Najgore pijanstvo (samo za cugerase)

Bese to pre nekih 6-7 godina dok sam jos radio za Raiffeisen banku. Paralelno uz posao sam se usavrsavao u struci i polagao za portfolio manager-a. Firma mi je platila tu obuku (bese nekih 8.000 EUR), pa samim tim nisam hteo ni po koju cenu da zaserrem stvar, i hteo sam po svaku cenu da polozim ispit. Posto je cerkica tada bila mala, dve nedelje pred ispit su zena i cerkica otisli kod njenih, i ja sam stvarno ucio te dve nedelje dan i noc. Gradiva je bilo poprilicno, neke 4 ogromne mape sa raznoraznim temama… uglavnom puno statistike, racunanja i tih stvari.
Kad je dosao „sudnji dan“, otisao sam skroz spreman na ispit i bio sam siguran u sebe da ce sve proci kako treba. Tako je i bilo…predao sam prvi ispit, bio gotovo neka 2 sata pre ostalih. To je s´jedne strane bio dobar znak, ali sa druge i kobna stvar. Zavalio sam se u kafanu, u kojoj smo se pre ispita dogovorili svi da cemo se naci. Dok su ostali sa prilicnim zakasnjenjem dolazili, ja sam pio jedno pivo za drugim. Kada smo bili kompeltni, ja sam vec bio pomalo veseo. Nista…krenule su ture da se obrcu. Nakon nekih desetak piva kardinalna greska s´moje strane. Ugledah neku krusku na sanku i reko´ konobaru da donese jednu rundu. I tako lik donese, taman se okrene, mi zovemo novu turu. Par puta tako, pa mi to bilo smor i kazem ja njemu u fazonu „Care daj tu flasu ´vamo“. Veoma brzo mi je bilo jasno da sam se zajjebao sto sam u podne pojeo samo supu neku. Na prazan stomak ta silna piva i kao presek rakija – nije moglo na dobro izaci. Pri pokusaju da ustanem padam ispod stola…vade me tu, i vode napolje. Stojati nisam mogao, tako da me jedan kolega prislonio uza zid i drzao tako. Nazvali su mi taksi u medjuvremenu…stize lik nakon nekih 10 minuta, otvara prozor, cim me je video odmahnuo rukom u fazonu „ne vozio ja ovog“. Zovnu ovi drugi taksi, dodje neki Turcin, vidi se i njemu je muka vec, ali sta ce covek…mora da se radi jelte. Ubace ovi mene u taksi nekako, kaze taksista „Ako moras da povracas, molim te samo nemoj u auto.“
Rekoh „Dobro, nema problema druze…“… prvo skretanje, tek sto smo krenuli vicem liku da stane. Stane on na sred ulice, nije imao gde da parkira…otvaram vrata, pegliram i ispadam naglavacke iz auta u tu peglu. Taksista me opet utovari i nastavlja da vozi uz kukanje „Kolega, sta si radio?“. Stizemo konacno, ja sam kuntao, mogao je da vozi tri sata unaokolo i da mi naplati 200 EUR, ni to ne bih skontao. Uglavnom, placam, sve regularno…izlazim iz auta, ali ne uspevam da se drzim na nogama. Padam i puzem na sve cetiri… bio decembar, zima neka…znaci da me je ostavio tu takvog, ko zna sta bi bilo. Medjutim, korektan taksista bio, izasao iz auta, digao me , prebacio moju ruku preko svog ramena i odvukao me do kuce.
Od tog momenta do ujutru ja se stvaro ne secam sta je bilo…uglavnom budim se ujutru, vidim zakasnio na posao vec debelo, odlazim u kupatilo, kad imam sta videti. Krvava mi vugla, odeca isto u nista boljem stanju…cvikera nema…setim se u tom momentu kako sam ispao iz auta i da su se tom prilikom garant rascopale cvike.
Nazovem sefa, kazem mu da necu doci na posao (posle smo se natezali, on je hteo da to bude upisano kao da sam ja uzeo slobodan dan, a ja sam hteo da to bude bolovanje, medjutim nisam imao nikakvu potvrdu od doktora…nebitno). Sledece dve nedelje sam u firmi nosio kacket na glavi da se ne vide povrede koje sam imao. Posle jos morao malo slusati zeninu klasiku kako nisam normalan (kao da mi je rekla nesto novo).
Ispit polozen inace sa dobrim uspehom.

