лубурић, Милановић, или Туђман. Изузео би огавног Крлежу, јер је он конвертирао из Цинцара у Хрвата.

Нема Срба међу усташама. Има само конвертита. А може и другачије. Нема међу усташама ни један конвертит, да му преци нису били Срби. С тим што конвертити, више нису Срби, него перверзија. Као на пример, Макс Лубурић, Милановић, или Туђман. Изузео би огавног Крлежу, јер је он конвертирао из Цинцара у Хрвата.
Kako nema Srba među ustašama?!?! :eek: Pa i konvertiti su Srbi, jer su rođeni kao Srbi. Ovo dalje neću komentirati, jer je besmisleno i nebulozno.

Vi to znate i tebi je to očito nešto bitno, ali mi nemamo pojma o tome i nama je nebitno. Ovo pišem zato što si ti napisao da mi vrlo vjerojatno tog nekog "bioskopčiju" na H smatramo herojem. Većina Hrvata uopće ne zna za njega, a ne da ga smatra nekakvim herojem.

https://www.hercegbosna.org/kolumne/politika/amnestiranje-hrkaca-radi-krive-optuznice!-7039.html

Prolazi 35. godina od kada je ubijen nevino osuđeni za terorizam M. Hrkać

Amnestiranje Hrkaća radi krive optužnice!

Zbog eksplozije bombe u kinu, Hrkaću tri puta sudili i ubili ga, iako nije bio na mjestu napada

Piše: Zdenko Jurilj, VLM

Uhićen i optužen posve nevin. Nakon višegodišnjih isljeđivanja po zatvorima bivše Jugoslavije, 11. siječnja 1978. je pogubljen. Ni nakon 35 godina se ne zna gdje je pokopan, a obitelji unatoč njihovu inzistiranju bivše komunističke vlasti nikada nisu vratile njegove osobne dokumente, garderobu, vjenčani prsten...

Montirano suđenje

Obitelj i danas postavlja pitanja na koje nema odgovora, već im tek ostaje da na obljetnicu njegove smrti objavom osmrtnice iz zagrljaja zaborava iščupaju sjećanje na Miljenka Hrkaća -Širokobriježanina kojem su udbaške vlasti konstruirale optužnicu za sudjelovanje u postavljanju bombe u beogradskoj kinodvorani „20. oktobar“ 1968. godine, kada je jedna osoba poginula, a 85 ih je ranjeno. Nakon izvršenja smrtne kazne nad nevino osuđenim Miljenkom Hrkaćem, beogradski mediji 12. siječnja 1978. godine izvijestili su kratko kako je „Savezni sud Jugoslavije“, koji je nastao po ukidanju Vrhovnog suda SFRJ, „doneo konačnu odluku. Osmogodišnji proces protiv Hrkaća zbog diverzija u beogradskom bioskopu „20. oktobar“ i u garderobi Železničke stanice stavljen je, najzad, ad akta“.

Unatoč brojnim dokazima iz kojih je razvidno bilo da ubijeni Miljenko Hrkać nije sudjelovao u terorističkim napadima u Beogradu, Predsedništvo SFRJ odbilo je njegovu molbu za pomilovanje i godinu dana poslije presude Saveznog suda Jugoslavije, u zoru 11. siječnja 1978. godine, u četiri sata u krugu Centralnog zatvora u Beogradu izvršena je smrtna kazna.

Priznanje emigracije

U ekskluzivnom razgovoru za Večernjak Žarko Odak član hrvatske emigrantske organizacije Ujedinjeni Hrvati Europe (UHE), kazao je kako Miljenko Hrkać nije podmetnuo bombu u kinodvorani, već Nijemac Bernd Watzel koji je od njih za tu namjenu primio 3.000 DEM.
„Mi smo tada htjeli samo upozoriti da Jugoslavija ima političke protivnike, ali nismo išli za tim da bude ljudskih žrtava“ kazao je Odak.

