Najjeftinija all inclusive destinacija leta, a srpski turisti je ni ne uzimaju u obzir

da, kao što smo ranije već diskutovali, u Egiptu se desio jedan napad ajkule sa smrtnim ishodom u posl. par godina. n
kljucna rec je prijavljen
a prijavljeno je samo ono sta je neko snimio kamerom.
nijedan napad nije prijavljen a da nije snimljen a ti sad veruj da ajkule napadaju samo kad su ljudi spremni sa aparatima da snimaju.

mi smo za ovo leto tražili bili aranžman u Tunisu, medjutim sve što je valjalo (5*, da nije neka rupčaga od hotela, da je na obali, da ima sadržaje za decu, etc.) je prilično puno koštalo. za 10 dana, za četvoročlanu porodicu sa letovima u "normalno vreme" (ne tipa 02 ujutru) preko 5 soma, pa smo se odlučili za Tursku.
ne gleda se cena za cetvoroclanu porodicu nego pojedinacno.
sad sto imas jos troje to je lepo ali to nosi i svoju cenu.
a svaka cena koja se vrti oko 1.000 evra za AI je povoljna narocito sto ti juris hotele sa gomilom zvezdica

ali zvezdice ne znace nista da si malo iskusniji putnik..one su navlakusa za naivne, narocito u turskoj..

tursku malo bolji hotel u AI-u sa 4 zvezdice nemas ispod 1.500 u sezoni po osobi za 10 dana.

@canavaro evo ti recimo odlican hotel u alanji sa 4 zvezdice na plazi polupansion kosta oko 1.000 evra za 7 nocenja sa avionskim prevozom po ososbi

https://www.cooksclub.com/en/cooks-club-alanya-turkey

nemas povoljno a da valja ma sta ti pricao.

ovaj hotel ti preporucujem, odlican je.
ima poseban hodnik koji vodi pravo na pesak tako da ne prelazis ulicu.
nalazi se na kleopatrinoj plazi a svega je 5 minuta hoda udaljen od centra grada.

jedino ne znam kolika su ti deca jer on je samo za odrasle, mislim da ne primaju mladje od 12 godina.

Poslednja izmena:
ne gleda se cena za cetvoroclanu porodicu nego pojedinacno.
sad sto imas jos troje to je lepo ali to nosi i svoju cenu.
a svaka cena koja se vrti oko 1.000 evra za AI je povoljna narocito sto ti juris hotele sa gomilom zvezdica

ali zvezdice ne znace nista da si malo iskusniji putnik..one su navlakusa za naivne, narocito u turskoj..

tursku malo bolji hotel u AI-u sa 4 zvezdice nemas ispod 1.500 u sezoni po osobi za 10 dana.
u Egiptu zvezdice znace manje nego u Turskoj.
nesto sto je u Egiptu 5* je uporedivo sa turske 4*. u Turskoj su definifivno bolji hoteli nego u Egiptu... hrana, higijena, usluga.
ali najbolje se vidi po ocenama koje ostavljaju posetioci hotela kakav je zapravo hotel, ne vezano za kategoriju.
naravno da nije isto 5* u tim zemljama i Evropi, ali bio sam reciomo u hotelima sa 4* u Spaniji/Italiji i to je isto vrlo upitno odakle hotelu ta kategorija, kad je to realno za 2-3* ne jurim zvezdice, ali u zemljama poput Egipta i Tunisa, mi ja 5* kakva/takva sigurnost da je bar pristojno.

deca ne placaju isto kao odrasli, tako da je taj prosek od 1000€ po osobi, otprilike to sto kazes 1.500€ odrasli, deca u pola cene... dodje preko 4 soma za porodicu.

samo pazite, u turskoj se nemojte lepiti na broj zvezdica.
nekad je hotel sa losijom kastegorizacijoim bolji.
oni bas muvaju sa tim zvezdicama.

treba dobro procitati na tripa adviseru komentare posetilaca i ocenu hotela..nekad imate hotel sa 3 zvezdice koji je mnogo bolji nego sa cetiri (ali mu je i cena jaca od ovog sa 4)

i ne znam zasto stalno jurite 5 zvezdica... nista posebno vise ne dobijate u odnosu na 4 a onda kukate kako su cene visoke.

i AI u turskoj nije AI nego je pun pansion uz koriscenje vode i onih sokica iz aparata.

sad su izmislili ultraAI sto je u stvari bio nekada pravi AI.

ma ne loopaj po obicaju
kao kad si za victorinox rekao da je kinesko sranje :rotf:
Po novijim standardima za tri zvezdice moraš da imaš telefon i u klonji ne samo pored kreveta. I sef je obavezan u svakoj sobi. Najlakše je tako khenjati i čuditi se naokolo. I to ti navodim uslove za kategorizaciju od pre 10 godina.