Jednom drugom prilikom, bese tamo 1999/2000, tu negde…tek poceo da radim, i odemo na neki dvodnevni seminar. Kako to biva, u toku dana se rade workshops, k*rci-palci…nebitno. Ali kad padne noc, onda se zabije negde za sank i cepaj. Elem…bio neki seljak tu kolega, i ja bas uhvatim sa njim da pijem. Opet klasika…sve dok se cirkalo pivce – sve opusteno i pod kontrolom. Kad smo presli na tekilu – prekid filma. Prvo sam pio iz case, a onda nalivao iz flase… mozda ¾ flase sam sabio u relativno kratkom roku. Ja se i dan danas cudim kako sam sam uspeo da nadjem svoju sobu u hotelu i kako nisam spavao na hodniku na primer. :mrgreen:
Ujutru zvoni telefon…lebe mekani, pogubljen dizem slusalicu, kaze ova zena sto je drzala seminar „Dobro jutro, cekamo na Vas, mozete li doci sto pre?“. Rekoh „Stizem, samo sto nisam.“ Spustam slusalicu, bacam pogled na krevet i imas sta videti…povracao sam onako socno po sred kreveta i spavao lepo na tome sto sam ispeglirao…valjda mi bilo lepo toplo, sta li…:dash:

Uglavnom, dizem se, i gegam se do kupatila, ali ne lezi vraze…hvata me takva muka da nisam stigao ni WC solje ili lavaboao da se docepam. Bacam peglu po sred kupatila, po plocicama, po zidu, ma uzas ljudi. Sredim se ja nekako i prezivim drugi dan seminara, ali mi je realno trebalo tri dana da se saberem. Nakon toga tekilu vise nisam okusio. :evil:

Jos jedna pricica iz mladjih dana. Isao sam tada u gimnaziju, mozda je bila treca godina, tako nesto. Bio dogovor da za vikend bude zurka kod ortaka u kuci (keva mu je bila na nekom putu, tako da se ta lokacija ponudila). Petak je bio i nas dvojica smo iskusno iskulirali skolu i umesto toga se nasli kod njega. Krece nabavka pica, klope itd. , naravno sve to regularno propraceno uz redovno pivo u ruci. Do mraka smo vec bili prilicno veseli, ali nikakvih ispada nije bilo. E tu mi se onda u zivot userre drustvo za stolom, nakon sto su neke ribice pocele da sipaju belo vino. Oduzeo sam se pred ponoc i secam se samo kako sam ispijao sve case na stolu (i one u koje su likovi otresali pepeo od cigara). :hahaha:
Prekid filma i ujutru se budim , samo bokserice na meni...i to sam spavao kao pas na plocicama nekim, smrzao se kao ona stvar. Krenu oni meni da pricaju sta je bilo...nosili su me u kadu, pa su tamo pokusavali da me izvade iz "kome", pa su me skinuli, pa su me tusirali...tu jedna ribica dobacuje sa strane nesto u vezi alatke :mrgreen: ... uglavnom aj kao da jedes nesto da dodjes sebi. Rekoh "aj daj sta das"... lik mi spremio knedle punjene sa dzemom...nisam po knedle pojeo, tako sam se ispeglirao po persijskom tepihu da se lik slogirao...kao "majmune, znas ti koliko ovaj tepih kosta?" i ta prica. :lol:

Inace, ne secam se kada sam zadnji put peglirao...mislim da je to bilo pre 4,5 godine kada se sin rodio.
Za tri meseca se radja drugi sin. :mrgreen:

Poslednja izmena:
u čemu je poenta tolikog nalivanja?
nije mi jasno...
kakvo je to zadovoljstvo da ti pripadne muka i da se onesvestiš od tolikog pića?
ne razumem poriv za tim...

Batice, ti da se posteni nalijes koji put - ne bi te toliko stvari mucilo u zivotu i ne bi imao toliko nerazjasnjenih pitanja. Kako, zasto, cemu??? Neke stvari ti se bas u tom stanju pokazu. A i ljudi su tada iskreni, bez kocnice...pa i sam ces sebe nekad bolje upoznati tj. bice ti jasnije sta o nekim stvarima zapravo mislis, osecas itd. :lol:

Nemas ti pojma sta je ugodjaj i koji su benefiti nalivanja.

Ma u sve tri price koje sam napisao nije bilo namere u startu da se to tako zavrsi. Normalno. Mislim, ko svesno namerava da se toliko ubije da posle ispadne iz taksija u svoju povracku i ugruva se totalno?
Ali hoce to tako nekad.... :mrgreen:

Nema on pojma o tim detaljima.Nikad se sa namerom ne pretera uvek se krene sa jednom casicom zarad atmosfere pa sama po sebi dodje onda jos jedna da ona prva ne bude sama .E zatim ide drustvo pa se okrene vise tura tarad drustva i one dve koje su same :per: i zatim idu dolivuse e one su opasnost ne mozes da ih odbijes a svestan si da si na ivici ni tamo ni ovamo svi zovu caste pa cascavas i ti .Posle dolivuse nema vise nazad jer tada se nalivas bez kontrole i volje dakle pijes bez mere i namere.:hahaha:

Imao sam jos nekih raznoraznih dozivljaja "pod gasom"...

