Najstroziji roditelji na svetu

ariela

Aktivan član
Poruka
1.483
Pratim ponekad jednu emisiju koja se zove kao naslov ove teme i na jednom je nemackom kanalu...to je prica o roditeljima koji imaju problem sa svojom decom u pubertetu, konflikti zbog njihove nemarnosti prema svemu, zbog zavisnosti od interneta i svih nesuglasica koje im se svakodnevno desavaju....kad vide da ne mogu da izadju vise na kraj obracaju se jednoj agenciji koja uzima dvoje dece iz dve porodice i navodno ih vodi na godisnji odmor na dve nedelje u neko egzoticno mesto...Klinci se raduju..to je bas lepo misle ali kad vide gde su dospeli nije im vise do smeha...Ovoga puta su dovedeni u Keniju u neku pustaru gd je Bog rekao laku noc i imaju za domacine porodicu Kenijaca koji zive najprimitivnije sa nekom kucicom od blata i mrsavim kravama...Hteli su odmah da pobegnu ali nisu uspeli jer su ih ovi stigli i primorali da tu borave i pomazu im...E sad mozete da zamislite ovu decu odraslu u izobilju u srcu Evrope koji moraju da sa njima rade sve teske poslove da posecuju njihove crkve skole..da spavaju na podu i da ih pritom napadaju neke bube koje su gore od komaraca...Cigarete su im oduzeli i posto su ih sakrili a ovi ih pronasli odmah su kaznjeni...Devojka je skupljala kravlju balegu a momak morao da sece neko siblje na velikoj vrucini...Dve nedelje torture gde su stalno dolazili u sukob sa domacinima dok se nisu privikli malo..Na kraju posle plakanja i ljutine pomirili su se i oprostili kao prijatelji...Roditelji su ih lepo docekali i za tv izjavili da su to sad deca koju ni prepoznati ne mozes..poslusni fini pomazu im rado i sve je u najboljem redu...Eto krace nije moglo tek da vidite sta sve moze da se primeni kad dara predje meru...Ja ne mislim da nasu neposlusnu decu treba bas u Keniju slati dovoljno na neko poljoprivredno dobro da nauce sta je red i disciplina...Mozda bi pomoglo onima koji su na kraju zivaca u periodu kad su im deca u pubertetu ko zna?

Tv show..jos jedan od rijalitija koji sa rijalitijem veze nemaju.A tek mu je naslov potpuno promasen.Strogi roditelji.:eek:Ili ja nisam skapirala koji su strogi,ovi koji su poslali decu ili oni u Keniji?:confused:
Imam relativno malo dete,pa i male probleme ali misljenja sam da nema tog problema koji ja ne bih umela da resim kada je moje dete u pitanju...Internet? Lose ocene? Cigarete? Droga ne daj Boze?
Rodjena sestra moje bake je svoju kcerku skinula sa heroina sama bez lekara,Crne reke i Kenije,u podrumu,vezanu, uz sledovanje vode za pice i skromnog obroka..To je problem.Sve ostalo su gluposti.
Ja bih recimo neke roditelje malo poslala negde,na egzoticno mesto:roll: da im neko na neki suroviji nacin objasni kako da im deca ne postanu internet zavisnici,kako da ih kontrolisu i preduprede neke stvari...
Nisam popila svu pamet ovog sveta,ali pre svega se treba zapitati gde su bili takvi roditelji dok su se deca navikavala na kojesta?

Kod nas je za muskarce to prije bila JNA, koju sam i ja prosao. Mladima, pogotovo muskoj djeci treba priustiti neku 'inicijaciju' pred kraj mladalacko zivljenja. Napokon, zivot je mnogo suroviji i od te Kenije i JNA a to im virtuelna realnost nemoze omoguciti.

I ja bih volela svoju decu poslati negde na selo par meseci, ne po kazni, nemam razlog za to , vec da osete malo i drugaciji zivot i drugacije uslove. Oni kao da ne veruju da neko moze ne imati, biti siromasan, smesan, neobrazovan a da to nije sopstvena krivica. Ne znaju da sve u zivotu ne dolazi i ne odlazi sopstvenim krivicama i zaslugama.

..ja mislim da bi veoma dobre rezultate u smanjivanju uchestalosti maloletnichke delinkvencije,
narochito one blazeg vida za koju ne postoje zakonski odredjene reperkusije,
dale mere drushtveno-korisnog rada..
..kod nas, mnogo roditelja jasno i glasno kaze npr prosvetarima
"vidite shta cete s njim/njom - ja mu/joj ne mogu nishta",
tako da je vishe nego neophodno da se drushtvo pozabavi ovim problemom..
..da, da, prevencija i sve, slazem se 101%,
ali dok nema posledice - niko se nece preterano zabrinuti oko svog ponashanja..
..pretimo praznom pushkom i toga su svesna i deca..

..jedna mama dechka od 17 godina koji je pao na popravni pitala me je
koliko je dana potrebno da pripremi taj ispit,
zato shto je isplanirala da ga ceo ostatak raspusta poshalje na plantazu voca na berbu,
da bi osetio zivot bez shkole..momak je dobio chetvorku..
..ali se bar deset puta desilo da roditelj dolazi da urgira da se datum popravnog pomeri
zato shto je chedo na skiatosu sa drugaricama..vecina ih je odustala od shkolovanja..