Njegovo životno priznanje u obitelji nevino ubijenog Miljenka Hrkaća doživljeno je kao konačno spuštanje zastora na tešku, mukama, progonima, obilježenu životnu predstavu. Dvadeset dana prije nego što će ga 11. siječnja 1978. godine pogubiti, Miljenko je pred članovima obitelji tvrdio da je nevin i da mu je sve namješteno. U njegovu nevinost bio je uvjeren Miljenkov službeni odvjetnik Jovan Vukčević, ali i sudski vještak Jovan Popović, koji su jednoglasno tvrdili da nije kriv.

Udruge nevino osuđenih i ubijenih političkih zatvorenika iz RH, BiH i Srbije traže amnestiju za nevine žrtve među kojima se nalazi i pokojni Miljenko Hrkać. No, vlast je u tome veoma spora.

PISMA IZ ZATVORA
„Ja sam nevin, tražite pravog krivca, pobit će mi obitelj“

■ Na početku montiranog suđenja pročitana su dva Hrkaćeva pisma, napisana između priznanja u istrazi i na suđenju, u kojima je tvrdio da je slagao istražnog sudca.
„Potražite pravog zločinca, ja sam nevin“, napisao je Miljenko Hrkač 13. lipnja 1969.
„Ne smijem poreći, jer će mi pobiti obitelj. Rekli su mi da sam maloljetan i da me ne mogu osuditi na smrt. Zato sam pristao, pripazite mi na dijete, jer njegov otac nije krvnik“, u drugom pismu tvrdio je da je nevin ističući da je zločin priznao po nagovoru SUP-a Mostar.

https://www.hercegbosna.org/kolumne/politika/amnestiranje-hrkaca-radi-krive-optuznice!-7039.html

Prolazi 35. godina od kada je ubijen nevino osuđeni za terorizam M. Hrkać

Amnestiranje Hrkaća radi krive optužnice!

Zbog eksplozije bombe u kinu, Hrkaću tri puta sudili i ubili ga, iako nije bio na mjestu napada

Piše: Zdenko Jurilj, VLM

Uhićen i optužen posve nevin. Nakon višegodišnjih isljeđivanja po zatvorima bivše Jugoslavije, 11. siječnja 1978. je pogubljen. Ni nakon 35 godina se ne zna gdje je pokopan, a obitelji unatoč njihovu inzistiranju bivše komunističke vlasti nikada nisu vratile njegove osobne dokumente, garderobu, vjenčani prsten...

Montirano suđenje

Obitelj i danas postavlja pitanja na koje nema odgovora, već im tek ostaje da na obljetnicu njegove smrti objavom osmrtnice iz zagrljaja zaborava iščupaju sjećanje na Miljenka Hrkaća -Širokobriježanina kojem su udbaške vlasti konstruirale optužnicu za sudjelovanje u postavljanju bombe u beogradskoj kinodvorani „20. oktobar“ 1968. godine, kada je jedna osoba poginula, a 85 ih je ranjeno. Nakon izvršenja smrtne kazne nad nevino osuđenim Miljenkom Hrkaćem, beogradski mediji 12. siječnja 1978. godine izvijestili su kratko kako je „Savezni sud Jugoslavije“, koji je nastao po ukidanju Vrhovnog suda SFRJ, „doneo konačnu odluku. Osmogodišnji proces protiv Hrkaća zbog diverzija u beogradskom bioskopu „20. oktobar“ i u garderobi Železničke stanice stavljen je, najzad, ad akta“.

Unatoč brojnim dokazima iz kojih je razvidno bilo da ubijeni Miljenko Hrkać nije sudjelovao u terorističkim napadima u Beogradu, Predsedništvo SFRJ odbilo je njegovu molbu za pomilovanje i godinu dana poslije presude Saveznog suda Jugoslavije, u zoru 11. siječnja 1978. godine, u četiri sata u krugu Centralnog zatvora u Beogradu izvršena je smrtna kazna.

