Najpovoljnije zanimanje u Srbiji

Pa izvolite?

• Filoloski fakultet(Jezici)

glasova: 0 0,0%
  • Menadzment

• Kriminalistika:S

glasova: 1 7,7%
  • Matematika

• Prirodne nauke

glasova: 3 23,1%
  • Drustvenjaci

• Ekonomija

• Medicina

• Pravo

• Elektrotehnicki fakultet

• Umetnost(Likovno,muzika....)

• Filozofski fakultet

• Arhitektura

• Politicke nauke

• Fakultet sportskih umetnosti

• Ukupno glasova
    13
  • Anketa je zatvorena .
Mislim da su najpovoljnije prirodne nauke.

Ne kazem da treba izbegavati medicinu, pravo i ekonomiju; ako je to ono sto volis, samo napred. Ali ako vec upisujes nesto sto NE VOLIS, samo zato sto je perspektivno... Rekla bih da su ova tri za izbegavanje.

Uostalom, vec je pominjano ovde da je za coveka povoljnije da studira nesto sto, pored njega, upisuje jos desetoro ljudi, nego ono gde upisuje 5000.

Inace, da dodam... Sta god neko mislio, ja smatram da je drzavni posao (u ustanovi koja se finansira iz budzeta) najpovoljniji. I sama bih volela da radim u drzavnoj sluzbi. Od visoke plate bitnija mi je sigurnost (da mi ide penziono, zdravstveno i sl., da imam prava na godisnji odmor, bolovanje (narocito trudnicko) i da
nemam bojazan da svakog meseca mogu da dobijem otkaz.

Sta mislite, zbog cega banke najlakse odobravaju kredite penzionerima i ljudima u drzavnoj sluzbi? Jer znaju da ti ljudi imaju najsigurnija primanja.

Koje je po vama najpovoljnije zanimanje u Srbiji?Tj koji fakultet je najisplativiji kada se zavrsi ovde kod nas?

baz snalažljivosti i šlifa nema ništa, al opet imaš one klasične stvari tipa prava i ekonomija. gde uvek treba kadrova i iamesta za napredak ali sve zavisi od tebe imaš neke umeničke stvari ili neka zanimanaj sa malo kadrova pa te us.ere tipa nemam pojma neko inženjerstvo, nei ređi jezik, neka biologija, nauka... tehnički fakulteti ja mislim da ne možeš loše da prođeš kav god da si student... medicina isto. menadžment mi je veoma širok pojam i to mi je više zanat, ako si dobar i uporan možeš da se izuraš.... dok recimo sa DIFom FPN-om Filozofskim niko nije postao veliko mu.do osim možda par novinara ili psihologa ili tako

Mislim da su najpovoljnije prirodne nauke.

Ne kazem da treba izbegavati medicinu, pravo i ekonomiju; ako je to ono sto volis, samo napred. Ali ako vec upisujes nesto sto NE VOLIS, samo zato sto je perspektivno... Rekla bih da su ova tri za izbegavanje.

Uostalom, vec je pominjano ovde da je za coveka povoljnije da studira nesto sto, pored njega, upisuje jos desetoro ljudi, nego ono gde upisuje 5000.

po meni ej ovo, rekoh prethodno velika i ničim izazvana zabluda... jer neke grane prosto uvek će postojati, funkcionisati i imati potrebu za novim i svežim kadrovima... admistriacija, pravo, sudstvo je ogroman reon kao i ekonomija, državna i prvatne banke isl. a i konstantno napreduju i menjaju se, medicina isto...

baz snalažljivosti i šlifa nema ništa, al opet imaš one klasične stvari tipa prava i ekonomija. gde uvek treba kadrova i iamesta za napredak ali sve zavisi od tebe imaš neke umeničke stvari ili neka zanimanaj sa malo kadrova pa te us.ere tipa nemam pojma neko inženjerstvo, nei ređi jezik, neka biologija, nauka... tehnički fakulteti ja mislim da ne možeš loše da prođeš kav god da si student... medicina isto. menadžment mi je veoma širok pojam i to mi je više zanat, ako si dobar i uporan možeš da se izuraš.... dok recimo sa DIFom FPN-om Filozofskim niko nije postao veliko mu.do osim možda par novinara ili psihologa ili tako

uh, uh.
nemoj da grešiš dušu... :)

nije par, ima ih malooo više

eto , neki su sa Filozofskim postali predsednici.... :per:

