MajorTom
Domaćin
- Poruka
- 4.737
" Pajtonovci" vise na satirican, cesto brutalan i "sirovo" komican nacin ismijavaju britansko drustvo, anomalije u britanskom druistvu koje oni vide kao takve, ismijavaju " kraljevsku porodicu",a Englezi se humorom zapravo sprdaju sa citavim svijetom ( Alo-Alo npr, tu ismijavajju FrancuzeU pravu si to i za tudju djecu. Sve moje najlojalnije prijateljice su 15-20 godina mladje od mene. Neke su došle u ameriku same, neke su bile izgubljene i gladne a škorpija je dala sve od sebe da ih zaštiti, usmjeri i nauči.
Uspjele su sve moje curice iako je samo jedna biološka.
Prati me nadimak “mama” a ima li ljepšeg i većeg bogatstva od toga.
Srpski humor ide paralelno sa Engleskim. Nismo mi slučajno opsjednuti Pajtonovcima. Nisam bila dovoljno potkovana “znanjem i poimanjem” u ono vreme kad su se pojavili pa sad više uživam kad ih gledam. Čuvena Češka kinomatografija, da..
Nije možda intelekt presudan koliko količina energije koju unosimo i može da se desi da u nemoći da mjenjamo svijet tu istu energiju okrenemo razarački i prema sebi.
Stavim sebi zadatak da na dnevnoj bazi analiziram svoje postupke i riječi iz OCD i Ega pa pritisnem kočnicu i upalim Pajtonovce.
U pravu si, koliko god smo inteligentni treba da pazimo da ne završimo ko Niče. Treba znati kad isključiti sve i ponovo biti malo djete jer je balans ključ.

Englezi znaci ismijavaju citav svijet, a njih ismijavaju uglavnom Skoti

To sto stitis one koje volis, zastita, to je vise od Raka nego od Skorpije,a odgovornost, usmjjerenje drugih , skola je moguce zbog jakog Jupitera ili Saturna u karti.
Skorpija tipicna je vise zaokupljena sobom, svojim emocijama, strasti, kako da sakriju svoje stvarne emocije, materijalnim pitanjima u kojima ulazu veliku energiju itd.
Eh kada bi covjek mogao da zadrzi tu smanjenu djeciju svijest koja mu omogucuje da vjeruje u " bajke", i da zivi bezbrizno, najsretniji su oni ljudi koji zadrze " dijete" u sebi.