Najpouzdaniji polovnjaci su...

Тихи

Starosedelac
Poruka
179.536
Najpouzdaniji mali gradski automobil - Honda Jazz druge generacije

Sa rezultatom 98,89%, Honda Jazz ne samo da je najpouzdaniji polovnjak u svojoj klasi, već je i najpouzdaniji korišćeni auto u čitavoj Britaniji, pokazala je anketa. U ovoj kategoriji slede Kia Rio treće generacije (96,51%), Volkswagen Up! (96,08%), Škoda Citigo (95,70%) i ponovo Honda Jazz, ali prve generacije (95,63%).
Najpouzdaniji mali porodični automobil - Toyota Prius treće generacije

Prius je postigao značajan rezultat iz dva razloga. Prvo, sa 98,84% to je drugi najpouzdaniji britanski polovnjak, iz Honde Jazz. Osim toga i druga generacija Toyotinog hibridnog modela našla se u samom vrhu zauzevši drugo mesto u ovoj kategoriji sa 96,98%.

Iza dva Priusa plasirali su se Kia Cee'd druge generacije (96,30%), Mazda3 treće generacije (96,24%) i BMW Serije 1 druge generacije (96,11%).
Najpouzdaniji porodični automobil - Dacia Logan MCV prve generacije

Ovaj rezultat Dacije predstavlja malo iznenađenje, s obzirom da je Logan MCV sa 95,84% iza sebe ostavio takve automobile kao što su Toyota Corolla devete generacije (95,67%), Subaru Legacy četvrte generacije (96,29%) i Škoda Superb druge generacije (95,23%).
Najpouzdaniji luksuzni automobil niže srednje klase - Lexus CT

Lexus CT osvojio je prvo mesto u ovoj kategoriji sa 96,90% ispred BMW-a Serije 3 šeste generacije (95,94%), još jednog Lexusa, modela IS druge generacije (95,14%), Honde Accord osme generacije (94,15%) i Volkswagena Passat šeste generacije (92,90%).
Najpouzdaniji luksuzni automobil više srednje klase - BMW Serije 5 šeste generacije

BMW je zauzeo prvu poziciju u svojoj kategoriji sa 95,12% ispred dva najveća konkurenta, Audija A6 četvrte generacije (94,36%) i Mercedesa E klase (93,91%).

Iza njih plasirali su se Jaguar XF (92,23%) i Volvo V70 druge generacije (90,77%).
Najpouzdanija MPV automobil - Renault Scenic treće generacije

Scenic je osvojio 92,93%, i iza sebe ostavio Peugeot 5008 (92,54%), Vauxhall/Opel Merivu druge generacije (92%), Škodu Roomster (92%) i Ford C-MAX/Grand C-MAX druge generacije.
Najpouzdanija SUV i 4x4 model - Audi Q3

Audi Q3 pobedio je sa 96,83%, a slede Peugeot 2008 (96,47%), Škoda Yeti (96,45%), Renault Captur (95,04%) i Honda CR-V treće generacije (94,83%).
Najpouzdaniji sportski automobil - Mazda MX-5 treće generacije

Mazdin roudster osvojio je 96,25%, a iz njega su se plasirali Jaguar XK/R druge generacije (94,05%), BMW Serije 1 Coupe/Convertible prve generacije (93,73%), Audi TT druge generacije (93,24%) i Peugeot RCZ Coupe (92,39%).

http://www.b92.net/automobili/aktuelno.php?yyyy=2014&mm=05&nav_id=843881

Oni nisu culi za VW? Ovo je tezak udarac za VW fanove u Srbiji koji pojma nemaju da postoji i Japanska autoindustrija.

