Najgori filmovi Zap. Balkana

iwasateenagewerewolf

Zainteresovan član
Poruka
132
U proteklih nekoliko meseci pozabavio sam se ovom temom gledajući više desetina svega i svačega, pa sam mislio da napravimo jednu listu od 50 naslova. Nećemo pričati o ''Mehanizmu'' ili ''Srpskom filmu'' (pomenuti su ispljuvani od strane mediokritetske mase najblaže rečeno nekompetentnim izjavama), ili o prosečnim ostvarenjima tipa ''Do koske'' ili ''Nebeska udica'', već o pravom, kontejnerskom đubretu... Dakle, Dragoslav Lazić, Zoran Čalić, kasniji uradci Gorana Paskaljevića, i jednokratni režiseri bez iskustva. Sistematski sastavljena lista zasad izgleda ovako (stavio sam samo ono što sam gledao):

01 - Dorćol-Menhetn
02 - Tatin sin
03 - Suza i njene sestre
04 - Žikina ženidba
05 - Slatko od snova
06 - Rođen kao ratnik
07 - Sve je za ljude
08 - Uslovna sloboda
09 - Ortaci
10 - Zona mrtvih
11 - Svemirci su krivi za sve
12 - Čudovište iz Tamiša
13 - Doviđenja u Čikagu
14 - Rođeni sjutra
15 - Ona voli Zvezdu
16 - Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi
17 - Dama koja ubija
18 - Juriš na skupštinu
19 - Sulude godine
20 - Debeli i mršavi
21 - Indijsko ogledalo
22 - Krojačeva tajna
23 - Kalvarija
24 - Novogodišnja miks bajka za odraslu decu
25 - Crni Gruja i kamen mudrosti
26 - Sekula nevino optužen
27 - Zvižduk u osam
28 - Miss
29 - Ringeraja
30 - Čovek sa četiri noge
31 - Seljaci
32 - Tajna porodičnog blaga
33 - Hajde da se volimo 2
34 - Desant na Prčevo
35 - Potera za sreć(k)om
36 - Hajde da se volimo 3
37 - U ime oca i sina
38 - A3 - Rock'n'Roll uzvraća udarac
39 - Tesna koža 3
40 - Druga Žikina dinastija
41 - Špijun na štiklama
42 - Mala noćna muzika
43 - U ordinaciji
44 - Sekula se ponovo ženi
45 - Virtualna stvarnost
46 - Pogled sa Ajfelovog tornja
47 - Tajna manastirske rakije
48 - Vampiri su među nama
49 - Velika frka
50 - Majstor i šampita

Inače, već duže vreme tragam za ostvarenjima ''Jevreji dolaze'' (bombe u Titovim bistama :D), ''Libero'', ''Magma ćilibara'', ''Smash'' (prvi hrvatski 3D), "Memo", i neki noviji slovenački horor kome ne mogu ni imena da se setim... verovatno da bi upotpunili spisak.

Poslednja izmena:
Ne vidim Mi nismo andjeli 2, a taj film bi trebao da bude predvodnik ove grupe, pre svega zbog budzeta i marketinga koji je imao, narocito kad se uporedi sa ostvarenjima tipa Sekula se ponovo zeni ili Svemirci su krivi za sve koji su imali daleko manje ambicije od njega, a i publika je znala sta moze da ocekuje, za razliku od A2.

A inace, svaka ti cast sto si se zrtvovao gledajuci sve ovo... Mislim, Dorcol-Menhetn, Seljaci, Slatko od snova...

Poslednja izmena:
Ne vidim Mi nismo andjeli 2, a taj film bi trebao da bude predvodnik ove grupe, pre svega zbog budzeta i marketinga koji je imao, narocito kad se uporedi sa ostvarenjima tipa Sekula se ponovo zeni ili Svemirci su krivi za sve koji su imali daleko manje ambicije od njega, a i publika je znala sta moze da ocekuje, za razliku od A2.

