Najjača zivotinja?

1. Kad nemam vremena da zagledam generalije, obicno pogledam stil pisanja, Vas svakako podseca na pubertetliju od 12-14 godina. Nista licno. Ako imate zamerke, slobodno se obratite mojim nadredjenima.

2. Cinjenice su neumoljive-da slon od temena do peta ima 180cm (kao prosecan covek) mogao bi da podigne bednih 28kg dok bi buba nosorog, koliko se secam, u istim tim dimenzijama podizala 650kg tereta.

u stvari, ta buba nosorog da je veličine čoveka, dizala bi tenk, što će reći nekih 70 tona ako se dobro sećam. :lol:

Stvarno ne znam koja bi životinja bila najopasnij po čoveka. Ajkula, lav, krokodil, zmija...
Najjača životinja je možda slon, ili žirafa.
Najjače životinje u odnosu na svoju veličinu su verovatno insketi, pre svega mravi, pčele i balegari.

U odnosu na velicinu buba-nosorog.

rhino-btl_jewel-grn2.jpg

Odavno ih nisam viđala, čak ni jelenke koje sam ranije viđala čak i u samom gradu. Ali zato viđam sve nove i nove vrste paukova. :sad2:
Nešto se čudno dešava ima jako mnogo paukova raznih to si lepo primetila mada su što ti kažeš Novi dugo nisam video recimo Krstaša nigde a bilo ih je ranije i po dvorištima iu prirodi...Sve neki novi GADNI pukovi se šetaju....

Nešto se čudno dešava ima jako mnogo paukova raznih to si lepo primetila mada su što ti kažeš Novi dugo nisam video recimo Krstaša nigde a bilo ih je ranije i po dvorištima iu prirodi...Sve neki novi GADNI pukovi se šetaju....

O's kojeg krstasa da ti spakujem na prolece, da ti posaljem post expresom? :lol: KOd mene ima i njih, jedino od njih imam neke 2-3" napad panike. Ali sad hiberniraju.

Ovde su ljudi brkali malo temu i pitanje... Razlicito je koja je zivotinja najjaca, i koja je zivotinja najopasnija. Za oba pitanja je tesko naci odgovor, jer je nemoguce pronaci odgovor ko je jaci u odnosu Orka kit ubica ili slon, odnosno ajkula vs lav recimo, jer su im zivotni prostori mnogo drugaciji, i svako dominira u svom... Sto se tice koja je zivotinja najopasnija, i tu ima mnogo pitanja i statistike. Tacno je koliko znam da nilski konji prednjace po broju ubistava na godisnjem nivou, ali realno sve divlje zivotinje nose neku vrstu opasnosti. Neke su opasne po pitanju sirove snage, neke zbog otrova itd... Sve u svemu interesantna tema o kojoj bi se moglo pisati i pisati...

Možda buba-nosorog, srazmerno svojoj veličini. Slon uopšte nije toliko jak recimo, da od čela do pete ima 180cm, ne bi mogao da podigne više od 28kg.

Uostalom, upravo smo sinoć dobili odličan elaborat kriterijuma, koliko je nezahvalno tako nešto određivati, slažems e od reči do reči..

Back