- secam se kako sam sa drustvom promasio izlaz na autoputu, i umesto da vozim do sledeceg izlaza - okrenuo i vozio u kontra-pravcu...naravno ne po sred puta, ali svakako mi to danas deluje nerealno kada se setim. :mrgreen:

- brljali citav dan, uvece otisli jos do nekih kafica, pa na standardnu pljesku u neka divlja doba...i posto je lik imao stan u blizini centra kao "ajde idemo kod mene, tamo cemo prespavati". I ja kao o.k., vazi se... udjemo mi u stan, njegova keva lezi u spavacici i gleda TV (inace opako dobra keva) i on kao "ajde u ovu sobu ovamo"... znajuci njegovu kevu, i znajuci i da je za pare odradjivala neke likove ja mu ladno kazem "ajde ti, ja cu ovde" i uskocim mu kod keve u krevet. :mrgreen:
Lik popizzdeo, poceo da se dere "pizzda ti bre materina pijana, ustaj odatle"...nista ja kao "Izvinite, gospodjo" i udaljim se sa mesta desavanja, citaj iz kevinog kreveta, i odem da spavam u drugu sobu.

- bio sa firmom na nekim sportskim igrama...kao fazon citav dan dolaze ekipe na razne igre, a ja i jos jedna devojka smo bili zaduzeni za igru gde gadjaju kao gol...ono imas zid od kartona sa rupom gore i dole i kao moraju da sutnu loptu kroz te rupe i dobijaju toliko i toliko poena ako pogode. Bilo leto, vruce do zla Boga. Smislim ja taktiku kako ce i takmicarima i meni biti lepo: svakoj ekipi koja je dolazila u startu sam saopstio da dobijaju maksimalne poene ako odu do obliznje kantine pored fudbalskog terena i donesu mi dva ladna piva. Padali su u delirijum i odusevljeno slali nekog iz ekipe da sto pre nabavi pivo. Cim bi se ovaj vratio, uzeo bih pivo, upisao im poene, pozdravio se k´o covek i svima lepo. Ekipa je bilo mnogo, pa sam onda one sa manje srece (citaj one ekipe koje bi dosle a ja u to vreme imao jos zaliha piva) iskulirao tj. morali su regularno da probaju da skupe koji poen. :lol:
Uglavnom, uvece je jos bila vecera i diskac na programu, a ja sam prilicno uradjen ufuravao svakoj drugoj ribici. :hahaha: Ne secam se mnogo, samo da sam sledeci dan cim sam se probudio popio tabletu za glavu i nalio polupraznu flasu piva, koja je stojala kraj kreveta. Otisao sam do nase igre o kojoj smo se brinuli, koleginica je vec cekala odavno, i kao pitanja "gde si bio, sta si radio?"... ja u fazonu "batali me" sedam na klupu, ustvari pokusavam da sednem i padam na dupe...ovaj lik sto je delio sobu u hotelu sa mnom umire od smeha, snimio me iz daljine i crce. Pri odlasku, nakon tih igara, skontam da u lobby-u hotela imaju izlozene neke flase rakije...maznem jednu i zapalim. Bila dobra neka kruska. :mrgreen:

Kad se setim - bice jos. :rotf:

Ja kad se uločem i ne znam šta se dešava prekid filma, to što mi posle prepričavaju nema šanse da se zbilo, lože me barabe.

Podeliti ti sa nama slobodno to sto barabe tvrde da se desilo. Nije lepo da ja budem najgori od sve dece. :mrgreen:

Jedno vreme sam radio za jednu brokersku kucu koja je bila deo jedna banke. Uglavnom, s´obzirom na to da se na NYSE i NASDAQ trguje do 22:00 po srednjo-evropskom vremenu, jedan od nas je morao uvek biti tu do tada i raditi (zato je pocinjao tek posle podne, sto isto ima prednosti). Palo mi tako da sam taj dan bio veoma rasplozen da pijem, gle cuda. :mrgreen:

