Najtužniji dan za pse

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
66.949
1.2. je World Galgo Day ili Dia del Galgo, datum kojeg se bojimo svake godine
😔
. To je dan kada je kraj lovne sezone u Španjolskoj što znači da se lovci rješavaju svih galga koji im ne trebaju te ostavljaju samo muškog i žensku galgicu za rasplod.
Jer zašto bi hranili svih 15 tak galga koliko ih obično ima svaki lovac, a ne love s njima jer je kraj sezone lova?
Iako besplatno, bez ikakvih pitanja svoje galge mogu ostaviti u azilima, mnogi se još vode za horor mitovima da koliko više galgo pati tijekom smrti, toliko će biti bolja iduća lovna sezona. Zato će ih najviše završiti obješenih da tek vrhovima šapa dotiču tlo, bačenih u bunare, puštenih da lutaju cestama i skončaju od gladi ili pod kotačima automobila ili zavezanih za tračnice, sve u ime dobre lovne sezone
😔
.
Svoj život će izgubiti preko 100,000 lovačkih pasa, 70 000 će ih biti galga 30 000 ptičara, podenca, poontera...
Pitate se kako je to moguće? Nakon velike pravne bitke, prava lovačkih pasa su bila priznata da bi opet bila oduzeta i sada oni nemaju status živog bića nego privatne stvari i alata za lov.
Zato pomažemo koliko možemo i na ovaj dan se volonteri već spremaju za odlazak u azil gdje će trebati pomoć od hvatanja uplašenih galga po poljima i cestama, spašavanje ozlijeđenih i saniranje rana, a o prepunim boxevima u azilu ne trebamo ni pričati jer pucaju po šavovima i kada nije ovaj dio godine.

ddae.jpg


Izvor
 
Jos jedan razlog da ne volim lovce...

U 21veku ide puskom i ubija iz zadovoljstva i lovi i ubija vrste koje su sisari tj dosta bliske nama ljudima kao da mu sam opstanak zavisi i da nece imati sta da jede sutra...
A industrija mesa sa strane i farme i fabrike kao da ne postoje, marketi itd.Jos mu je dosta skuplje uloziti u lovacku opremu, dozvolu i sam odlazak u lov.

Razumem za lov na primer vrste koje su stetne i koje su se prenamnozile i remete balans ali ako to nije slucaj onda sve drugo mi je bezveze.

Najgora smo vrsta na zemlji i proci ce mnogo tj nikad necemo uskladiti balas sa prirodom.
 
То раде они којима пси требају а не ми који их не волимо и не држимо.
Тако да...не серите.
Е видиш, ово ми је и занимљиво и важно. Неко не воли псе и тачка. Зашто? Зато. Не воли их и ником ништа. Од тога ниједном псу неће бити штете. Напротив, управо они који се као брину о псима, одгајају их, размножавају, селектирају... ту тек свега има, а тек понекад и љубави према псима.
Ловци опет посебна прича, они као воле природу и животиње, наслушао сам се кењажа о томе да ловачки кодекс налаже да се одстријеле само немоћне или престарјеле животиње... па онда као они тако одржавају равнотежу... Чисто срање. Равнотежа је најбоља кад човјек ништа не чачка, природа то удеси таман како треба, гдје се год човјек својим цивилизацијским достигнућима упетљао, само је направио срање.

За овај обичај иначе чујем први пут.
 

Back
Top