Dominiraju japanci i koreanci

Najpouzdaniji auto u svim klasama Honda Jazz

Za ostalo imate informacije ovde

Iza dva Priusa plasirali su se Kia Cee'd druge generacije (96,30%), Mazda3 treće generacije (96,24%) i BMW Serije 1 druge generacije (96,11%).
Najpouzdaniji porodični automobil - Dacia Logan MCV prve generacije
Lexus CT osvojio je prvo mesto u ovoj kategoriji sa 96,90% ispred BMW-a Serije 3 šeste generacije (95,94%), još jednog Lexusa, modela IS druge generacije (95,14%), Honde Accord osme generacije (94,15%) i Volkswagena Passat šeste generacije (92,90%).
Najpouzdaniji luksuzni automobil više srednje klase - BMW Serije 5 šeste generacije
BMW je zauzeo prvu poziciju u svojoj kategoriji sa 95,12% ispred dva najveća konkurenta, Audija A6 četvrte generacije (94,36%) i Mercedesa E klase (93,91%).
Iza njih plasirali su se Jaguar XF (92,23%) i Volvo V70 druge generacije (90,77%).
Najpouzdanija MPV automobil - Renault Scenic treće generacije
Scenic je osvojio 92,93%, i iza sebe ostavio Peugeot 5008 (92,54%), Vauxhall/Opel Merivu druge generacije (92%), Škodu Roomster (92%) i Ford C-MAX/Grand C-MAX druge generacije.
Najpouzdanija SUV i 4x4 model - Audi Q3
Ja sad stvarno ne znam odakle se spominju samo japanci kad evo pobeda evropskih automobila a plus da ne spominjem hvaljeni i prehvaljeni Accord koji je bolji od Pasata za svega 1,25%.:)

A vidi ovo Peugeot 5008

peugeot-5008-23.jpg
:zbalavi:

San svakog deteta :D

I onda ga kupi neki Srbin, i stavi Black Horse akumulator u taj auto :besna:

sta fali black horse akumulatoru?

Taj akumulator je potpuno jednako kvalitetan kao i ovo uvozno smece koje se kod nas prodaje

Meni su 2 puta crkli akumulatori nakon isteka garancije mesec dana i to jednom Bosch a drugi put Varta.

Zato ima sledeci put da kupim Black Horse.

Poslednja izmena:
E jedva cekamo da ga kupis i da nam preneses iskustvo kako si zadovoljan tim djubretom.:D
Evo da se kladimo da ces u garantnom roku sigurno dva puta da ides da reklamiras akumulator? A od te dve raklamacije jednom ces da dobijes novi akumulator jer tvoj nije bio ispravan.
Davno sam prosao skolu sa Black Horse-om i hvala-nikad vise. I da kazem da ovo nisam rekao na osnovu jednog primera nego sam radio na placu i kupovali smo te akumulatore u x primeraka i gotovo na svakom je bilo reklamacija a onda sam dobio u zamenu auto sa tim akumulatorom koji je srecom bio jos pod garancijom i mesec dana pre isteka garancije dobijem novi akumulator.
Sad ce neko da kaze da je to dobro ali sto su meni brisaci usled slabe struje blokirali na sred soferke dok ne ugasim auto to nema veze.Mogu da zamislim kako ce se ponasati na bolje opremljenim automobilima sa vise potrosaca.

sta fali black horse akumulatoru?

Taj akumulator je potpuno jednako kvalitetan kao i ovo uvozno smece koje se kod nas prodaje

Meni su 2 puta crkli akumulatori nakon isteka garancije mesec dana i to jednom Bosch a drugi put Varta.

Zato ima sledeci put da kupim Black Horse.

Black Horse. mozes da stavis ako u auto nemas elektroniku , naprimer kadbi stavio Black Horse. koj nema startnu i stabilnu struju u pasata novije generacije pitanje

dalibi upalio i kakobise ponaso ako elektronika pobrljavi ,

Haha, pa super ako je tebi extra BH ! Stavi ga u svoju Hondu, da vidimo koliko ces se navoziti sa njim.
Licno sam imao problem sa njim u garantnom roku, i nisu hteli da mi zamene. Trosio se skroz 2-3 puta godisnje, a auto normalno puni. I na kraju sam ga bacio u kantu, i kupio nov akumulator... I da, to se desavalo na Skodi Feliciji koja nema neku elektroniku.
Onda sam se malo raspitao, i u tom periodu je BH imao ubedljivo najvise reklamacija u Srbiji! Imam jos 3 prijatelja koji su imali slicne situacije sa tim akumulatorom, i to je meni dovoljno da ga vise ne uzimam.