Kada su sve kolege isparile, odvrnem ton na MTV-u i krenem da pijem lagano. Kada bi neki klijent nazvao, smanjio bih TV i obavio posao... "Kupi mi 300 Microsoft akcija na NASDAQ-u, stavi limit 65 USD"... dobro vazi cao zdravo. :mrgreen:
Prilicno sam se nalio i negde oko 21:30 osetim muka me hvata...uspeo sam nekako do WC-a da se spasem i pegliram u WC solju...da nisam stigao, ne znam sta bi i kako bi. :lol:
Kad dodje 22:00, ostaje ti jos da nazoves Deutsche Bank u NY i da trgujes devize koje imas na racunu nase brokerske kuce. "Prodajem 2.365.128 dolara, kupujem 3.540.256 svajcarskih franaka itd. " Lik mi da taj i taj kurs preko telefona, ja tu ubacim u sistem i to je to. Do dana danasnjeg se cudim kako sam posle pegliranja i u tom stanju tada uspeo sve to da obavim bez greske. :rotf:

Podeliti ti sa nama slobodno to sto barabe tvrde da se desilo. Nije lepo da ja budem najgori od sve dece. :mrgreen:
Probaću, mada teško mi je da to napišem iole zanimljivo kada samo prepričavam, mslm bukvalno se ne sećam, kad pročitam kako ste neki vozili kola ili se sećate detalja oko sebe tada mene fascinira, kad već pijem da zaboravim i ne vidim ništa oko sebe.

Moje prvo opijanje i plaćanje danka neiskustvu je bilo na jednoj rođendanskoj žurci u srednjoj. Pio žestinu, iz velike plastične čaše od pola litra, da se ne cimam do šanka, i mešao pića tj sipao šta je bilo otvoreno tada, kažu da poslednju to veče sam izmešao tj ispraznio sa dna svih načetih flaša. Elem, ja se komirao, na sreću ili ne bilo iskusnijih koji su znali šta raditi i poseli me kraj nekog stola dok nađu prevoz. Samo što su me ostavili bez nadzora, priča je da sam se popeo na sto i po nekima skakao na glavu dok oni umereniji tvrde da sam se od gore okliznuo i udario glavom o ivicu stola... Buđenje u bolnici, blagi potres mozga i sledećih meseci sam manje pio i bolje da nisam ni išao po žurkama jer čim me ko ne bi video kretali bi da traže gde sam sad stradao, pod mostovima, nadvožnjacima, u koritima, iza kontejnera...

U vojsci je dežurni naleteo na mene u parku kako povraćam, na sreću i on je bio pijan (obilazio da se otrezni) tako da su uspeli da ga ubede da imam neki stomačni problem i hitno me prebacili u civilnu bolnicu na ispiranje.

Par godina kasnije me uzeli da puštam muziku, tj pazim na tuđe ozvučenje na nekom rođendanu. Sedeo, pijuckao celo veče, zvučno i vizuelno izolovan od omladine. Došlo mi da malo uđem u masu, kad sam stigao do ulaza udarilo u glavu + prelaz sa 'normalnog' na diskać osvetljenje... Sećam se da sam vaćario i žvalio nešto dugokoso, po nekima je u pitanju muško, mslm, šta sad, ko mu kriv što fura metal fazon.

I još jednom, kada me neko vozio kući, a ja u kretanju otvarao vrata da se ispovraćam, kao neću da mu po kolima... teo posle da me spakuje u gepek i zaključa, da sam na sigurnom.

Беше то ове године на крштењу моје братанице. скупила се екипа мала алии одабрана. Бураз довео хармоникаша, зна све. Међутим испоставило се да не зна, но оо томе нешто касније.

Ми јужњаци имамо једну особину, лочемо пуно а понекад заборавимо да једемо. Имамо та укрштања што никако није добро, али никако. Још никако није било добро што сам ја тад требао да будем шофер, али опусти се понекада човек. Не знам како, али у једном моменту се испред мене створио јегер. Нити сам ја неки љубитељ истог, али отвори се дизна. пио са братом и зетом, укрштали и епилог се наслућује. Није прошло ни мезе, а ми већ грлимо хармоникаша, пева нам старе лепе песме. некако нас као смирише за тренутак, али убрзо поново иницијатива и систем офф. На крају малтретирам хармоникаша да ми пева: А да ме види бабо да се опијам седам јегера. Наравно да сам возио кући, али сутрадан. :)