dobro par nije pravilna reč, tačnije je reći NEKOLICINA... a to uglavnom nekim džimi krimi vezama, jer čemu običan diplomirani novinar, socijalni radnik, diplomata (koja su već stručna znanja), filozof, psiholog, istoričar, antropolog, arheolog... može da se nada

dobro par nije pravilna reč, tačnije je reći NEKOLICINA... a to uglavnom nekim džimi krimi vezama, jer čemu običan diplomirani novinar, socijalni radnik, diplomata (koja su već stručna znanja), filozof, psiholog, istoričar, antropolog, arheolog... može da se nada

pa ja znam podosta slučajeva koji su završili nešto od pobrojanog, otišli u svet i izgradili fine karijere...ili su renomirani predavači na prestižnim svetskim univerzitetima.
slažem se da za prosečne nema previše šansi, ali niko ne upisuje fax sa željom da bude prosečan...(ili?)
fundamentalne prirodne i društvene nauke u veoma perspektivne napolju, dok ekonomisti, pravnici...itd uglavnom ostaju ođe... :)

i opet, ako je neko ambiciozan i željan da uspe, i postane bitan baja, pa može i etnologiju da završi....i ako je spreman da radi i da se gura...može pokositi razne perspektivne....

elem, poenta svega ovoga je da ne postoje po defaultu perspektivni i neperspektivni fakultetii...

diploma je samo početak.
a kad je strpaš u džep tek onda kreće borba :)

I druga poenta :)

Srbija je šlogirana, napolju su stvari ako ništa drugo pravednije i ceni se trud, rad i talenat, a ne veze.

Poslednja izmena:
pa ja znam podosta slučajeva koji su završili nešto od pobrojanog, otišli u svet i izgradili fine karijere...ili su renomirani predavači na prestižnim svetskim univerzitetima.
slažem se da za prosečne nema previše šansi, ali niko ne upisuje fax sa željom da bude prosečan...(ili?)
fundamentalne prirodne i društvene nauke u veoma perspektivne napolju, dok ekonomisti, pravnici...itd uglavnom ostaju ođe... :)

i opet, ako je neko ambiciozan i željan da uspe, i postane bitan baja, pa može i etnologiju da završi....i ako je spreman da radi i da se gura...može pokositi razne perspektivne....

elem, poenta svega ovoga je da ne postoje po defaultu perspektivni i neperspektivni fakultetii...

diploma je samo početak.

Srbija je šlogirana, napolju su stvari ako ništa drugo pravednije i ceni se trud, rad i talenat, a ne veze.

koliki je procenat tih koji su predavaci ili sa izgradjenim karijerama... a vecina upisuje fax sa zeljom da bude prosecan... sta moze oopet da zeli i ocekuje socijalni radnik ili arheolog ovde... da bude profesor na jejlu ili da bude novi hajnrih šliman... očekuje da se zaposli u CZSR ili nekom državnom institutu... ili u 90 posto slučajva to MOŽE da očekuje a da mašta može... dok advokat ili ekomski analitičar ili direktor banke može da očekuje iznadprosečnu zaradu i stalno napredovanje... ovo drugo naravno da svako trudim i potencijalom može svašta ali u nekim stavrima takvi su znatno ređi... gledam stavri na nivou pozitivne srbije, nije mi fazon školovanje u matici sa a priori namerom da radiš i profitiraš drugde...

Meni deluju perspektivna dva fakulteta:

1) Univerzitet Megatrend-Geoekonomski fakultet.On predstavlja spoj ekonomije i diplomatije. Možda je zbog više stranih jezika koji se izučavaju nekima deluje težak, ali na njemu postoji veliki broj smerova koji obrađuju ekonomiju i politiku raznih regija sveta. Recimo: Sektor za Balkan, Evropsku uniju, Rusiju, Severnu Ameriku, Bliski istok, Istočnu Aziju i Pacifik ...

2) Računarski fakultet-svedoci smo velikog tehnološkog napretka 21.veka. Danas se ništa ne može raditi bez kompjutera. Naročito mislim da su perspektivni softverski inženjering u oblasti Virtuelne realnosti i Veštačke inteligencije.

prvi put cujem da je neko rekao nesto pohvalno za megatrend:eek:

diploma je samo početak.

