STA MISLITE,STA JE NAJISPLATIVIJE STUDIRATI U SRBIJI I ZASTO?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zvezdica:Definisi "najisplativije". Da li mislis na to koliko su studije zanimljive, koliko naucis, da li mzoes da se lako zaposlis... Ili bukvalno ono sa cime mozes najvise da zaradis?
Na ovo drugo nemam odgovor, ali ako pod isplativoscu smatras nesto u cemu ces moci lakse da se zaposlis i da imas sigurnost na poslu, najisplativije su one stvari za koje ne vlada veliko interesovanje, stavise, bas oni smerovi koji ne obecavaju mnogo.
Na primer, moja poznanica je zavrsila matematicki faks (astronomiju), odmas se zaposlila u drzavnoj, budzetskoj ustanovi i uskoro ce imati platu oko 500 evra. Slicno, znam neke ljude koji su zavrsili neke "nepopularne" stvari i sto tako dobro prosli.
Sa druge strane, ne znam nikoga ko je zavrsio prava ili ekonomiju (a da nema vezu) da je lako nasao posao, da je zadovoljan platom i uslovima itd.
Kljuc se krije u dve stvari: 1) upisati nesto gde ne ide mnogo ljudi i 2) upisati nesto gde mozes da radis u drzavnoj sluzbi, tj. u budzetskoj ustanovi. Buzdetske ustanove koje se nece privatizovati su najbolja mesta za zaposlenje. Imas 30-40 hiljada platu, koja stize tacno na sat, prava na godisnji odmor i bolovanje, ne moras da radis 12 sati dnevno ako zvanicno radis osam, imas odmah penziono i zdravstveno....
MDFMK:bre čitam ovu temu i ne mogu da verujem... proveravam da se ne priča o nekoj drugoj zemlji, jok Srbija u pitanju...2007ma je...
Ne, ne sanjam... Nekome ovde je plata od 500 evra malo?!
****** ljudi gde vi živite?
Malo smo se previše naslušali finih priča o nekim finim menadžerima, HR-ovima i PR-ovima nekih finih firmi sa mnogo finim četvorocifrenim platama i službenim A4kama, pa je sad pola kile evra mesečno malo?
I to, 500 evra u državnoj firmi, 8 sati rada, dakle provereno prijavljen, i to sa početka, bez nekog jakog staža?
E keve mi sad sam sve video.