Najperspektivniji fakulteti

Beše nekada :(. Em su dobijali dobre poslove, em su bili veoma cenjeni i uvaženi uspevši na nametnu svoj fakultet kao najteži i da ne može svako da ga završi. Danas je, mislim, najbolja ekonomija :D.

i pravo:lol::lol::lol:
realno,kome danas trebaju agronomi,razni inzenjeri stocarstca,ratarstva...(dopuniti po zelji vezano za poljoprivrednu struku),masinci,metalurzi,rudarski ing,razni tehnolozi...
iz moje okoline vidim da upravo ekonomisti i pravnici prolaze najbolje,a za njima gradjevinci i arhitekte...svi su se nekako usemili i sad ili su neki direktori ili imaju svoje projektne biroe ili kancelarije:)

i pravo:lol::lol::lol:
realno,kome danas trebaju agronomi,razni inzenjeri stocarstca,ratarstva...(dopuniti po zelji vezano za poljoprivrednu struku),masinci,metalurzi,rudarski ing,razni tehnolozi...
iz moje okoline vidim da upravo ekonomisti i pravnici prolaze najbolje,a za njima gradjevinci i arhitekte...svi su se nekako usemili i sad ili su neki direktori ili imaju svoje projektne biroe ili kancelarije:)

Dobro je i pravo ako se pametno iskoristi i dalje usavršava, mislim na advokate :ok:, ali koliko vidim ni pravnicima više ne cveta:dash:, sve više je pravnika koji se otimaju da budu sekretari u školama :zcepanje:, što po meni nije nikakvo radno mesto.

Zavisi od zalganja i istrajnosti u radu kakav god fakultet bio. Svi su perspektivni ako je pojedinac zaista voljan u nešto da uloži nekakav trud, a nije nijedan ako nije spreman da istraje u tome. Isti fakultet nije podjednako perspektivan za sve, kao što ni sami ljudi nisu podjednako talentovani za neku sferu delatnosti, niti u istoj meri spremni da joj se posvete. I nije svima isto značenje reči perspektiva. Nekom je u prvom planu materijalna korist, nekom uspešna, a ne nužno isplativa karijera, a nekom jednostavno znanje. Meni je recimo glavno ono treće i time se i rukovodim u svom odabiru. Nekom nešto drugo, možda ništa od onog što sam naveo i nije ništa manje u pravu nego ja. Naravno, ovo je sve moj lični stav, a ne generalna istina i ukratko se može svesti na sledeće: nema nikakve univerzalnosti po ovom pitanju, bar ja ne mogu da je opazim. Naglašavam da to gledam sa aspekta nekog ko tek uskoro treba da postane deo te priče, a ne nekog ko je već sada njen deo, pa baš zbog toga mislim da nisam subjektivan kada ovo govorim, bar ne onoliko koliko mislim da bih bio da sam već student.

svi drzavni faksovi. Mada za sve osim elektrotehnike moras i da polazes i potvrdis diplomu u inostranstvu na njihovom jeziku.

Ne slazem se d asu drzavni fakulteti perspektivniji od privatnih. Naprotiv, mislim da u dobroj mjeri spavaju, jer profesori imaju stalna zaposlenja a fakulteti budzet drzave. Cast izuzecima i medju profesorima i medju fakultetima. Privatni fakulteti moraju da unaprijede kvalitet nastave, prije svega zbog konkurencije.
A bez sumnje je najperspektivniji onaj fakultet na kojem moze najvise da se nauci

Slozio bih se nekim komenratima , a sa nekim ne. Ono sto je jako bitno na fakultetu je da li se radi u manjim grupama ili vecim, nacin izlaganja profesora, jer neki ne umeju da prenesu znanje, korak sa tehnologijom i resavanje konkretnih problema na vezbama. Hteo sam da upisem drzavni fakultet, sve do trenutka kada sam video gde na interetu reklamu za Univerzitet Metropolitan. Tu sam upisao IT, jer smatram da je to smer kako sadasnjosti, tako i buducnosti. Radi se u malim grupama, studenti uvek mogu pitati profesora ako im nesto nije jasno, na vezbama se rade konkretni primeri iz prakse, program je prilagodjen inostranom nacinu studiranja i dobija se akreditovana diploma bilo da se studira master ili ovo sto ja studiram-osnovne akademske studije.

Univerzitet verovatno nije poznat kao drzavni fakulteti, ali izuzetne stvari nudi, sto ga na neki nacin izdvaja iz konkurencije. Bas zato sto sam smatrao da je najperspektivniji, upisao sam ga. Za sada, studije idu ok, zadovoljan sam.
Nije da je sad reklama, ali predlazem svima da se malo raspitaju, pogledaju program, dodju na univerzitet, popricaju sa zaposlenima, osete kakva atmosfera tu vlada, kakva je tehnicka opremljenos. Nekad taj prvi dojam ume da promeni misljenje i to je kod mene bio slucaj. Ne mora biti samo NAJ ono sto je na drzavnom.

Kao neko ko uskoro zavrsava fakultet preporucila bih vam da "ne mlatite vise praznu slamu" oko ovakvih tema. Svaki fakultet/zanimanje je perspektivno onoliko koliko mu posvetite paznje.
Ako fakultet upisujete zato sto to dobro prolazi na trzistu SAD, razmislite kako ce to biti za 4-5 godina?!? Stvari se menjaju munjevitom brzinom, neke stvari koje sam ja ucila na prvoj godini studija se danas vise ne predaju, jer su zastarele, postoji odlican filmic na tu temu zove se SHIFT HAPPENS (ima na youtube-u koga zanima).
Ukoliko neko zakljuci da je perspektivno upisati arhitekturu a nema blage veze sa crtanjem zakopao se u startu. Upisite fakultet koji ce vam biti pre svega interesantan, gde se pronalaziti, jer cete 4 godine studirati a posle ceo zivot raditi to (ako radite u struci).

i jos nesto, nije istina da samo etf diploma priznata napolju, tu su jos i fon, masinac i cini mi se gradjevina (mozda i gresima, a mozda ih ima jos)
i za onaj post iznad: samo pravna diploma je priznata :rotf: ne znam da li si cuo/la za proces akreditacije, svi fakulteti koji su dobili akreditaciju imaju priznatu diplomu u nasoj zemlji

Poslednja izmena:
u americi se samo 5% radno aktivnog stanovnista bavi poljoprivredom amerika je najveci svetski izvoznik poljoprivrednih proizvoda

Sta dalje da pricamo... najveci smo sabani i licemeri na svetu i onda smo mi posle pametniji od njih ??? Smesno. Ovde ako hocete perspektivan fakultet, prvo u politicku stranku i svaki faks ima da bude perspektivan, postoje samo dva nacina do uspeha u Srbiji: prvi je da se bacite na kriminal, a drugi da vam je neko ostavio nasledje, ako se oslanjate na vase umne sposobnosti... moj savet je da u roku od 15 minuta krenete da pakujete prnje i krecete ka aerodromu, drage buduce fakultetlije :)

Back