Najgori polovnjaci

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
236.932
Postoji lista polovnih automobila koji se vrlo teško prodaju, a nažalost razlog je često subjektivan. Znamo da se u Srbiji i regionu najviše cene nemačke marke, pa kupci koji ne planiraju da ostanu zauvek sa jednim istim i te kako razmatraju kakav je određeni model za kasniju prodaju. Ako se ne traži ili mu cena puno izgubi na vrednosti za kratak period, takav polovni auto dugo će stajati na oglasima.
Alfina limuzina opremljena odličnim 2.4 JTD motorom se najčešće prodaje za "male pare", ali se i najčešće radi o istrošenom modelu zbog kog je često na lošem glasu. Šteta, jer očuvani bi modeli mogli da budu znatno bolji i od daleko razvikanijih krstarica. Pouzdani su, udobni, bogato opremljeni i vrlo brzi. Alfa 159 je najtraženija, dok ćete 166 izuzetno teško prodati.
Lančia je tu u još gorem položaju. Tesis je već zaboravljen, Ipsilon malo njih vozi, pa se ponuda svodi na Libre i još starije Kape. Uleti i poneka Fedra. Sve su to ok automobili, ali niko ih neće, neke ni besplatno. Ako pogledate dostupnost polovnih delova i cene istih, stvari postaju jasnije.
Od Francuza najgore prolaze Reno Vel Satis i Citroen C6, i njih se gotovo nije moguće rešiti.
Zapamtite još dva pravila. Prvo je da možete da zaboravite da ćete se modela sa drugih tržišta lako rešiti. Bar onih novijih jer niko ne želi model za kog nema delova. Primera radi, američko izdanje Ford Focusa nije ništa lošije, ali će na novog vlasnika čekati mesecima.

U goroj su situaciji samo oni koji voze modele ugašenih marki.
Daevu i kasnije Ševrolet nisu veliki problem, ali imati Rovera je već izazov na koji su retki spremni. Servisi su skupi i ponuda je oskudna, posebno ako govorimo o ponudi polovnih delova.
Vlasnici Saaba mogu biti nešto zadovoljniji. Kultna marka je proizvodila odlične automobile, stvorene da traju, pa oni traju i dalje. Izgledaju odlično, još bolje se voze, ali zato servisi postaju sve veći problem. Ako planirate prodaju, uradite to što pre.
Spomenućemo neke: Jaguar X-Type u karavanskom izdanju, Mercedesova R klasa i Audi A2, koji je i u današnjim okvirima izuzetan automobil.
https://mondo.rs/Info/Ekonomija/a16...utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Mobile_Feed

Eto, nije loše znati

Ali mario prica o zastareloj nemackoj tehnologiji a dok korejski i japanski modeli pa i proizvodjaci nestaju sa trzista Evrope uravo zbog starih modela i nezadovoljavanja ekoloskih normi. Japanci su jos krajem 80-tih imali sve ovo sto danas imaju ali su ipak morali i oni da se priklone pa TA DA evo i kod njih troklipnih motora samo tako.

Ja sam ih imao nekoliko i slatko se navozao.
Yugo je bio pojam jednostavnosti i ja ne znam sta je tu imalo da se tako kvari osim ako nije bio raskantana krsina.
Ako je karburator bio dobar paljenje se uvek moglo nastelovati,menjaci su generalno bili ok i nisu crkavali,trap je bio jednostavan i takodje se lako sredjivao.
Sam motor je mogao preci dosta km a znam neke i sa 300k km bez otvaranja tako da sve zavisi od primerka do primerka.

Moji su kupili nov Yugo 45 91. god. Limarija je bila top, ali motor krs. Prva generalna mu je radjena na 30.000km, Uvek je isao lose, non stop se popravljao motor. S druge strane, prijatelj sa nesto starijim 45, cini mi se iz 87.-88., limariju je cesto krpio, motor odradio mozda dva puta, ali je presao jedno 500.000 sa njim i isao je osetno bolje od naseg. Nas je dogurao do 140-150 hiljada sa nekoliko otvaranja motora.

Yugo je bio pojam jednostavnosti i ja ne znam sta je tu imalo da se tako kvari osim ako nije bio raskantana krsina.
Ako je karburator bio dobar paljenje se uvek moglo nastelovati,menjaci su generalno bili ok i nisu crkavali,trap je bio jednostavan i takodje se lako sredjivao.
Sam motor je mogao preci dosta km a znam neke i sa 300k km bez otvaranja tako da sve zavisi od primerka do primerka.
Da, ali 55, dok je 45 malo kome stigao i do 100k.

Pa moj je bio raskantana krsina....zimi je uvek bio problem sa paljenjem, najvise ga je drndala elektronika, plin itd. A nisam umeo sam da ga sredjujem, pa sam morao da ga teram kod majstora stalno.

Najgori auto koji sam ja vozio je Opel Corsa A iz 80 i neke i pored toga sto je bio sredjen to je krsina od auta i od motora,kocnice katastrofa ....
Drugi najgori auto koji sam vozio je razdrndani Yugo 55 kada sam vozio casove za polaganje.

Back