NAJNOVIJA ODLUKA NASE VLADE O POSKUPLJENJU UGRADNJE PLINA U AUTOMOBILIMA

Ajmo sad neka neko pojasni sta su sad retardirana nam vlada uvela :dontunderstand: tj sta je poskupelo i sto su to promenili . Pored toga sto oce da sirotinji koja je jedva nakupila neki dinar za auto da uvezu nesto nornmalnije od juga oni sad oce da nametnu i EURO 4:dash:. Vase misljenje

A gdje je odluka,daj neki link.Cuo sam da ce tako nesto biti,ali ne znam detalje.

zahvalite novoj agenciji za bezbednost :roll: saobracaja gde su uhlebljeni novi clanovi !!
sad treba papiri za isparivac ,bocu itd ,izjave servisa ,opis radova...pa atest 5.5 soma plus uplata za agenciju od 3i po glave, pa sve to ide uplata agenciji 3 soma da udari pecat sa svim tim papirima, plus opet takse sto idu uz tu uplatu drzavi i opstini... sve u svemu preko 10 soma za plin...LOL
a tek od 2014 ijuuuu jos 2 glave za plin bice 20.000 atest wohooo
i plin postaje gorivo za izbegavanje

Poslednja izmena:
zahvalite novoj agenciji za bezbednost :roll: saobracaja gde su uhlebljeni novi clanovi !!
sad treba papiri za isparivac ,bocu itd ,izjave servisa ,opis radova...pa atest 5.5 soma plus uplata za agenciju od 3i po glave, pa sve to ide uplata agenciji 3 soma da udari pecat sa svim tim papirima, plus opet takse sto idu uz tu uplatu drzavi i opstini... sve u svemu preko 10 soma za plin...LOL
a tek od 2014 ijuuuu jos 2 glave za plin bice 20.000 atest wohooo
i plin postaje gorivo za izbegavanje

To je samo pokazatelj koliko je parazita po javnim preduzećima. Treba te konje iz birokratije i nahraniti.

To je pocelo da kruzi i u krugovima prodavaca automobila da ce se sad slabije kupovati benzinci zbog odluke o ovakvom terorisanju sopstvenih gradjana.
Ispada kao da smo mi njih birali da nas maltretiraju a ne da nam pomognu i olaksaju zivot.
U svakom slucaju dizelasi ce opstati.Zamislite sad se trazi da na svakom crevu pise ime proizvodjaca npr. Continental i ako ne pise ne moze da se dobije atest.
A pretpostavljate da je nekom atest vec na izdisaju i da ce morati da ga obnovi a nece to moci dok ne promeni kompletnu instalaciju koja ga je mozda sluzila 10 i vise godina besprekorno. Em sto je atest i poskupeo sa 4k na nekih 9k dinara a o atestu metana tek ima smesna prica gde se moraju skidati boce i slati za Kraljevo na atestiranje koje traje 20 dana pa tek onda se moze uraditi i ovde atest ali kosta da ti suze krenu na oci.
Izabrani srpski sljam nam priredjuje iznimno lepe zurke a mi samo cutimo i gutamo-samo se pitam dokle vise.:evil:

Srećom prodao sam auto! Ima atestirani plin.
Kada sam ga kupio plin je bio tri puta jeftiniji od benzina.
Ne sećam se cene atesta, ali je atestiranje bilo vrhunac birokratskog maltretiranja! Sve i da je bilo besplatno - više ga ne bih ponavljao!

Ne, sledeći auto neće biti sa plinom!!!

To 'tri puta' je bilo zato sto su brojevi bili mali. Nesto maglovito se secam da je pre nekoliko godina benzin bio negde 70, a gas oko 25... I tokom vremena su oba poskupela za veci iznos... Sada nije ni 2:1. Benzin je poskupeo za oko 90 dinara a gas valjda za 60 (nemam gas, ne pratim).