Spusti se na zemlju ljudi upisuju fakultet, obrazovnu ustanovu da bi je zavrsili tj stekli zvanje diplomirani taj i taj...ma da uporedi ti filologa rumunskog jezika i programera sa etf pa kazi da ne postoje po defoltu perspektivni i manje perspektivni fakulteti:rtfm:

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Jao, znam da je stari post... Ali morala sam.

Da je vise arheologa i antropologa u svojstvu savetnika politicara mozda bi nam malo bolje i bilo. Ali nece niko da nas zaposli, jer im je jasno koliko su nasa znanja "opasna" za opstanak zvanicne propagande. :dash:

Moj savet-upisati ono sto volis, jer jedino tako ces imati snage i zivaca da se boris u ovom ludom drustvu. Interesuje te hemija-upisi hemiju i bavi se istom:) Ko ono pomenu drzavnu sluzbu, slazem se u potpunosti, najbolje je, ali je isto tako cinjenica da se do posla jako tesko dolazi, pogotovu na neodredjeno vreme. Licno, zalazem se za jezike, jer se sa njima moze raditi dosta poslova, a isto tako i zaraditi sa strane, prevodjenjem ili davanjem casova. Jos kad upadnes u skolu:kafa: A uvek mozes upises bogosloviju i budes :pop2: Oni vaazda dobro prodju:)

Spusti se na zemlju ljudi upisuju fakultet, obrazovnu ustanovu da bi je zavrsili tj stekli zvanje diplomirani taj i taj...ma da uporedi ti filologa rumunskog jezika i programera sa etf pa kazi da ne postoje po defoltu perspektivni i manje perspektivni fakulteti:rtfm:

Pa nije bas tako kod svakog. Ja recimo ne gledam tako na stvari . Ja znam da sam dovoljno normalan i pametan da mogu da zavrsim bilo koji fakultet, doslovno billo koji . Poznajem sebe dovoljno dobro da mogu ovo pouzdano da tvrdim . Fakultet necu upisati samo kolko da ga upisem i da imam neku diplomu . Fakultet upisujem zato sto zelim da budem strucnjak u oblasti koju volim i da ostavim nesto za sobom po cemu ce me pamtiti . Iskreno, necu upisati fakultet da bi pored mog imana stojalo diplomirani fizikohemicar xyz :confused: Banalno . Upisujem ga bas zbog sebe .

Jedna stvar mi nije jasna i voleo bih da mi neko razjasni . Gde se umuvaju svi ovi ekonomisti koji zavrse ekonomiju . Evo gledam liste, jel vi vidite koliko njih upisuje ekonomiju, prava, medicinu :eek: Mislim , gde posle svi ovi ljudi rade :eek: To mi nikad nije bilo jasno .

Pa nije bas tako kod svakog. Ja recimo ne gledam tako na stvari . Ja znam da sam dovoljno normalan i pametan da mogu da zavrsim bilo koji fakultet, doslovno billo koji . Poznajem sebe dovoljno dobro da mogu ovo pouzdano da tvrdim . Fakultet necu upisati samo kolko da ga upisem i da imam neku diplomu . Fakultet upisujem zato sto zelim da budem strucnjak u oblasti koju volim i da ostavim nesto za sobom po cemu ce me pamtiti . Iskreno, necu upisati fakultet da bi pored mog imana stojalo diplomirani fizikohemicar xyz :confused: Banalno . Upisujem ga bas zbog sebe .

Jedna stvar mi nije jasna i voleo bih da mi neko razjasni . Gde se umuvaju svi ovi ekonomisti koji zavrse ekonomiju . Evo gledam liste, jel vi vidite koliko njih upisuje ekonomiju, prava, medicinu :eek: Mislim , gde posle svi ovi ljudi rade :eek: To mi nikad nije bilo jasno .
pa, to tako bude na pocetku
upises ga zbog sebe i mislis da ces biti ne znam kakav strucnjak i da ce nesto bitno (ili, makar zanimljivo) da ostane iza tebe
ali, najcesce nije tako i sve se zavrsi na tome diplomirani fizikohemicar xyz, koji dolazi svaki dan na posao i za to prima platu
verovatno manje od 1% pocetnih mastarija dobije oblik u realu
a, postoje i oni koji su upisali npr. ekonomiju, menadzment i sl., ne da bi nesto zanimljivo napravili, vec da bi namlatili dobru kintu i ziveli zivot kako oce
uvek ostaje pitanje-ko je tu pametniji?

Back