gazela
Veoma poznat
- Poruka
- 10.256
Jao sto volim ove smajlije!
|Meni je najsladji ovaj sto se valja od smeha...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jao sto volim ove smajlije!
Sa ovim Keruakom se jurim već godinama, i nikako da mu doakam. A baš me zanima.
Mislim da je to jedna od knjiga koje treba ranije pročitati, tada oduševi i ima pozitivan uticaj. Kasnije, kad čovjek pročita malo više knjiga, shvati da to i nije bog zna kakva literatura. Od sve bit književnosti koju sam čitao, najbolje mišljenje zadržao sam o Ginzbergovoj poeziji. Urlik, Kadiš i još neke pjesme, po mom skromnom mišljenju, spadaju među najljepše napisane u drugoj polovini dvadesetog vijeka.
e ljudi....jeste čitali čoveka koji je ubio leptira?
vidiš zanimljivo, meni je Ginzberg najlošiji od svih njih, verovatno zbog transformacije koju je doživeo. 'Howl' je super pesma ako se posmatra sa strane, ali ako udješ malo u ličnost koja ju je napisala, užas. Već od početka 60ih on se deformiše u neku vrstu zamorčeta papučara levičarskog koji čak i promoviše stranke u SAD. To nije posao jednog bitnika, i nikad ne može ni biti.
Zato su meni Keruak i Kesidi ubedljivi na prvom mestu. Živeli su kako su živeli, i kad su shvatili da je vreme prošlo, svesno su otišli u smrt (pod ovim ne mislim na samoubistvo, već na način života koji vodi u sigurnu smrt). I Keruak je kritikovao Ginzberga, čak još oštrije od mene.
Nemam razloga da branim Ginzberga kao ličnost, utopio se u establišment, u stvari, u razne establišmente, ali normalno je da čovjek više ne želi da mijenja svijet kad malo ostari.
Svaka knjiga je imala svojih drazi, steta sto nemam vise vremena za citanje kao pre
I nama je zao zbog tebe, ali ovo nije tema o tome sto si ti u frci, vec koja ti je najomiljenija knjiga.