Priznanje emigracije

U ekskluzivnom razgovoru za Večernjak Žarko Odak član hrvatske emigrantske organizacije Ujedinjeni Hrvati Europe (UHE), kazao je kako Miljenko Hrkać nije podmetnuo bombu u kinodvorani, već Nijemac Bernd Watzel koji je od njih za tu namjenu primio 3.000 DEM.
„Mi smo tada htjeli samo upozoriti da Jugoslavija ima političke protivnike, ali nismo išli za tim da bude ljudskih žrtava“ kazao je Odak.

Njegovo životno priznanje u obitelji nevino ubijenog Miljenka Hrkaća doživljeno je kao konačno spuštanje zastora na tešku, mukama, progonima, obilježenu životnu predstavu. Dvadeset dana prije nego što će ga 11. siječnja 1978. godine pogubiti, Miljenko je pred članovima obitelji tvrdio da je nevin i da mu je sve namješteno. U njegovu nevinost bio je uvjeren Miljenkov službeni odvjetnik Jovan Vukčević, ali i sudski vještak Jovan Popović, koji su jednoglasno tvrdili da nije kriv.

Udruge nevino osuđenih i ubijenih političkih zatvorenika iz RH, BiH i Srbije traže amnestiju za nevine žrtve među kojima se nalazi i pokojni Miljenko Hrkać. No, vlast je u tome veoma spora.

PISMA IZ ZATVORA
„Ja sam nevin, tražite pravog krivca, pobit će mi obitelj“

■ Na početku montiranog suđenja pročitana su dva Hrkaćeva pisma, napisana između priznanja u istrazi i na suđenju, u kojima je tvrdio da je slagao istražnog sudca.
„Potražite pravog zločinca, ja sam nevin“, napisao je Miljenko Hrkač 13. lipnja 1969.
„Ne smijem poreći, jer će mi pobiti obitelj. Rekli su mi da sam maloljetan i da me ne mogu osuditi na smrt. Zato sam pristao, pripazite mi na dijete, jer njegov otac nije krvnik“, u drugom pismu tvrdio je da je nevin ističući da je zločin priznao po nagovoru SUP-a Mostar.
Hvala na informacijama, Aleksa, ali već sam bio napisao da me ne zanima.

Hvala na informacijama, Aleksa, ali već sam bio napisao da me ne zanima.

У уџбеницима данашње Немачке стоји да је Аустрианац наметнуо немцима на превару погрешну идеју ...

Тај Аустријанац је Адолф Хитлер ..а погрешна идеја и наметање је коштало Вермахт 8 000 000 побијених

Хрвати и Немци су жртве Наци политика Аустијанаца и Срба ......који су довели до Светскога рата

Bilo je Srba među ustaškim generalima: Fedor Dragojlov (Pančevo), Milan Uzelac, Mihajlo Lukić, Đuro Dragićević, Dušan Palčić, Milan Dešović(Pljevlja), Jovan Iskrić(Banatski Karlovac), Lavoslav Milić, Miroslav Opačić, Jovan Pribič, Milan Ožegović, Đura Grujić(Sremska Mitrovica).... Političari Savo Besarević(Sarajevo), Čolaković(Bjeljina), Miloš Oberknežević(Beograd), neki Juzbašić . Kapiten reprezentacije NDH Kokotović(Srbin iz Srebrenika)...

U udžbenicima današnje Nemačke stoji da je Austrianac nametnuo nemcima na prevaru pogrešnu ideju ...

Taj Austrijanac je Adolf Hitler ..apogrešna ideja i nametanje je koštalo Vermaht 8 000 000 pobijenih

Hrvati i Nemci su žrtve Naci politika Austijanaca i Srba ......koji su doveli do Svetskoga rata
Odlična teorija. Sviđa mi se. Što misliš mogu li ju patentirati i napraviti neku fotografiju na tu temu? :fotograf:

Odlična teorija. Sviđa mi se. Što misliš mogu li ju patentirati i napraviti neku fotografiju na tu temu? :fotograf:
Nevjerojatno Aleksa, pa ti si sve skužio. Hoćeš li to patentirati? Ili ću ja fotografirati? :fotograf:

Неможеш патентирати ...Већ је у току измена свих докумената у којима се децидно тврди да је већина ССа уствари били Аустријанци који

су терорисали Немце и терали их у Вермахт...

https://iask.ai/q/austrians-victims-Nazi-Germany-57hkdv8

Питање да ли су Аустријанци били жртве нацистичке Немачке је сложено и предмет је интензивне дебате. Доминантни наратив у послератној Аустрији, познат као „теорија жртве“ (Opferthese), представио је Аустрију као прву жртву нацистичке агресије, наглашавајући присилну анексију (Anschluss) и умањујући аустријско саучесништво у нацистичким злочинима.[1]Међутим, овај став су оспорили историчари и други, који тврде да он прикрива активно учешће многих Аустријанаца у нацистичком режиму и Холокаусту.

Московска декларација из 1943. године, коју су издале савезничке силе, наводила је да је Аустрија „прва слободна земља која је постала жртва хитлеровске агресије“.[2]Ова декларација, иако је имала за циљ да подстакне аустријски отпор, касније је искористила аустријска влада да одбије кривицу и ојача своју позицију у преговорима о Државном уговору, којим је Аустрији додељен суверенитет 1955. године.[2]„Теорија жртве“ постала је фундаментални мит у аустријском друштву, омогућавајући реинтеграцију бивших нациста у друштвени и политички живот.[1]

Међутим, стварност је била далеко нијансиранија. Иако је Аншлус био кршење међународног права, значајан део аустријског становништва је поздравио анексију и придружио се Нацистичкој партији (НСДАП).[3]Аустријанци су служили у немачком Вермахту и били су умешани у злочине националсоцијализма, укључујући Холокауст.[3]Историчари су приметили да су Аустријанци чинили несразмерно велики део СС-а, особља концентрационих логора, па чак и команданата логора.[4]

„Теорија жртве“ почела је да се расплиће крајем осамдесетих година прошлог века, посебно током афере Валдхајм, која је довела прошлост Аустрије у центар међународне пажње.[1]Избор Курта Валдхајма, бившег обавештајног официра Вермахта, за председника покренуо је националну дебату о улози Аустрије у Холокаусту.[1]То је довело до поновне процене послератних програма реституције и, на крају, званичног признања аустријске суодговорности за нацистичке злочине.[5]

Закључно, иако је Аустрија заиста била изложена нацистичкој агресији, наратив о искључивој жртви је претерано поједностављивање. Историјски записи откривају значајно аустријско учешће у нацистичком режиму и његовим злочинима, што питање жртве чини сложеним и контроверзним.

Bilo je Srba među ustaškim generalima: Fedor Dragojlov (Pančevo), Milan Uzelac, Mihajlo Lukić, Đuro Dragićević, Dušan Palčić, Milan Dešović(Pljevlja), Jovan Iskrić(Banatski Karlovac), Lavoslav Milić, Miroslav Opačić, Jovan Pribič, Milan Ožegović, Đura Grujić(Sremska Mitrovica).... Političari Savo Besarević(Sarajevo), Čolaković(Bjeljina), Miloš Oberknežević(Beograd), neki Juzbašić . Kapiten reprezentacije NDH Kokotović(Srbin iz Srebrenika)...

То су све бивши официри војске Краљевине Југославије ... национално порекло је небитно

Угодности које су имали служећи Монархији хтели су задржати ...и следествено томе су своја знања пондили другоме послодавцу на тржишту

У праву си

Хркаловићка је технички ЖЕНА

Није ни полицајка већ државна секретарка МУПа

https://www.rts.rs/lat/vesti/hronika/5633091/dijana-hrkalovic-presuda.html

И није је уловила @Lagerta већ на силу Тужилаштво ..али ју је брзо ослободило јер

https://www.kurir.rs/crna-hronika/3...besno-vikala-necu-samo-ja-da-trunem-u-zatvoru

dijana-670x447.webp
Kakve veze ima srpska policija sa najvećim fašističkim skupom?
Šta je tema, povampirenje fašizma ili nešto sasvim deseto, nevezano, nebitno..?

Back