Najopasniji putevi na svetu

Jedan od najopasnijih puteva na svijetu nalazi se u Turskoj. Put Derebasi nalazi se u planinskom području crnomorske regije. Put je dug 106 km, a privlači mnogobrojne avanturiste iz cijelog svijeta.

Derebasi je put koji se sastoji od 13 oštrih krivina, a uvjeti na njemu su doista ekstremni.

873x400.jpg

Izvor:avaz.ba

Carnal autoceste od 250 kilometara u Nepalu godišnje traje život od 50 ljudi. Put je vrlo uska traka zemlje, graničići se s liticom. Usko je čak i na motociklu, a ne da spominjete vozila. Većinu godine je zabranjeno putovanje putničkim automobilima na autoputu.
Veliki broj smrtnih slučajeva na tjelesnoj magistrali su pleteli sa nedostatkom ograde na autoputu, klizištima, suradnicima.

Uprkos opasnosti i impresivnom broju žrtava, stotine automobila ovde ide ovde. Autoput povezuje desetine sela i najčešće je jedini način da se dođe do nekih naselja.

1.JPG

Izvor:tothostel.ru

Strah u pustinjskoj noći – Put Luksor-Hurgada

Svako ko se našao u sred pustinje tokom noći, u vozilu koje izuzetno brzo i opasno vozi egipatski vozač koji ne gasi cigaretu, zna šta je strah. Veliki broj turista se odlučuje na put do drevnog grada Luksor iz turističkog mesta Hurgada na obali Crvenog mora, a drugog puta osim ovog kroz pustinju nema. Tri godine su zbog revolucije ova putovanja bila zabranjena, a ove godine ponovo se organizuju. Iako je označen i asfaltiran, ovaj put je često prekriven kamenjem i peskom koji vetar nanosi na put, ali to nije najopasnija stvar koja vreba ovde.

Napadi bandita koji presreću turiste u ovom kamenitom delu Sahare, iako nisu česti, najviše zabrinjavaju putnike na ovom putovanju između dva grada koje traje između četiri i pet sati. Pre nego što se stigne u Luksor, u dolini Nila se nailazi samo na dva veća mesta - Kenu i Kus. Međutim, kada stignu do Luksora i Karnaka, najvećeg svetskog muzeja na otvorenom, gde je vreme stalo još tokom procvata drevne egipatske civilazacije, turisti zastaju oduševljeni magijom ovog mesta i shvataju da je strah vredeo. Preostaje im još samo pet sati vožnje nazad do Hurgade.

160046-050-5E3F3537.jpg

Top%2010%20najopasnijih%20puteva%20na%20svetu_Egipat%20(3).jpg

Izvor:kucastil.rs
Išao sam ovim putem. Bolivija ima užasne puteve, kad kiša padne slecu često sa puta, celave gume ne može po blatu a velike visine. Obično kad kiša padne zaustavi se saobraćaj i prodaja karata. Otišao na salter na stanici da kupim kartu za Paragvaj, zena me gleda kao ono kako si tako glup vidiš da je kiša pala, dodji nakon tri dana kad se osuši.

Poslednja izmena:
Išao sam ovim putem. Bolivija ima užasne puteve, kad kiša padne slecu često sa puta, celave gume ne može po blatu a velike visine. Obično kad kiša padne zaustavi se saobraćaj i prodaja karata. Otišao na salter na stanici da kupim kartu za Paragvaj, zena me gleda kao ono kako si tako glup vidiš da je kiša pala, dodji nakon tri dana kad se osuši.
gde ti sve nisi bio :lol: :klap:

Ne mogu baš lako da nađem slike puteva iz Bolivije, ali imam nešto drugo, put prestaje i moraš dalje trajektom ali smo mi skontali da puno bolje vozimo od Juznoamerikanaca, zema je puno stresa doživjela sa mnom po Africi i Australiji tim dzipovoma. ( Isla Margarita, Venecuela.)
Ne mogu da nađem slike puteva iz Bolivije tako lako ali evo nešto drugo,( Isla Margarita, Venecuela) put prestaje i moraš se prebaciti trajektom ali smo mi skontali da puno bolje vozimo od Juznoamerikanaca, žena je puno stresa doživjela sa mnom po Africi i Australiji sa dzipovima 4WD 😁
Pogledajte prilog 959895
hahah izivini...kakooo ovo dobrooooo :klap:
meni je su mnogo uzbudljiviji ti dakari i pustolovne voznje nego formule i brzine...

Transfagarašan put​

Transfagara%C5%A1an.jpg

Transfagarašan put gradio je Čaušesku od 1970. do 1974. godine, u cilju bržeg kretanja rumunskih trupa. Put je izgrađen tako da opasno vijuga preko Fagaraških planina. Pogled na krivudave staze koje presecaju zelena brda zaista oduzima dah.

Zbog snežnih nanosa put je zatvoren od oktobra do maja, a u proleće ponovo postaje prohodan. Vožnja njime jedna je od najpoznatijih atrakcija Transilvanije, rezervisana za neustrašive.

(riopricesaputovanja.com)

Back