Najmanje loša od 3 političke struje u Srbiji

Koju opciju podržavate?

• Nacionalistički komunisti - Milošević, Mira Marković

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    4
Poljska je sve privatozovala pocetkom 90-tih i prakticno su gladovali desetak godina (duze od mandata DS-a), zatim je usledio blagi oporavak privrede, a u zadnjih 5-6 godina i ozbiljan rast - nakon sto je EU umpumpala milijarde evra investicija.
Poljaci su tamo neke 1995/96/97 isli u Belorusiju da rade, a sada je situacija obrnuta. ;)

Meni ipak deluje da su SSP, NS i DS više za neki državni kapitalizam, Jeremić isto. Đilas sam čitav program bazira na tome i veliča to. Sa druge strane PSG mi deluje liberalniji a NDBG je lokalna stranka koja deluje na nivou Beograda i mislim da nemaju ambicije za republički nivo nego da na nivou grada poboljšaju neke stvari.
Znaš šta mene najviše zanima - kako će izgledati Srbija nakon 30-40 god Vučićeve vladavine.
Ova ekipica prozapadnih marksista deluju gospodski sada, ali oni su samo nasleđe Brozove vladavine koji je bio po mom mišljenju daleko, daleko gori od Vučića.
Vučić sada vlada totalitarno kao što je Tito vladao da bi osigurao svoju vlast, jer nema podršku inteligencije niti bi je imao da je Dušica od čoveka i zato će maksimalno bambusati svoje političke protivnike. Totalitarnost je dakle alat za obezbeđenje vlasti.

Međutim kada na katedri Filozofskog fakulteta neki SNS omladinac koji je drqao na Vladankine tvitove :per: bude zamenio Kišjuhasa onda ćemo videti situaciju u Srbiji. Marksisti po meni nisu nikada dobro rešenje, imali smo prilike da vidimo sav očaj i jad, a sad me zanima u šta bi Pašićevi odnosno Vučićevi radikali evoluirali na kraju.

Imali su i komunisti svoje Vladanke, te razne koljačice i ubice Dragice Pravice "sa očima koje nikada ne gledaju u sebe."
Pa su na kraju slavili svoju vladavinu sve sa Titovim štafetama i pionirima i ostalim stvarima te kulture koju ja toliko mrzim.
Ja mislim da ova marksistička ekipa neće uspeti da sruši Vučića jer on je ipak prozapadnjak i vešto vodi politiku.
A i da ga sruše i lustriraju radikalština će ostati i samo promeniti i stvoriti nove partije pa ćeš imati novo trvenje.
Narod nije za jugoslovenstvo, bratstvo i jedinstvo i Tita već je za nacionalizam.

Jer najbitnija stvar kod Vučića je što je prozapadnjak. To što je bahato govedo je samo alat za ostanak na vlasti.
Vučić neće napraviti greške Miloševićeve vladavine to je sigurno i neće dati šansu titokomunistima da se vrate na vlast.

Ja se samo nadam i navijam da Srbija 2027.god postane monarhija jer to će biti konačni nož u srce svim titokomunistima i pečat na reviziju istorije.
Nakon toga će biti obični gubavci koje je trajno pojelo vreme i svako bratstvo i jedinstvo nakon Povratka Kralja biće potpuno smešno.

Dok god budete imali te opcije bice Vucic.
Kad budete imali i neku srpsku opciju, bice nova sansa, do tada Aca na tronu.
Ja mislim ili se bar nadam da će već izvesno tamo nakon 2027.god kad Vučić bude završio svoj drugi mandat Srbija postati ponovo kraljevina.
Sada je istorijski trenutak da vratimo kralja.:heart2:
Poljaci su tamo neke 1995/96/97 isli u Belorusiju da rade, a sada je situacija obrnuta. ;)
Nemoj da mu diraš svetinju javnog sektora i državne službe - odmah kreće građanski rat ako on izgubi poso.:per:

Šta je po tebi problematično?
Misliš da Tadić nije titokomunista?
Zašto nije rehabilitovao Dražu?
Zašto je oduvek bio u fazonu "bratstva i jedinstva"?
Zbog tog "bratstva i jedinstva" on je i izgubio vlast u suštini.
Tadić se poprilično bratimio sa Hrvatima a i to što je hapsio Mladića i Karadžića mu je isto bio značajan autogol. Mada hapšenje Mladića i Karadžića ne bi mogao izbeći ali bratimljenje sa Hrvatima totalno nepotrebno. Tipa kada im se izvinjavao. Vučić preko Vulina, obeležavanja Oluje, filmovima, tabloidima gleda da ima neku tenziju sa Hrvatima što njegovo biračko telo voli, pre svega ono krajišničko koje je 100% za njega a ima ih dosta u Srbiji. Donekle i Vučić ima neke autogolove što se tiče nacionalista na primerima Šiptara, Bošnjaka, zatim to što se nekad previše saginje pred Zapadom ali sve je to ništa u poredjenju sa autogolovima Tadića koji je zagovarao bratstvo i jedinstvo u vremenu kada su Gotovina i Naser oslobodjeni iz Haga a Mladić i Karadžić hapšeni. Baš nije umeo da bude populista i da sakrije preterani titoizam. Džabe mu bilo i što je NIS dao Rusima.