...gledala sam i ja nedavno neku emisliju na tv-u - zena uspesna i bogata, sama zivi u velikoj kuci sa pudlicom koju obozava...pudlica poludela - piski gde stigne, ne prestaje da laje, ujeda je bez razloga...pozove ona dresera i ovaj joj objasni da je problem u njenoj popustljivosti -zbog prevelike ljubavi i tolerancije kuce je pocelo da se ponasa kao da je ono gazda i to pokazuje prkoseci joj na svakom koraku i radeci stvari koje je izludjuju... problem nije bio do kuceta nego do nje... bolje da su te roditelje poslali negde da nesto nauce nego tu decu :think:

Ima sada svakakvih rijalitija. Videla sam npr. neki gde malu decu ostave u sumi, deca se zagube pa se sama snalaze..uzas jedan!

A ovo za tinejdzere...ja sam prilicno zadovoljna odnosom sa decom. Mozda i zato sto sam ih relativno rano radjala za nase pojmove pa imaju mladje roditelje od vrsnjaka,malo smo atipicna porodica, ali deca kao deca...uvek pokusavaju da vrdaju :lol:

Mi smo se podelili u dva tabora: ja i sin smo slicni u svemu i odlicno se razumemo, a muz i cerka su na drugoj strani..:)

Tv show..jos jedan od rijalitija koji sa rijalitijem veze nemaju.A tek mu je naslov potpuno promasen.Strogi roditelji.Ili ja nisam skapirala koji su strogi,ovi koji su poslali decu ili oni u Keniji?

:ok: Јежим се од таквих емисија... :sad2:

Kod nas je za muskarce to prije bila JNA, koju sam i ja prosao. Mladima, pogotovo muskoj djeci treba priustiti neku 'inicijaciju' pred kraj mladalacko zivljenja. Napokon, zivot je mnogo suroviji i od te Kenije i JNA a to im virtuelna realnost nemoze omoguciti.

Са овим се кроз слажем! :ok:
Јао, кад се само сетим ''маминох синова'' из моје генерације који су ишли у ЈНА својевремено (били су ретки, али их је и тад било). Питали ми маму једног другара из школе како јој се син снашао у војсци а она каже:''Јаооо, тешко! Дете (''дете''?!:roll:) се шокирало!!! Тај његов први сусрет са железничком станицом у Београду је био јако трауматичан за њега! Он је навикао да путује авионом, и сав се истраумирао што до тог места не може авионом, него мора возом! Знате ли ви уопште како смрди ве-це на железничкој станици???? Два дана дете није могло да дође к себи од чуда! Па онда, кад је стигао, добио неку стару униформу! Замислите?! Трећи дан је направио ЖУУУЉ од неудобних ципела!!! Ја се плашим како ће ми дете све то поднети!.....'':sad2:
...А да не причам те сад ове цивилне зајебанције где двојица од брега одваљених мамлаза заједно гурају једног деду у колицима по болници...:dash:....Јаааааадна деца, ала се пате с цивилном војском...:roll: Смејурија! :roll:

Roditelji se ne bave decom, neko obavezu vaspitanja svaljuju prvo na nastavnike, pa onda na vojsku. Jel neko ozbiljno misli da ce vojska od nekoga da napravi odgovornog coveka posle 18 te godine ako on to vec nije ranije poslao? Ili bi bilo mozda malo korisnije da postanemo mi odgovorniji prema svojoj deci.

Pratim ponekad jednu emisiju koja se zove kao naslov ove teme i na jednom je nemackom kanalu...to je prica o roditeljima koji imaju problem sa svojom decom u pubertetu, konflikti zbog njihove nemarnosti prema svemu, zbog zavisnosti od interneta i svih nesuglasica koje im se svakodnevno desavaju....kad vide da ne mogu da izadju vise na kraj obracaju se jednoj agenciji koja uzima dvoje dece iz dve porodice i navodno ih vodi na godisnji odmor na dve nedelje u neko egzoticno mesto...Klinci se raduju..to je bas lepo misle ali kad vide gde su dospeli nije im vise do smeha...Ovoga puta su dovedeni u Keniju u neku pustaru gd je Bog rekao laku noc i imaju za domacine porodicu Kenijaca koji zive najprimitivnije sa nekom kucicom od blata i mrsavim kravama...Hteli su odmah da pobegnu ali nisu uspeli jer su ih ovi stigli i primorali da tu borave i pomazu im...E sad mozete da zamislite ovu decu odraslu u izobilju u srcu Evrope koji moraju da sa njima rade sve teske poslove da posecuju njihove crkve skole..da spavaju na podu i da ih pritom napadaju neke bube koje su gore od komaraca...Cigarete su im oduzeli i posto su ih sakrili a ovi ih pronasli odmah su kaznjeni...Devojka je skupljala kravlju balegu a momak morao da sece neko siblje na velikoj vrucini...Dve nedelje torture gde su stalno dolazili u sukob sa domacinima dok se nisu privikli malo..Na kraju posle plakanja i ljutine pomirili su se i oprostili kao prijatelji...Roditelji su ih lepo docekali i za tv izjavili da su to sad deca koju ni prepoznati ne mozes..poslusni fini pomazu im rado i sve je u najboljem redu...Eto krace nije moglo tek da vidite sta sve moze da se primeni kad dara predje meru...Ja ne mislim da nasu neposlusnu decu treba bas u Keniju slati dovoljno na neko poljoprivredno dobro da nauce sta je red i disciplina...Mozda bi pomoglo onima koji su na kraju zivaca u periodu kad su im deca u pubertetu ko zna?
a ovo bi trebalo biti neko traumaticno i life changing experience - tacno zasto?

wow, debilizam

kad smo vec kod toga, niti su roditelji postali ista stroziji, niti bolji, niti se ista rijesilo, rezultat ce trajati koliko i kamere

Back