Naravno za 4 zvezdice smeštaj mora da ima 50m2 nekada bilo 30m2 pa ti vidi šta kako.

Prošle godine sam bio u nekom starom hotelu sparta u centru atine, sve raspad živi a kategorizacija vrh vrhova. Od pre pola veka.

Na vrhu liste povoljnih all inclusive paketa našla se zemlja koju srpski turisti i ne uzimaju u obzir za letnji odmor – Maroko. Preciznije, odmarališta Agadir na zapadnoj obali, „jedna od najpopularnijih marokanskih plaža“, i obližnji Taghazout, „pristojno ribarsko selo koje se udvostručuje kao raj za surfere“.
„U proseku od 1.041 funti po osobi za nedelju dana, to je ovog leta najbolja all inclusive opcija za one koji traže sunce sa ograničenim budžetom. A za one koji su zabrinuti da bi u Maroku moglo biti strašno vruće, ne plašite se: ovaj deo obale hladi osvežavajući atlantski povetarac“, napominje „Which?“, a prenosi Daily Mail. U evrima, ta prosečna cena iznosi oko 1.230 evra.

Sa prosečnom cenom po osobi od 1046 funti (1235 evra), tesno drugo mesto zauzima Ibica, koju „Which?“ predstavlja kao „idealnu opciju za one koji žele da kombinuju sunčanje sa užurbanim noćnim životom“.

Dalaman u Turskoj i Menorka u Španiji zauzimaju treće i četvrto mesto, gde će vas all inclusive na sedam noćenja koštati u proseku 1.057 funti (1.250 evra) i 1.100 funti (1.300 evra) po osobi. U nastavku, Španija dominira na listi.

Meni se ipak cini da sve sto valja ima cenu.
Niko nije lud da ne zaradi.

Maroko lomi okean. Ne znam za ovo letovaliste, ja sam bila u Kazablanki i tu su ogromi naleti hladnog okeana. Mozda u tom periodu, mozda inace, meni nije delovalo moguce brckanje. Mozda se ti rizorti baziraju na bazenima, to ne znam.
Inace se meni licno Maroko veoma svideo.

Grcka je ove godine veoma skupa. Ja sam solidno i neprijatno iznenadjena.
Valjda su onim zakonom sa plazama udarili na ugostitelje koji nisu imali dozvole za lezaljke pa sada lezaljke stoje skrivene a oni deru po kaficima.
A ja sam laka na paru ali ovo je cist bezobrazluk.

Tunis, davne '05, nije bio vreo u julu. Pocetkom tog meseca smo imale deset dana po 28C.
U rizortu u blizi Susa.
Pirkao je vetric i zaliv je blagi, bilo je prijatno, ali meni se cini da je ceo taj arapski svet u problemu i da je iz tog razloga povoljno.

Tajland je meni licno nesto drugo, najmanje je letovanje.
Njemu je lepse vreme na zimu.
U Puketu sam bila u februaru i vreme je bilo lepo...ali ja Tajland ne volim.

Grcku volim ali cu dogodine solidno razmisliti o destinaciji.
Cene su podigli, neljubaznost povecali, moj osecaj je da se sa Grckom nesto cudno desava.

Jesi krljala trandže u puketu? Tamo se ne ide zbog kulture i umetnosti 🤗

Nisam:).

Ali...bila sam u nekom lepom rizortu, malo dalje od tog centralnog sela.
Svaki bungalov je bio fenomenalno dizajniran i na samo dva sprata dok je tekla reka ispod vrata prizemnog apartmana a mi na gornjem spratu smo imali ogromnooo dvoriste sa mekanim sofama.
I...ja sam izasla da popijem kafu, face to face sa najgroznijim, najvecim i najstrasnijim balegarom jos od egipatskih skarabeja.
Vristala sam da sam uplasila ajkule.

Priroda na Puketu je kao iz Gospodara muva.
Dzungla, gusto rastinje sa uzanim zemljanim puteljcima samo za neke drndave motore kroz tu sumu.

Ako vec mora da se ide na Tajland, Puket je za mene najbolja verzija.

To sto ti pitas ima u Pataji i u glavnom gradu, koji se meni ne dopada.
Puket je za deset klasa iznad.

Ako izumemo hramove, oni su zaista lepi.

Inace, cuvajte se u Grckoj ove godine.
Gaziranu vodu naplacuju u kaficima 5e.
Sve je po 5 evra u ovim barovima oko plaze.
Bolje kupite termose i sipajte sebi vodu.

Lezaljke su i do 50 evra komplet, 30 je prosek, u baru kraj plaze je sve rezervisano a kada pitas da sednes kazu ti da je konzumacija 100 evra.

Znaci...ponavljam, ja sam laka na novcaniku ali ipak budite oprezni.

Back