Najpoznatiji Hrvati

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Uzvišeni

Primećen član
Banovan
Poruka
985
Croats2.jpg

* na slici: Zvonimir, Klović, Vrančić, Gundulić, Zrinski, Frankopan, Bošković, Jelačić, Bukovac, Mohorovičić, Vučetić, Penkala, Meštrović, Ujević, Andrić, Prelog, Malkovich, Novoselic, Šuker, Soljačić, Balić, Kostelić, Vlašić, Ančić, Čilić

* ostali: Tomislav

...

Имагинарни краљ са границом "до Дрине", "хрватски нобеловац" и "највећи синови народа и народности" - Бошковић и Гундулић... О Малковичу, Пенкали, Геју и осталима нећу ни да говорим.

А да, ту си и најбољи "спорташи трећих спортова".

Могу само да вас упутим на - http://en.wikipedia.org/wiki/Serbs

Poslednja izmena:
Интересује ме, на ком језику је писао ''хрватски'' писац Иво Андрић?

Мислим, од када је екавица ( а све књиге сем ''Екс понта'' и ''Немира'' је написао на екавици) призната као хрватски књижњви језик?

Ako je Malkovič Hrvat, onda je De Niro Srbin.

Ivan Gundulić, Ruđer Bošković, Ivo Andrić, Penkala - jednostavno, nisu Hrvati.

:hahaha:

Интересује ме, на ком језику је писао ''хрватски'' писац Иво Андрић?

Мислим, од када је екавица ( а све књиге сем ''Екс понта'' и ''Немира'' је написао на екавици) призната као хрватски књижњви језик?

:hahaha:

Moraš pisat na književnom jeziku?!

I ja se pitam.
Andric je osvedocena ljiga od coveka koja nije smela da izadje na crtu Krlezi, radi i zivi u Zagrebu,i izjasnila se kao Srbin iako je iz ciste hrvatske porodice.
Da sam na mestu hrvata ja bih ga izbrisao zauvek iz hrvatske nacije.

:evil:

Andric kao i selimovic pripadaju srpskoj knjizevnoj tradiciji jer su se razvijali pod uticajem iste.isto i tin ujevic.
Ne mogu da zamislim kako bi izgledalo da je andric pisao hrvatskim.(kajkavskim,cakavskim)
Hrvatski jezik je tako izvestacen i pederski sa nekom crtom ljigavog sentisha od koje mi je muka.
Srpski je sa druge strane jasan,strog,hladan,ekonomican jezik.Andric je pisao tim cistim srpskim jezikom i on je jedan od reprezenata beogradskog stila pisanja.

Andric kao i selimovic pripadaju srpskoj knjizevnoj tradiciji jer su se razvijali pod uticajem iste.isto i tin ujevic.
Ne mogu da zamislim kako bi izgledalo da je andric pisao hrvatskim.(kajkavskim,cakavskim)
Hrvatski jezik je tako izvestacen i pederski sa nekom crtom ljigavog sentisha od koje mi je muka.
Srpski je sa druge strane jasan,strog,hladan,ekonomican jezik.Andric je pisao tim cistim srpskim jezikom i on je jedan od reprezenata beogradskog stila pisanja.
Добар пример је Владан Десница: и ако из српске породице, он припада хрватској књижевности.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back