Inace cenu osetno dize akciza - koje nije bilo kada je gas bio 25 dinara. Videle pirane (citaj: vlast) da je promet porastao, pa krenuli da crpu pare i odatle.
Nadjoh:
http://www.rtv.rs/sr_lat/ekonomija/-akciza-na-gas-za-popravku-puteva_22558.html
09. juli 2007. | 17:22 | Izvor: Beta

Sto se tice euro standarda - nista novo. Mi kasnimo u uvodjenju tih standarda. Jedva smo uveli euro3 - a u EU vec nije moglo da se uveze nista manje od euro4. Ako mi uvedemo '4' - tamo vec vazi '5', mislim...

Zna li neko koliko ce kostati npr. sekvent sada sa atestom?
Cifra?
Pa tebi ova drzava odgovara kao ovakva,da je drugacija placao bi porez i ne bi mogao tako raditi kako radis.

Koliko prodas automobila godisnje,koliko platis poreza na to? Cinjenice,cifre,ne palamudjenje !
pa objasnio sam ti ,skoro duplo nego pre ,a od 2014, 3-4 puta vise.

ma pusti ti dula, ja ne znam kako sme uopste da se javlja, kako se takvi kao on ne zamisle malo nije mi jasno, pa isto tako ko sto on vraca kilometraze tako moze neko da vraca vrednosti aflatoksina za mleko (jer sto da mu propadne i izgubi ogromne pare - isto ko dule) ili da hrani koja ima rok upotrebe 10 dana pomera datum proizvodnje i drzi je mesec dana na rafu. To je isto ko sto on radi, to je sve klasicna PREVARA.

Ja ne znam kako bilo ko moze da dozvoli vracanje kilometraza i da se to ne kaznjava zatvorom, pogotovu sto ova nova agencija za bezbednost:roll: zna da trazi PARE a nece da radi nista ,pa nekom mogu da otkazu kocnice covece??...

Al dok ne pogodi njega il dok mu deca ne povracaju il obole od alergija zbog aflatoksina i spuca hiljade evra na lecenje nece to ukapirati.
Ja ne znam kako samo ti ljudi misle da zayebavaju ovoga /onoga i da ih to ne pogadja ,pa ajde svi onda tako nek mislimo a tome se i priblizava ovo drustvo i nove generacije, i samo je pitanje vremena kad ce neko njega prevariti i izraditi ili njemu najblizeg, ne za kola nego za ko zna sta...

A onda ce da kuka na drzavu i sto je to dozvolila....

Poslednja izmena:
Zna li neko koliko ce kostati npr. sekvent sada sa atestom?
Cifra?

@ Dule

Pa tebi ova drzava odgovara kao ovakva,da je drugacija placao bi porez i ne bi mogao tako raditi kako radis.

Koliko prodas automobila godisnje,koliko platis poreza na to? Cinjenice,cifre,ne palamudjenje !
I jel se ti sad jedis bas onako zestoko zbog toga? Jel to ima ikakve veze sa ovom temom i klepanjem koje nam priredjuju politicari?
Ne mogu da shvatim ljude koji pucaju od ....... ma nije ni bitno. Ne ide vama pa vam krivo kad ide drugom i to je ono sto je jos jedna odlika naroda kod nas tj da komsiji crkne krava a isti taj kad bi se dokopao takvog posla i kad bi mu islo siguran sam da bi otisao u upravu prihoda da prijavi da je zaradio bas 300 eura i da hoce da plati porez.:hahaha: Ili mozda gresim?:D

I jel se ti sad jedis bas onako zestoko zbog toga? Jel to ima ikakve veze sa ovom temom i klepanjem koje nam priredjuju politicari?
Ne mogu da shvatim ljude koji pucaju od ....... ma nije ni bitno. Ne ide vama pa vam krivo kad ide drugom i to je ono sto je jos jedna odlika naroda kod nas tj da komsiji crkne krava a isti taj kad bi se dokopao takvog posla i kad bi mu islo siguran sam da bi otisao u upravu prihoda da prijavi da je zaradio bas 300 eura i da hoce da plati porez.:hahaha: Ili mozda gresim?:D

@ Dule

Elem,sto se tice toga jel` za ovu temu ili nije,mogao bi se brisati svaki drugi-treci tvoj post jel` cesto sa nepostovanjem pises o drzavi Srbiji i o nasem narodu !

