NAJSMESNIJA IMENA!!!!!!

• Začetnik teme Začetnik teme Dukey
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja znam za dosta interesantnih primera, evo baš sada odradjujem neki posao u predškolskoj ustanovi i imamo jako kreatvnih roditelja, da počnem od mađarskih imena, pored standardnih (komicnih) imena kao sto su Sabolč i Čongor imamo i Jennifer, Richard, Nigel, Rickardo, Dominik, jedan Botondt (Boga pitaj kako se izgovara), jedan Zolee (musko ime) i jedna-spremite se- BOGLARKA! :hahaha:

Cigani i dalje drže primat sa imenima Elvis, Hajrudin, Fluter (ovo zadnje je žensko ime!) itd.

I kinezi su se uključili u trku pa sad pored njihovih interesantnih prezimena imamo imena Srećko, Nikola itd.

Evo i linka na kojem možete procitati jedno nesvakidasnje ime- Ljupka Sikirica :per:

Moj pradeda je imao intersantnu avanturu sa imenom, kada su ga kao bebu krštavali u crkvi čukunbaba i čukundeda su odlučili da se dete zove Jovan i rekli kumi koja će ga krstiti da ce to biti ime deteta, ali nisu računali da se kuma oždrala rakije neposredno pre krštenja, i krene krštenje i pita pop kumu kako će se zvati dete i kuma pijana kao letva kaže: "Avakum!" :dash: I opeva ti pop mog pradedu: "Krštava se rab božiji Avakum..." i tako je moj pradeda do 18. godine nosio u ličnoj karti ime Avakum, kada je napunio 18 i zvanično je promenio ime u Jovan.

Malkice off topic, ali da ne otvaram novu temu, a kada već spominjem cigane...

Imamo JAAAKO smešne roditelje koji na one molbe pisu sve i svasta kada trebaju da navedu zanimanje: svira, prosi, sedi kuci, nista ne radim, jedan cigan je napisao da ima zavrsen fakultet (nije napisao koji, samo fakultet), a u delu zanimanje napisao MENAĐER!:hahaha::hahaha::worth:

u mom gradu postoji porodica sa prezimenom *****lo, neki od njih su i zvanicno promenili to prezime u neko " normalnije " , ali.. dzaba.... i dalje ih " onako " zovu... no, ko zna, mozda ce njihova deca imati jedan problem manje .

Занимљива је етимологија таквих презимена, бар са динарског подручја. Наиме, чим га је Беч преузео од османлија, проведен је попис становништва и земљишта, по европским стандардима. Знајући да власт пописује само због пореза или мобилизације у некакав рат, начи људи су се спрдали са намирисаним бечким ћатама, посебно кад су провалили да ови не проверавају податке већ их само бележе. Тако су се уписивали као Звијер, Лисица, Гузина и слично. Али не лези враже. Кроз кратко време су се неки Јовановићи не мало изненадили када су сазнали да од имовине немају ништа а да све њихове зграде, шуме и поља припадају неким Звијерима. Имали су две опције. Или да прихвате ново презиме или да оду до Беча (где ли је то) и за гомилу дуката и свакојаких понижења признају да су се шалили. Очигледно су сви изабрали прву опцију па ми сад имамо ову тему.

Zdenko Peglic, Masinka Prdorez, Hajro Pekmez.........Imao sam jednog druga otac mu se zvao Hajrudin ja sam to saznao nekako i onda smo igrali ovu igru i ja sam reko Hajrudim a on se stidio da mi kaze pa sam ga jos vise zajebavao...:)) takodjer u Prizrenu imao sam drugaricu Kurtesi bilo mi je draze da je zovem po prezimenu :))) toliko ja podijelio nesto s vama <<<

Ja znam za dosta interesantnih primera, evo baš sada odradjujem neki posao u predškolskoj ustanovi i imamo jako kreatvnih roditelja, da počnem od mađarskih imena, pored standardnih (komicnih) imena kao sto su Sabolč i Čongor imamo i Jennifer, Richard, Nigel, Rickardo, Dominik, jedan Botondt (Boga pitaj kako se izgovara), jedan Zolee (musko ime) i jedna-spremite se- BOGLARKA! :hahaha:

Cigani i dalje drže primat sa imenima Elvis, Hajrudin, Fluter (ovo zadnje je žensko ime!) itd.

I kinezi su se uključili u trku pa sad pored njihovih interesantnih prezimena imamo imena Srećko, Nikola itd.

Evo i linka na kojem možete procitati jedno nesvakidasnje ime- Ljupka Sikirica :per:

Moj pradeda je imao intersantnu avanturu sa imenom, kada su ga kao bebu krštavali u crkvi čukunbaba i čukundeda su odlučili da se dete zove Jovan i rekli kumi koja će ga krstiti da ce to biti ime deteta, ali nisu računali da se kuma oždrala rakije neposredno pre krštenja, i krene krštenje i pita pop kumu kako će se zvati dete i kuma pijana kao letva kaže: "Avakum!" :dash: I opeva ti pop mog pradedu: "Krštava se rab božiji Avakum..." i tako je moj pradeda do 18. godine nosio u ličnoj karti ime Avakum, kada je napunio 18 i zvanično je promenio ime u Jovan.

Malkice off topic, ali da ne otvaram novu temu, a kada već spominjem cigane...

Imamo JAAAKO smešne roditelje koji na one molbe pisu sve i svasta kada trebaju da navedu zanimanje: svira, prosi, sedi kuci, nista ne radim, jedan cigan je napisao da ima zavrsen fakultet (nije napisao koji, samo fakultet), a u delu zanimanje napisao MENAĐER!:hahaha::hahaha::worth:

sto je ljupka sikirica cudno?

Back