BH nije sjajan akumulator, ali nije nista losiji od Varte ili Boscha u koje se ljudi kunu samo zato sto su strani. Ta averzija prema domacim proizvodjacima je i dovela do toga da je ta fabrika sada ugasena. Ako cemo o primerima, znam i ja ljude kojima je BH trajao bez ikakvih problema i preko garantnog roka 5 godina i vise. O onim starim da i ne pricam, ono je moglo 10-ak godina ko od sale samo da se doliva voda redovno. Ti sto imaju negativna iskustva sa bh, isto bi im se desilo i sa stranim akumulatorom. Retko kada je kriv samo akumulator. Gradska voznja, mnogo paljenja, los alternator, alnaser, parazitska struja... Sve to urnise akumulator. Jos ako je kupio neki koji je "dugo" odstajao u magacinu, eto problema u najavi.

Poslednja izmena:
Iskustva za Black Horsom. Jedan je trajao 10-ak godina, jedan crkao neposredno po isteku garancije, treci nije bio dobar ni kad je bio nov, reklamirao, ali slaba vajda, ne priznaju, akumulator je dobar, mozda mi auto ne puni dobro, i "resili" su problem. Taj je nekako sastavio do isteka garancije, a onda crkao. Kupio sam Alfu sa Black Horse akumulatorom, crko i on, po isteku garancije. Od tad, sam doneo odluku da kupujem iskljucivo Exide ili Toplu.

Nemam apsolutno nikakvu predrasudu da su stranci bolji od nasih. Ja se iskljucivo vodim po onome sto sam licno prosao, ili meni bliznji ljudi!

BH je ranije bio extra za kola koja nemaju zahtevnu elektroniku, dok je sada u situaciji "kako se kome potrefi". Samo znam da nikad ne bih rizikovao da u kolima koja su poznata sa odredjenim elektronskim problemima poput Stila, Lagune i sl, stavim BH...

Haha, pa super ako je tebi extra BH ! Stavi ga u svoju Hondu, da vidimo koliko ces se navoziti sa njim.
Licno sam imao problem sa njim u garantnom roku, i nisu hteli da mi zamene. Trosio se skroz 2-3 puta godisnje, a auto normalno puni. I na kraju sam ga bacio u kantu, i kupio nov akumulator... I da, to se desavalo na Skodi Feliciji koja nema neku elektroniku.
Onda sam se malo raspitao, i u tom periodu je BH imao ubedljivo najvise reklamacija u Srbiji! Imam jos 3 prijatelja koji su imali slicne situacije sa tim akumulatorom, i to je meni dovoljno da ga vise ne uzimam.

ne mogu ne prave ga u toj velicini. Za moj auto moze samo varta tj samo sam taj uspeo da nadjem da pasuje. Mana ovog auta je sto su stavili dosta mali akumulator za tu velicinu i snagu.

- - - - - - - - - -

BH nije sjajan akumulator, ali nije nista losiji od Varte ili Boscha u koje se ljudi kunu samo zato sto su strani. Ta averzija prema domacim proizvodjacima je i dovela do toga da je ta fabrika sada ugasena. Ako cemo o primerima, znam i ja ljude kojima je BH trajao bez ikakvih problema i preko garantnog roka 5 godina i vise. O onim starim da i ne pricam, ono je moglo 10-ak godina ko od sale samo da se doliva voda redovno. Ti sto imaju negativna iskustva sa bh, isto bi im se desilo i sa stranim akumulatorom. Retko kada je kriv samo akumulator. Gradska voznja, mnogo paljenja, los alternator, alnaser, parazitska struja... Sve to urnise akumulator. Jos ako je kupio neki koji je "dugo" odstajao u magacinu, eto problema u najavi.

slazem se u potpunosti. Nama Srbima je uvek bilo sladje strano gomno od domaceg meda .

Vidis Tihi, ti kad imas neko iskustvo iz prve ruke, ili kad tebi kaze neki prijatelj nesto - ti se uhvatis toga kao pijan plota i nema dalje !

A kad ostali forumasi podele svoje iskustvo ili iskustvo nekog prijatelja, to nije tacnoi to nije tako! Zbog toga je glupo diskutovati sa tobom ovde na forumu...

