gost 30064
Elita
- Poruka
- 16.609
Koliko znam ta " nova imena" su odvajkada u crkvenom kalendaru, što znači da nisu baš nova...
pa da.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koliko znam ta " nova imena" su odvajkada u crkvenom kalendaru, što znači da nisu baš nova...
Ima neka se preziva Kvocka!![]()
prezime Popara
A bio i neki covek se zove Milutinovic Milutinovic!!!![]()
Pa vi vidite sta mu je ime a sta prezime! 8)
napisacu unatraske, pa ga tako i citajte ( naravno, ako vas to zanima )..
*****lo je olanjek... nadam se da ce ovako proci..
u mojoj shk, jedna se zove figura, a jedna miroljupka.
hahahahaha. :]
to su srpka imena.....
kako mrzim ova nova imena: Doroteja,Dositeja,Teodora,Isidora, cisto proseravanje....
Ja znam za dosta interesantnih primera, evo baš sada odradjujem neki posao u predškolskoj ustanovi i imamo jako kreatvnih roditelja, da počnem od mađarskih imena, pored standardnih (komicnih) imena kao sto su Sabolč i Čongor imamo i Jennifer, Richard, Nigel, Rickardo, Dominik, jedan Botondt (Boga pitaj kako se izgovara), jedan Zolee (musko ime) i jedna-spremite se- BOGLARKA!
Cigani i dalje drže primat sa imenima Elvis, Hajrudin, Fluter (ovo zadnje je žensko ime!) itd.
I kinezi su se uključili u trku pa sad pored njihovih interesantnih prezimena imamo imena Srećko, Nikola itd.
Evo i linka na kojem možete procitati jedno nesvakidasnje ime- Ljupka Sikirica
Moj pradeda je imao intersantnu avanturu sa imenom, kada su ga kao bebu krštavali u crkvi čukunbaba i čukundeda su odlučili da se dete zove Jovan i rekli kumi koja će ga krstiti da ce to biti ime deteta, ali nisu računali da se kuma oždrala rakije neposredno pre krštenja, i krene krštenje i pita pop kumu kako će se zvati dete i kuma pijana kao letva kaže: "Avakum!"I opeva ti pop mog pradedu: "Krštava se rab božiji Avakum..." i tako je moj pradeda do 18. godine nosio u ličnoj karti ime Avakum, kada je napunio 18 i zvanično je promenio ime u Jovan.
Malkice off topic, ali da ne otvaram novu temu, a kada već spominjem cigane...
Imamo JAAAKO smešne roditelje koji na one molbe pisu sve i svasta kada trebaju da navedu zanimanje: svira, prosi, sedi kuci, nista ne radim, jedan cigan je napisao da ima zavrsen fakultet (nije napisao koji, samo fakultet), a u delu zanimanje napisao MENAĐER!![]()