Dabogda ti zaradjivao milione evra godisnje sto se mene tice,ali nemoj po drzavi koja ti je dala da zaradjujes sada i na ovaj nacin na koji to radis!

Neki su hteli demokratiju i ja sad zbog toga imam mogucnost i pravo da pljujem a imam i zasto.
Zar ti mislis da ja zaista ne bih voleo da sve bude po PS-u i da svi zivimo normalno? Ali avaj,ziveti se normalnone moze dok se narod ne opasulji i shvati da ciniti dobro nije greh nego nesto drugo ,korisno za svet oko nas a ovde samo gledamo kako ce neko nekom saplesti nogu.Dok god je tako vladace lov u mutnom i samo ce biti sve teze i teze i zato se ja borim da se obezbedim dok mogu jer doci ce period kad to vise necu moci a sta cu onda -da prosim jer mi drzava nije obezbedilazaposlenje koje je obezbedjivala za vreme pravog predsednika jedne prave drzave?
Uvodjenjem i promenama koje se sad odigravaju dovoljno je i svakom maloumniku da shvati da nas sisaju gde ne treba a tamo gde treba gube milione.
Zar ti mislis da autoplacevi prijavljuju pravu cifru prilikom prodaje? Ja sam radio i znas na koliko prijavljuju? Na smesnih 3000 dinara na koje plate porez!
Da,dobro si procitao i onda su oni bolji od mene jer plate tu banalnu cifru koju je bolje i da ne plate s obzirom koliki je njihov promet a koliki moj.

Momci molim vas da mi ne skrecete s teme . XAXAXAXAXAA . A jos jedna novost koju treba da nes obraduju jeste da ( sad nisam siguran ) da hoce i namet na kuke . Kao kuka mora da je euro tj da ispunjava europske standarde i da ce se za nju nesto doplacivati neki HARAC

Ma kakvo skretanje ! Tema ti je : NAJNOVIJA ODLUKA NASE VLADE O POSKUPLJENJU UGRADNJE PLINA U AUTOMOBILIMA,
a pricas o euro kukama i euro normama,jbga..:roll:

Sto se kuka tice od prije nekog vremena,ne moze kuka ako nije euro da se montira i atestira na auto vec neko vrijeme,tako da to nije neka novost.
Prije tri godine sam jednu u samogradnji atestirao i rekli mi da sam zadnji voz uhvatio.
A na autima koji imaju onu staru varijantu,zavarenu,moze i dalje da bude,ali da je stavljena prije ovog novog zakona.

Sve je to rezultat politike "EU nema alternativu" i sve ovo sto se nama desava su prosle nama komsijske drzave na svom putu ka EU.

Kako liberalizujemo trgovinu sa EU, to sve vise uvozimo sve manje izvozimo, padaju prihodi drzave od carina , i onda da nadomeste te gubitke, oni konstantno narodu dizu poreze, akcize i ostale harace.

Sve u svemu ako ne okrenemo Srbiju ka Rusiji, mogu da vam potpisem , da ce za par godina PDV da bude 25-27%, litar benzina 2.5 a plina 1.5 evro a registracija auta do 2000 kubika, 500, od 2000 do 2500 1000, a sve preko 2500 3000 evra

jednostavno oni su unistli svojom politikom nasu privredu i izvoz, ono sto treba da nosi svaku drzavu, i sve sto mogu sada jeste da konstantno narodu dizu i izmisljaju nove poreze.

Odavde treba bezati i to za Rusiju

Znate li koliko je litar TNG-a u Rusiji na pumpama?

16 dinara!!

Sve je to rezultat politike "EU nema alternativu" i sve ovo sto se nama desava su prosle nama komsijske drzave na svom putu ka EU.

Kako liberalizujemo trgovinu sa EU, to sve vise uvozimo sve manje izvozimo, padaju prihodi drzave od carina , i onda da nadomeste te gubitke, oni konstantno narodu dizu poreze, akcize i ostale harace.