Tadić se poprilično bratimio sa Hrvatima a i to što je hapsio Mladića i Karadžića mu je isto bio značajan autogol. Mada hapšenje Mladića i Karadžića ne bi mogao izbeći ali bratimljenje sa Hrvatima totalno nepotrebno. Tipa kada im se izvinjavao. Vučić preko Vulina, obeležavanja Oluje, filmovima, tabloidima gleda da ima neku tenziju sa Hrvatima što njegovo biračko telo voli, pre svega ono krajišničko koje je 100% za njega a ima ih dosta u Srbiji. Donekle i Vučić ima neke autogolove što se tiče nacionalista na primerima Šiptara, Bošnjaka, zatim to što se nekad previše saginje pred Zapadom ali sve je to ništa u poredjenju sa autogolovima Tadića koji je zagovarao bratstvo i jedinstvo u vremenu kada su Gotovina i Naser oslobodjeni iz Haga a Mladić i Karadžić hapšeni. Baš nije umeo da bude populista i da sakrije preterani titoizam. Džabe mu bilo i što je NIS dao Rusima.
Baš tako. Reč je pre svega o kulturi. Ako si za "bratstvo i jedinstvo" ne možeš "biti Srbin", bilo i biće.:lol:
A kako si pametno primetio to bratstvo i jedinstvo je patetično upravo kada su Naser i Gotovina oslobođeni, a srpski generali osuđivani.

Sada titokomunisti veruju da imaju moralno opravdanje i casus belli jer je po njima, a i mnogima Vučić ispao najgore čudovište, ali pazi šta ti kažem neće im to uspeti, jer Vučić će se saginjati pred Zapadom, a da zauzvrat dobije da ovde daju da radi šta god hoće.

I bez obzira što ponekad EU zvaničnicima situacija u Srbiji uopšte nije prijatna oni će progutati tu za njih gorku pilulu i pustiti ga da vlada makar dok ne prizna Kosovo, a to je do 2024. kada su USA izbori i plus još bar 4-5 godina, jer ne mogu ga rušiti odmah nakon priznanja.

A za 16 godina vladavine primetićeš desiće se mnoge prekompozicije. Ovo njegovo kršenje i lomljenje i ponižavanje političkih protivnika, dosta toga će evoluirati.
On će krenuti da priča lepe priče, da se ponaša gospodski koliko god to iz ove perspektive delovalo nemoguće, jer ti se možda ne sećaš, ali Vučić se tamo negde 2002-2005 ponašao kao najveći gospodin da bi od 2005 ili 2006 god krenuo da se ponaša kao kompletno nadrogirani i pijani manijak i seljačina u TV emisijama.

Ja na primer očekujem da je moguće da će tamo negde 2025, 2026 ili 2027 god on pokrenuti kampanju za povratak monarhije, RTS će biti pun emisija o komunističkim zločinima, insistiraće se na reviziji istorije itd itd.
Jer njemu će tada odgovarati da zadrži gospodsko ruho, a titoiste prozove zločincima i gubavcima.
Kada on bude krenuo sa gospodskim pričama bar u tom zadnjem mandatu 2024-2028 više neće moći tako lako ni da se priča o lustracijama pazi.
Jer sve što moraš raditi u pravnim državama moraš raditi preko sudova, a on će potruditi dosta da se opere za te zadnje 4 godine, a zbog celokupnog antikomunizma i monarhizma + prozapadnjaštva počeće da uzgaja drugačiju kulturu od ove klasično radikalske seljanije, jer kultura i ideologija su ono što je njemu potrebno da bi opstao na vlasti.
I tada će dobiti i podršku inteligentnijih nacionalista, jer svi oni itekako žele da se nayebu majke titokomunistima koje preziru, a izglasavanje monarhije to sigurno jeste.
Sa druge strane slobokomunisti su više nacionalisti nego komunisti tako da i oni više mrze titoistički DOS nego Vučića sve i da sam Vučić stavi krunu na glavu.
Bar je ovo moja procena, ali videćemo.

Baš tako. Reč je pre svega o kulturi. Ako si za "bratstvo i jedinstvo" ne možeš "biti Srbin", bilo i biće.:lol:
A kako si pametno primetio to bratstvo i jedinstvo je patetično upravo kada su Naser i Gotovina oslobođeni, a srpski generali osuđivani.

