Najružniji grad na svetu

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
46.426
Šarlroa, grad koji broji 200.000 stanovnika i nalazi se 60 kilometara južno od Brisela, poznat je po depresivnoj atmosferi zbog turobnih stambenih kompleksa i ugašenih industrijskih postrojenja, a zahvaljujući kojim je pre desetak godina prozvan najružnijim gradom na svetu.

Stopa nezaposlenosti u gradu iznosi blizu 30 odsto, a u njegove turističke atrakcije ulaze i zavisnici koji otvoreno konzumiraju heroin u praznim zgradama, dok prostitutke trguju ispod nadvožnjaka na uglovima samo nekoliko ulica od gradske opštine.

https://www.b92.net/putovanja/zanimljivosti.php?yyyy=2021&mm=10&dd=10&nav_id=1934520

charleroi-sehir.jpg

Naše gradove ne mogu da ocijenim,jer sam vjerovatno subjektivna, a zavisi i od veličine grada. U poređenju sa evropskim, skoro svaki je ružan, jer se uglavnom ne vodi računa o održavanju ni ulica,ni zelenila,ni fasada.
Prijatno me je iznenadio npr.Sombor.
Meni je Sombor ok...lepuskast ali nista spec iskreno...
i dalje mi NS i SU sa okolinom drze top mesta u SRB mada...nisam jug obilazila :rumenko:
Koji preporucujete?

mogla bi...ima nas...sta gde kako...i cene molim ako znas :)
Imam uglavnom slike prirodnih ljepota Zlatibora,a što se tiče centra i "grada"tu nisam baš toliko informisana.Inače centar Zlatibora je sad postao grad u kome se možeš i izgubiti. :) Lično mi se ne dopada ta prekomjerna gradnja,sa višespratnicama gdje više nemaš uopšte utisak da si na planini.
Ali srećom ima još netaknute prirode okolo.
Ali da ne spamujemo temu. :)

Imam uglavnom slike prirodnih ljepota Zlatibora,a što se tiče centra i "grada"tu nisam baš toliko informisana.Inače centar Zlatibora je sad postao grad u kome se možeš i izgubiti. :) Lično mi se ne dopada ta prekomjerna gradnja,sa višespratnicama gdje više nemaš uopšte utisak da si na planini.
Ali srećom ima još netaknute prirode okolo.
Ali da ne spamujemo temu. :)
malo se prica o Srbiji...pa ako te ne bude mrzelo...ti napisi jednom nesto o Zlatiboru...
ni mene ne interesuje beton...vec bas to...ti mali biseri u prirodi... :)

Back