Najjači ljudi su obično i najosetljiviji

Demijurg

Poznat
Banovan
Poruka
7.211
Da li ste znali da su ljudi koji su najjači obično najviše osetljivi? Da li ste znali da su ljudi koji ispoljavaju najviše dobrote prvi doživeli maltretiranje? Da li ste znali da su oni koji brinu o drugima sve vreme zapravo oni kojima treba najviše brige? Da li znate 3 stvari koje je najteže reći - “Ja te volim”, - “Žao mi je” - i - “Pomozi mi”. Ponekad, samo zato što osoba izgleda srećno, treba videti prošlost njenog osmeha, i spoznati koliko bola može biti unutra.

Da li ste znali da su ljudi koji su najjači obično najviše osetljivi? Da li ste znali da su ljudi koji ispoljavaju najviše dobrote prvi doživeli maltretiranje? Da li ste znali da su oni koji brinu o drugima sve vreme zapravo oni kojima treba najviše brige? Da li znate 3 stvari koje je najteže reći - “Ja te volim”, - “Žao mi je” - i - “Pomozi mi”. Ponekad, samo zato što osoba izgleda srećno, treba videti prošlost njenog osmeha, i spoznati koliko bola može biti unutra.

Прве две реченице често употребљавам, а трећу никада!

Pa nikad nije kasno da počneš.

То ми и пријатељи стално говоре, али не могу да оптерећујем људе својим проблемима, поред њихових.
Саслушам ја њихове савете, а онда седнем сам и од свих "узимем по мало".
Ипак сам ја Немац!:per:

То ми и пријатељи стално говоре, али не могу да оптерећујем људе својим проблемима, поред њихових.
Саслушам ја њихове савете, а онда седнем сам и од свих "узимем по мало".
Ипак сам ја Немац!:per:

Naravno. Bitna je interakcija energija.

I ja sam Nemac (Austrijanac) po majci; po ocu Crnogorac. Bez uzvičnika. Ojha. Alles gut.

Glupi su mi pokusaji globalizvanja psiholoskih stanja ... sve je to na individualnom nivou, i jedan psihijatar za 100 ljudi sa istim ponasanjem moze da uspostavi 100 uzroka za takvo ponasanje

Ne treba nam psihijatar, a naročito ne otrovi koje uvaljuju ljudima kao lekove. I tačka. Budite sami sebi psihijatri.
Preteruješ komšija...Shizofrenia,dementia,paranoidni sindrom,razne psihoze,Parkinsoni,epilesije..bez lekova?Danas se većina tih bolesti leči i bolesnici
se zadovoljavajuće socijalizuju...Neke se još veoma teško leče ili nikako,ali i to će doći na red...Ne bih ja to prepuštao hođama i igumanima...:mrgreen:

ma i Nice je znao to, evo citata:
To je Niče odvalio i ostao živ...Pazi-ni on nije bio idealan i stalno pazio na svaku reč...
Naime:Prednji podkorteks je deduktivan-razuman a amigdala-veliki mozak,emotivno
-nagonska...Razumom (prednjim podkorteksom)možeš,ako si genije,da razumeš
svaku emociju i nagon,ALI I NE MORAŠ!
Stvar je u tome što je neko svesno razuman i intuitivan e nesvesno emotivani osetilan (Jungovi
tipovi),a uz to je i genije! Takav genije,budan,nije baš emotivan,nema sluha,lepota mu manje
interesantna,ali zato precizan i brz! ! !
Dakle-Niče je odvalio...:mrgreen:

Što se tiče osetljivosti...ja karakterno, jesam izrazito osetljiva. Osećajna. Koliko me je kočilo u životu, i koliko zbog toga "nastradah"...Bolje da nisam. Ali, u biti sam zbog toga bila i iznimno srećna...Tako da...svaki dar - ima svoju "cenu" - da ne kažem prokletstvo. Možda bi bilo bolje, da to nisam... Ali, ipak jesam; što znači..ako je po onome, da je karakter sudbina, onda i ovo moje...tako - nekako. Pola vir - pola mir. :mrgreen: Elem, šalu na stranu, vremenom sam spoznala da je upravo u toj mojoj "slabosti" nazovi - moja snaga. I da upravo zbog toga, sam izdržala neke stvari. Jer sam znala da će me boleti i dozvolila posve svesno - da me boli. A, kada sam shvatila, da je moja snaga ujedno i tamo gde sma najtanja- odlučila sam da poradim na tome - da me više ne boli. Ne u inat. Ne da se ne bi videlo. Nego, zato što takav vid (ne) ponašanja ne zaslužujem i neću da ga trpim. Po cenu ničega. Jednom sam se u životu osetila zbog toga (u) gaženo; ali ok, i to je za ljude.

Što se tiče dobrote...nije mi žao, ali nisam smela da je ispoljim u takvoj i tolikoj meri. Toliko nekontrolisano i nezadrživo, prema ljudima koji nisu toga dostojni. Tu sam se prevarila u samoj sebi. I to je ok. (Po) radila sam i na tome, da mi se to više ne desi.

Ljudi koji najviše brinu o drugima, su obično oni na koje se najmanje misli...mada, kada pogledam, neki ljudi se o meni najdivnije brinu - tako što se uopšte nebrinu za mene. Ima i toga; takoC da...A, koji uistinu brinu, ti su uvek brinuli za mene. Koji nisu - nikada i neće mariti.

Meni od tih tri reči...nije ništa sramota bilo za reći. I tu sma ponosna na sebe; jer me sujeta nije bila uzela pod svoje, da od šume, ne vidim panj.

Ponekad, ljudi ne vide ili ne žele...isti đavo...da se tužni...smeju najlepše. Najdivnije. Upravo iz razloga, jer znaju u čemu je njihovo stradanje, kao i spasenje.

:hvala:

Naimerednji podkorteks je deduktivan-razuman a amigdala-veliki mozak,emotivno
-nagonska...Razumom (prednjim podkorteksom)možeš,ako si genije,da razumeš
svaku emociju i nagon,ALI I NE MORAŠ!
Stvar je u tome što je neko svesno razuman i intuitivan e nesvesno emotivani osetilan (Jungovi
tipovi),a uz to je i genije! Takav genije,budan,nije baš emotivan,nema sluha,lepota mu manje
interesantna,ali zato precizan i brz! ! !

dihotomija izmedju emocija i "razuma" je jedna od najglupljih stvari ikada izmisljenih (zahvalimo se nasem dragom sokratu.) ono sto u realnosti postoji su nagoni koji se sukobljavaju jedan sa drugim ("razum" je jedan od njih.) svi ti ljudi koji se zalazu za razum ko moroni su jednostavno tiranini u smislu da tiranisu sve ostale nagone (sto je boles'.) odmah postaje ocigledno da ti ljudi u stvari i nisu geniji :lol: a to da su osetljivi pa to je ocigledno pobogu. dovoljno je da upalis TV i pustis Big Bang Theory i videces na sta mislim :lol:

Back