Setio sam se jos jednog dogadjaja. Davno bese, nekih 14-15 godina je proslo od tada.
Elem, sestra se porodila i zet i ja normalno odemo uvece malo u propast. Lik je inace takav da ne pije skoro nikad...ali zato kada pije, to nema granica. Uglavnom, seli smo u neki kafic i tukli po pivu...ustvari ja znam da sam iskljucivo pio pivo. Pristojne kolicine, ali nisam brljao ni sa cim drugim. Za njega nisam siguran, ne secam se. Ali znam da sam nakon par sati poceo da ga trazim po kaficu. Kafic je inace prilicno velik a i bio je krcat to vece (neka muzika je svirala uzivo, nemam pojma vise). Na kraju ga nadjem kako lezi ispod jednog stola i spava. Lik je inace dva metra visok i tezak oko 90 kila (tako i danas izgleda, svaka mu cast). Ne znam kako ali uspevam nekako da ga animiram da se digne sa poda. Meni je odmah bilo jasno da od njegove voznje auta nema nista, i bio sam presrecan da sam ga nekako dovukao do auta i ubacio u isti. Drugi problem je bio sto je moja dozvola bila jos u probnom periodu (tu kada te navataju u janpi stanju da vozis - ugasio si). Ipak, odlucio sam da cu ja voziti i krenemo mi lagano. Na semaforu smo morali desno skrenuti na jednu od glavnih ulica...ali pre toga sam normalno po propisu sacekao pesake prvo da predju pesacki prelaz. Za vreme voznje je inace on bio budan i pricali smo tj. baljezgali ko zna sta. Uglavnom, pesaci su presli, ja sam skrenuo i tako ja pricam, pricam i vozim, i u jednom momentu se okrenem prema mestu suvozaca i vidim da lika nema. :eek: :rotf:
Slogirao sam se, onaj osecaj kad se otreznis istog trenutka. Pogledam u retrovizor i skontam lika nekih 100 metara iza mene kako se zakacio sa nekim na pesackom prelazu. Stanem u desnu traku, upalim sva cetiri i izletim iz auta. Nekako smo i to prebrodili, i taman pomislih sad cemo lepo kuci kad ce on meni "E aj idemo na jos jedno, ima ovde brdo nekih kafica, do jaja su blabla...". Tesko zabu naterati u vodu, jelte, i kao aj parkiracu ja auto tu negde i idemo. Upadamo u kafic, kad ono sve sami crnci i crnkinje (posle sam saznao da je to neki crnacki in-kafic u kojem oni divljaju). Bulje oni u nas kao s´Marsa da smo pali. Mi nista, sedamo za sank, narucujemo pice, al´ ne lezi vraze. Ja dok sam se smarao sa neke tri crnkinje ovaj je vec uspeo da zakuva opet. Jebbote, brate ´oces da nas crnci karraju ovde....Nista, i tu se nekako izgladilo sve, reko´ "Ajmo tutanj dok smo citavi". :mrgreen:
Uglavnom, nekako smo dosli kuci, auto citavo, mi isto sve na svom mestu...dobro smo prosli kako je moglo biti. :lol:

Poslednja izmena:
Isao sam pre dve godine sa cicom na zurku u jedan restoran, neki njen burzuj ortak pravio zurku.
Uglavnom dosli smo oko 9, pice je tamo bilo fraj do 2 sata. Ja reko ajde ako je tako, da vidim sta
ima ono maltene sva ekstra pica, ja odmah na civas. 14 komada sam sljustio do 1 sat.
Oko 1 sam otisao do wc, znam samo da samo da me je devojka budila sat vremena trazila i da su
me budili jos sat vremena, zaspao sam na wc solji kao zaklan. Sto je mnogo, mnogo je.

Imao sam i gorih iskustava, ali ovo mi je interesantno po tome, sto sam provalio da od svih pica
nekako viski mi najvise prija, mnogo mi lose bude kad se olesim od piva, o spriceru da ne govorim.

Kada sam išao u srednju školu non stop sam se napijao, povraćanje je bilo redovna pojava, bilo je tu na stotine doživljaja. posle toga sam pauzirao 3-4 gdine pa sam ponovo počeo, ali nije više to to.... Za posledjnih 7 godina povraćao sam dva puta. poslednji put pre 10 dana, nisam ništa jeo od sedam ujutru i posle posla ostanem sa kolegama da cirkam. Nisam mnogo popio ali me je ubilo što je na prazan stomak. Posle sam zaspao u autobusu i obrnuo ceo krug, budim se posle sat i po u autobusu kod Vukovog spomenika a muka mi ****** leb oću da puknem i izađem i bacim peglu. Posle opet na autobus i opet zaspim al se probudim na vreme i odem kući da spavam. Al kad sam bio klinac pravio sam šou. Idem sa društvom kroz studentski park i bacim peglu u hodu i odjednom se začuje aplauz sa svih strana. A najgore je bilo kad sam tek krenuo u srednju kod najboljeg druga na rodjendanu. To je bio najveći blam. Posle toga nijedno pijanstvo nije strašno.

Poslednja izmena:

Back