A jesi li razmislio o tome da su kola pre 15-20 godina bila daleko slabija sa elektronikom i da su tad akumulatori mogli da traju mnogo duze? Plus sto tad nije bilo ovoliko saobracajnih guzvi pa se vozilo maltene bez stajanja. Juce mi je bio covek sa Toyotom Corollom i kaze da mu je prvi akumulator trajao samo 15 godina!!!!
A ja sam mislio da je moj buraz rekorder jer mu je trajao 11 ali ta kola nemaju ni o od opreme pa cak ni centralnu bravu.
Imao sam nov BH akumulator i ubacio ga u jedan auto misleci da je bolji i vidim ja da to ne pali kao sa starim polovnim koji sam zatim vratio i ustanovio da motor pali na zub za razliku sa BH gde je morao da zavergla. Znaci BH je akumulator koji bude dobar u 5% slucajeva jer nemaju stabilan kvalitet a ostalih 95% se stalno reklamiraju i menjaju za nove u garanciji. Bosch i Varta su takodje za srpsko trziste slabiji akumulatori a to je ono o cemu ja pricam jer za istocno trziste ide i roba slabijeg kvaliteta. Zato sta god uzeli postoji mogucnost za reklamaciju ali onda je bolje uzeti nesto sto ljudi koliko toliko hvale a ne da pljuju. Ja sam u moj motor ubacio Exide a verujte mi da mi je Yuasa star 5 godina bolje palio nego ovo gomno koje je novo. Znaci on pali ali kako! Nema onu snagu originalnog akumulatora koji je palio maltene na zub i ja sad da odem i reklamiram oni ce reci da je sve u redu a ja znam da nije.
Srbija.
I treba prepraviti naslov teme.:)

meni su crkla do sad 3 akumulatora na autima i to su sva tri bila Bosch i Varta i to odmah par meseci nakon isteka garancije.

Black Horse nisam nikad imao a znam par ljudi koji ga imaju , doduse na malo starijim autima i njima traju ovi akumulatori preko 5 godina.

Moguce da je Dule u pravu da na novijim autima akumulator ne moze dugo da traje.

A jesi li razmislio o tome da su kola pre 15-20 godina bila daleko slabija sa elektronikom i da su tad akumulatori mogli da traju mnogo duze? Plus sto tad nije bilo ovoliko saobracajnih guzvi pa se vozilo maltene bez stajanja. Juce mi je bio covek sa Toyotom Corollom i kaze da mu je prvi akumulator trajao samo 15 godina!!!!
A ja sam mislio da je moj buraz rekorder jer mu je trajao 11 ali ta kola nemaju ni o od opreme pa cak ni centralnu bravu.
Imao sam nov BH akumulator i ubacio ga u jedan auto misleci da je bolji i vidim ja da to ne pali kao sa starim polovnim koji sam zatim vratio i ustanovio da motor pali na zub za razliku sa BH gde je morao da zavergla. Znaci BH je akumulator koji bude dobar u 5% slucajeva jer nemaju stabilan kvalitet a ostalih 95% se stalno reklamiraju i menjaju za nove u garanciji. Bosch i Varta su takodje za srpsko trziste slabiji akumulatori a to je ono o cemu ja pricam jer za istocno trziste ide i roba slabijeg kvaliteta. Zato sta god uzeli postoji mogucnost za reklamaciju ali onda je bolje uzeti nesto sto ljudi koliko toliko hvale a ne da pljuju. Ja sam u moj motor ubacio Exide a verujte mi da mi je Yuasa star 5 godina bolje palio nego ovo gomno koje je novo. Znaci on pali ali kako! Nema onu snagu originalnog akumulatora koji je palio maltene na zub i ja sad da odem i reklamiram oni ce reci da je sve u redu a ja znam da nije.
Srbija.
I treba prepraviti naslov teme.:)

Ima naravno i toga. Ne mozes ti npr. da neki akumulator koji je pravljen za malog potrosaca da stavis u neki veci auto sa gomilom elektronike. Ali glavni razlog sto akumulatori ne traju vise 10 i kusur godina je sto nisu vise antimonski vec su sada svi kalcijumski. Naravno i fabrike stavljaju manje olova, to je jos jedan razlog. Dokazano i izmereno da su novi laksi, a kapacitet isti... A za tu Corollu nije nista cudno. Prvougradni akumulatori su i najbolji. Ove sto prave za maloprodaju su go ku*ac.

Back