Najlepši glavni grad (metropola) Balkana?

• Začetnik teme Začetnik teme kyo.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Odaberite 3 vama najlepša gavna grada Balkana

• Ljubljana

• Zagreb

• Sarajevo

• Podgorica

• Beograd

• Skoplje

• Tirana

• Sofija

• Atina

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

kyo.

Elita
Poruka
22.685
Najlepši glavni grad (metropola) Balkana?

656px-Balkan_topo_en.jpg

Odaberite po Vama 3 najlepša grada Balkana...

Ljubljana
images

Zagreb
zagreb.jpg

Sarajevo
http://4.***************/_ExeLq38hgR8/TS2HDRcSi3I/AAAAAAAADAg/79GocpWeZ5o/s1600/lawrence-graham-sebilj-fountain-bascarsija-market-sarajevo-bosnia-bosnia-herzegovina.jpg

Podgorica
podgorica2.jpg

Beograd
beograd.jpg

Skoplje
skoplje-podignut-spomenik-aleksandru-makedonskom_8969_9483.jpg

Tirana
113681.jpg

Sofija
ndk-view-480x360.jpg

Atena
akropolis-athens-300x191.jpg

---------------------
stavite slike, video klipove, informacije, turističke atrakcije ovih gradova i šta vam se najviše svidelo u njima... i naravno jeste li bili u svim tim gradovima :)

Poslednja izmena:
Prekrasna razglednica Zagreba iz vazduha :)

0:20 katedrala, centar grada
0:58 crkva sv.Marka, Sabor
1:09 trg bana J.Jelačića
1:26 trg žrtava fašizma, Umjetnički paviljon:ok:
2:07 Nacionalna i sveučilišna biblioteka
2:12 Zrinjevac
2:41 Mimara, HNK
2:51 Trg kralja Tomislava, Glavni železnički kolodvor:ok:
3:03 Koncertna dvorana Lisinski
3:21 Novi Zagreb
3:42 prekrasni novi park, kupalište Bundek:heart:
4:35 sportsko-rekreacijski centar Jarun
5:51 Mirogoj
6:08 Stadion Maksimir
6:18 park Maksimir
6:28 Sljeme
6:39 Medvedgrad
6:45 Skijalište
7:16 Ivica skija :)
7:53 Nočna parnorama skijališta pod reflektorima :ok:
8:30 prekrasna panorama skijališta u pozadini svetla velegrada
8:36 Zagreb noću, Slavonska avenija
9:11 hotel Regent noću
9:20 HNK noću
9:27 centar noću
9:46 muzej suvremene umetnosti:ok:
10:17 avenija Dubrovnik
10:33 Arena Zagreb

svaka čast autorima...prekrasan video :klap:

Poslednja izmena:
Najlepši je Beograd z:)
Mnogo lepih destinacija u gradu, ali izdvojio bih Kalemegdan i Dorćol, Knez Mihajlovu i boemsku Skadarliju, a što se tiče arhitekture meni je ipak najlepši hram na Vračaru, predivna građevina zaista.
Grad ima bogat noćni život, i kad god sam bio divno sam se proveo. Devojke su prelepe z:).
Ali ono što mi se najviše dopada u Beogradu su ljudi, i ta neka energija, zanos kojim ljudi zrače, sve je u pokretu, i to se oseća, uostalom mnogobrojni gosti iz inostranstva i ex-yu republika upravo obožavaju Beograd i često dolaze.
Ima mnogo ulica koje su prava vratolomija uzbrdo-nizbrdo z:), dosta je tesnih i uskih ulica, ali isto tako mnogo novog, urbanog, širokih bulevara i modernih zgrada.
Spoj starog i novog, grad koji je vekovima bio na razmeđi svetova i civilizacija, grad sa neponovljivom i
čarobnom energijom.

Najlepši je Beograd z:)
Mnogo lepih destinacija u gradu, ali izdvojio bih Kalemegdan i Dorćol, Knez Mihajlovu i boemsku Skadarliju, a što se tiče arhitekture meni je ipak najlepši hram na Vračaru, predivna građevina zaista.
Grad ima bogat noćni život, i kad god sam bio divno sam se proveo. Devojke su prelepe z:).
Ali ono što mi se najviše dopada u Beogradu su ljudi, i ta neka energija, zanos kojim ljudi zrače, sve je u pokretu, i to se oseća, uostalom mnogobrojni gosti iz inostranstva i ex-yu republika upravo obožavaju Beograd i često dolaze.
Ima mnogo ulica koje su prava vratolomija uzbrdo-nizbrdo z:), dosta je tesnih i uskih ulica, ali isto tako mnogo novog, urbanog, širokih bulevara i modernih zgrada.
Spoj starog i novog, grad koji je vekovima bio na razmeđi svetova i civilizacija, grad sa neponovljivom i
čarobnom energijom.

aj neki lep video iz vazdoha o Beogradu mi nađi... vidi ovaj o Zagrebu kako je profesionalno odrađen :per:

PS inaće biramo tri najlepša grada a ne samo jedan :idea:

Lepo ti piše glavni grad, a glavni grad Turske je Ankara.
Sad ako malo proširimo pojam državnosti, mogli bi reći da je i Banjaluka glavni grad, a i jeste, glavni grad
Republike Srpske:). Meni je uvek bila lepša od Sarajeva, koje mi se nije dopadalo ni u sretna vremena.
Nisam nikad bio u Skoplju, a čuo sam da je lep grad.
Ne mogu glasati ni za Atinu, ni tamo nisam bio, bio sam u Solunu.

Back