Sada titokomunisti veruju da imaju moralno opravdanje i casus belli jer je po njima, a i mnogima Vučić ispao najgore čudovište, ali pazi šta ti kažem neće im to uspeti, jer Vučić će se saginjati pred Zapadom, a da zauzvrat dobije da ovde daju da radi šta god hoće.

I bez obzira što ponekad EU zvaničnicima situacija u Srbiji uopšte nije prijatna oni će progutati tu za njih gorku pilulu i pustiti ga da vlada makar dok ne prizna Kosovo, a to je do 2024. kada su USA izbori i plus još bar 4-5 godina, jer ne mogu ga rušiti odmah nakon priznanja.

A za 16 godina vladavine primetićeš desiće se mnoge prekompozicije. Ovo njegovo kršenje i lomljenje i ponižavanje političkih protivnika, dosta toga će evoluirati.
On će krenuti da priča lepe priče, da se ponaša gospodski koliko god to iz ove perspektive delovalo nemoguće, jer ti se možda ne sećaš, ali Vučić se tamo negde 2002-2005 ponašao kao najveći gospodin da bi od 2005 ili 2006 god krenuo da se ponaša kao kompletno nadrogirani i pijani manijak i seljačina u TV emisijama.

Ja na primer očekujem da je moguće da će tamo negde 2025, 2026 ili 2027 god on pokrenuti kampanju za povratak monarhije, RTS će biti pun emisija o komunističkim zločinima, insistiraće se na reviziji istorije itd itd.
Jer njemu će tada odgovarati da zadrži gospodsko ruho, a titoiste prozove zločincima i gubavcima.
Kada on bude krenuo sa gospodskim pričama bar u tom zadnjem mandatu 2024-2028 više neće moći tako lako ni da se priča o lustracijama pazi.
Jer sve što moraš raditi u pravnim državama moraš raditi preko sudova, a on će potruditi dosta da se opere za te zadnje 4 godine, a zbog celokupnog antikomunizma i monarhizma + prozapadnjaštva počeće da uzgaja drugačiju kulturu od ove klasično radikalske seljanije, jer kultura i ideologija su ono što je njemu potrebno da bi opstao na vlasti.
I tada će dobiti i podršku inteligentnijih nacionalista, jer svi oni itekako žele da se nayebu majke titokomunistima koje preziru, a izglasavanje monarhije to sigurno jeste.
Sa druge strane slobokomunisti su više nacionalisti nego komunisti tako da i oni više mrze titoistički DOS nego Vučića sve i da sam Vučić stavi krunu na glavu.
Bar je ovo moja procena, ali videćemo.
Vučić neće vraćati monarhiju.
Mada ako bi je vraćao krunisao bi samog sebe ali ipak nije toliko prso.
Sa onim čovekom u Britaniji nema nikakve dodirne tačke a Vučić sigurno neće nekoga koga slabo poznaje. Treba samo videti koliko je izgarao da dovede podobnog patrijarha.

Sa onim čovekom u Britaniji nema nikakve dodirne tačke a Vučić sigurno neće nekoga koga slabo poznaje. Treba samo videti koliko je izgarao da dovede podobnog patrijarha.
Moguće i verovatno si u pravu.
Ali opet to sa patrijarhom više ima veze sa prozapadnjaštvom te kooperativnošću oko Kosova i zato je odabrao "unijata".

Moguće, ali neko će morati da ga smeni 2027.god kad mu se završava drugi mandat, a ko je dostojan?
Brnabićka, Mali, Neša Slina ili Vulin?
A njegov glavni problem je kako da narod zaboravi na predaju Kosova koje mora da se desi 2024.god.
E zbog toga mi Povratak Kralja deluje kao najrealnija opcija, a i debelo bi zayebo sve Titokomuniste koji su mu, sasvim sigurno, najveći neprijatelji.
Jer ono što je njemu najveći problem je kako da dođe u gospodsko ruho sa radikalsko-seljačkog blata u kome inače pliva savršeno.
On deluje da je lud mnogima, ali reč je o veoma veštom manipulatoru i političaru.
On ne sme biti tema te kobne 2027 i 2028 već tema mora biti nešto drugo, a što ne Povratak Kralja
Pazi 5.oktobar on će probati da zaustavi svim silama i narodni bunt protiv njega i on će sigurno pobediti i 2024. god na parlamentarnim izborima, ali već 2028.god je problematično jer neće imati nikakvog keca u rukavu za pregovore sa Zapadom. Nešto će mu trebati kao karta da vlada bar još 2-3 mandata, a povratak monarhije deluje kao to nešto što može da zameni priču o njemu kao Zlom Diktatoru.
Od Zlog Diktatora postao bi Kraljevski Vitez i Kraljevski Premijer, glumatao Čerčila umesto Boga Tita.:lol:

Bar meni deluje da je tako, ali videćemo, što se kaže "Živi bili pa videli".

Back