Sve u svemu ako ne okrenemo Srbiju ka Rusiji, mogu da vam potpisem , da ce za par godina PDV da bude 25-27%, litar benzina 2.5 a plina 1.5 evro a registracija auta do 2000 kubika, 500, od 2000 do 2500 1000, a sve preko 2500 3000 evra

jednostavno oni su unistli svojom politikom nasu privredu i izvoz, ono sto treba da nosi svaku drzavu, i sve sto mogu sada jeste da konstantno narodu dizu i izmisljaju nove poreze.

Odavde treba bezati i to za Rusiju

Znate li koliko je litar TNG-a u Rusiji na pumpama?

16 dinara!!

Pa bezi medju one ludake, sta cekas.

Pa bezi medju one ludake, sta cekas.

rusi ti ludaci? a sta mu dodjes onda ti sa cenom benzina 4 puta vecom nego u rusiji i cenom plina skoro 7 puta vecom?

pametnjakovic? z:D

ono sto vi ne kapirate ljudi jeste da ste vi svi na gomili robovi

robovi zapada

koji nad svima nama primenjuju recept kuvanja zabe

zabu ako ubacis u kazan sa vrelom vodom ona iskoci

a ako je stavis u hladnu pa dogrevas lagano ona se samo skuva. ne iskace

tako i vama - zapad preko svojih marioneta dize svake godine cene goriva, atesta, registracije i ostale harace - a vi mesto da iskocite na ulice - vi blejite

zato i propadate kao narod.

jer nemate svest o opstem interesu a ni o licnom.

zasto u beogradu ne moze da se skupi ni 1000 ljud ida demonstrira zbog povecanja neopravdanih cena od strane vlasti?

jel treba da dodje neko iz ivanjice babusnice crne trave sente da protestvuje ispred vlade?

da moze 1000 da vas se skupi mozda bi i dosli.

zato narod u srbiji sem 5% izuzeta zivi psecim zivotom.

jer dozvoljava da ga sopstvena vlast pljacka i otima mu sve sto zaradi.

i narod je na to navikao i oguglao.

A kad se god narod pobunio - vlast je ustuknula.

Eno secam se pre 2 godine hteli da uvedu registraciju na kombije od 2000 evra , tj na kubikazu, i skupili se vozaci kombija krenuli u proteste - i vlast ukinula sopstvenu odluku .

Znaci kad se narod pobuni - vlast ustukne .

All narod u 95% slucajeva - cuti . I blejeci kao stado goveda ide na klanje...

Ja licno zaradjujem bolje nego verovatno 95% populacije Srbije. I pored toga smeta mi sve sto rade vlasti u nasoj zemlji i kako pljackaju narod. Kako otimaju sirotinji najvise.

A ti ljudi mesto da izadju na ulice oni cute. Ne bune se. Ne bore se da im bude bolje. Nego sve sto im ovi nametnu prihvataju kao nesto nepromenjivo ...

zato nam je kako nam je.

- - - - - - - - - -

setite se samo koliko je kostao plin pre 10 godina u Srbiji dok nismo krenuli u EU . 19 dinara je kostao nije bilo ni akcize. I tad je isto gomila ljudi vozila na plin. Manje nego danas doduse, jer je bio bolji standard gradjana i sve je bilo jeftinije ali su vozili.

A danas 87 dinara litar. A evro tad bio cini mi se 70 a sad 110 . Znaci kurs povecan 40% a cena goriva otisla 500%. Da su samo menjali cenu zbog kursa danas bi litar TNG-a kostao 30 dinara maksimum.

Na nemacki plin presao sam sa bocom od 40 litara 630 km

Nisam svojim ocima mogao da verujem.

Na srpski plin maksimum mi je da predjem 350 km

U Nemackoj cena 0.9 evra u Srbiji 0.8 evra.

Znaci ne kradu samo na ceni , vec i na kvalitetu

Tako da kad uporedite kvalitet goriva ispada da je cena plina kod nas 150 dinara za litar, a benzina 200 dinara za litar.

I vi sve to prihvatete. Niko se ne buni.

Niko da izadje na ulicu da pita ej dokle vise ovako dokle vise kradja i lopovluk?

Svi cute kao zadnje p*zde...

Poslednja izmena:

Back