A inace, svaka ti cast sto si se zrtvovao gledajuci sve ovo... Mislim, Dorcol-Menhetn, Seljaci, Slatko od snova...

Taj drugi dio Anđela je rip off neke američke teen komedije iz 80-ih,nažalost ne znam naziv...A postavljač je očigledno mazohista čim je pogledao sve ove bisere kinematografije:mrgreen:

Izraz Zap. Balkan je najprecizniji jer slovenački film iz 2010. svakako nije jugoslovenski, zar ne??? :zroll: Bilo je vrlo inspirativno, hvala na pitanju. Mada nisam znao da neki film može i da me iznervira koliko je loš, a to je bio slučaj sa ''Sve je za ljude'' Dragoslava Lazića. Kad to budete pogledali, poželećete da odete na kućni prag autora, i uradite mu nešto vrlo, vrlo loše.
Naravno da mogu filmovi iz ostalih republika, vidiš naslov teme. Ima i onaj "Vrijeme za...", ali su mrtvi linkovi pa čekam nove. Ima tu i ''Gospa'', ''Družba Isusova'', ali doći će i oni na red. ;)

Poslednja izmena:
Sve republike su po produkciji srazmerno inferiorne u odnosu na Srbiju. Bosanci retko greše (''Ljeto u zlatnoj dolini'' kao najgori ipak nije na ovom nivou), Crna Gora je zastupljena u dovoljnoj meri (videćemo za ''Opet pakujemo majmune'', treš u najavi)... Hrvatska mi ostaje kao koliko-toliko neistraženo tlo. Slovenija i pogotovu Makedonija su produkciono male, pa njihove treševe je teško i naći (primer je upravo taj SLO horor iz 2009.).

Е кад могу и из осталих република ево неких монструозних остварења чија је једина сврха постојања фалсификовање историје, србофобија и зверско извртање чињеница: Кањон опасних игара (повраћао сам месец дана од само неколико сцена), Вријеме је за..., Смоговци у домовинском рату, затим неколико ,,бошњачких'' бисера: Remake, Нафака, Грбавица, Go west.

После гледања неког од ових филмова, обавезно на ЕКГ...

Oд срања снимљених у Србији по монструозном аутошовинизму и фалсификовању предњаче Шишање, Турнеја, Парада...

Poslednja izmena:
tumbleweed.gif

...

O ovome ja pricam... dodje lik... navrati... "diletant u ratu & turista u Vietnamu"... otvori temu... da uvod... ali ga zabole ona stvar za razradu teme... i ni kraju osatne nejasno sta je zeleo svime time da postigne...

Zato za ubuduce... to jest kada ja dodjem na vlast pa napravimo trijumvirat... niko ispod 200 postova na pdf-u... nece smeti da otvara teme.

It's a new dawn

tumbleweed.gif

...

O ovome ja pricam... dodje lik... navrati... "diletant u ratu & turista u Vietnamu"... otvori temu... da uvod... ali ga zabole ona stvar za razradu teme... i ni kraju osatne nejasno sta je zeleo svime time da postigne...

Zato za ubuduce... to jest kada ja dodjem na vlast pa napravimo trijumvirat... niko ispod 200 postova na pdf-u... nece smeti da otvara teme.

It's a new dawn

Da li ti nešto govori činjenica da ima 50 naslova (???) i da su toliko loši da ih treba odgledati kako bi shvatio o čemu pričam? Koliko si ih pogledao, 20, 30 ili pak 3? Samo o ''Ratniku'' ili ''Go Westu'' bih mogao da napišem 15 redova. Hajde da čujemo tvoje nedodirljivo filmsko mišljenje VIP člana foruma krstarice. Sagradićemo vam panteon na Košutnjaku.

Motiv teme je razmena iskustava, preporuke, ali u prvom redu zabava. Je l' mora o svemu da se napiše knjiga da bi bilo jasno, ili se iza podsmešljivih upadica krije begging za reputacionu moć, od strane jednako cool forumaša?

Ma super si.

Poslednja izmena:

Back