NAJGLUPLJI (ALI STVARNO) STIHOVI PESAMA SVIH VREMENA

Пошто сам нов на овом форму, немам искуства и не знам на којој ће страни овај мој одговор да заврши, али ово је реплика на постављање песме "Мало Слађа мало Зорка, мало трупци и моторка".
Сад ћу рећи нешто јеретичко:
Ово може да буде глупа песма, али је аутентична. О чему би могао да пева крајишки дрвосеча? О моторци.
Веероватно из његовог угла изгледа глупље када неки репер пева о шприцу, или када Оливер завапи "Помагајте друговииии!", или кад Марина напише:
кокакола Малборо Сузуки
дискотеке гитаре бузуки.

Све ствари треба гледати из различитих углова.

Био сам клинац када се појавила Мирослављева "Девојка из града". Каква је то спрдња била! НИје вредело сазнање да је Добрица писао текст, а чика Обрен музику.
А дана сима статус изворне песме,

Значи, када нешто жигошемо као глупо, размнислио бар два пута.

Значи, ова песма, због неке своје аутиентичности, ипак не иде у сити кош са Бајом Книнџом, који пева "Умри бабо да добијем насчеђе", па каже:
слабо си ми подвезала пупак
па сма испо доживотни шупак.
*
Има једна крајишка која је такоже можда на овом списку (нов сам па нисам све прегледао):

Ја брби гори Буковица
а на теби бјела вјенчаница
сликају те и принцезом зову
а ја с браћом крварим у рову.

Рефрен
Јш се сјећам тијех дана
твје свадбе мог мегдана
сачуво се од душмана
умирем од твјоих рана

Из угла некога ко се ломатао по фронту, ово није глупа песма. Ни ја је не сматрам глупом.

Poslednja izmena:
Пошто сам нов на овом форму, немам искуства и не знам на којој ће страни овај мој одговор да заврши, али ово је реплика на постављање песме "Мало Слађа мало Зорка, мало трупци и моторка".
Сад ћу рећи нешто јеретичко:
Ово може да буде глупа песма, али је аутентична. О чему би могао да пева крајишки дрвосеча? О моторци.
Веероватно из његовог угла изгледа глупље када неки репер пева о шприцу, или када Оливер завапи "Помагајте друговииии!", или кад Марина напише:
кокакола Малборо Сузуки
дискотеке гитаре бузуки.

Све ствари треба гледати из различитих углова.

Био сам клинац када се појавила Мирослављева "Девојка из града". Каква је то спрдња била! НИје вредело сазнање да је Добрица писао текст, а чика Обрен музику.
А дана сима статус изворне песме,

Значи, када нешто жигошемо као глупо, размнислио бар два пута.

Значи, ова песма, због неке своје аутиентичности, ипак не иде у сити кош са Бајом Книнџом, који пева "Умри бабо да добијем насчеђе", па каже:
слабо си ми подвезала пупак
па сма испо доживотни шупак.
*
Има једна крајишка која је такоже можда на овом списку (нов сам па нисам све прегледао):

Ја брби гори Буковица
а на теби бјела вјенчаница
сликају те и принцезом зову
а ја с браћом крварим у рову.

Рефрен
Јш се сјећам тијех дана
твје свадбе мог мегдана
сачуво се од душмана
умирем од твјоих рана

Из угла некога ко се ломатао по фронту, ово није глупа песма. Ни ја је не сматрам глупом.

Sve to stoji i jeste tako u sustini ali,to je vecito rivalstvo... Narodnjaci su se vecito sprdali na racun metalaca,rokera i obrnuto. A i ova tema je osmisljena za salu ne za neko direktno vredjanje. Smatram da svaka kultura treba da se postuje.Raznolikost je bogadstvo. Sto se tice te pesme koju si naveo,licno...ne podnosim je ne zbog krajisnika nego jednostavno njihov melos ne mogu da svarim. Muzika ima znacajniju ulogu nego i same reci.

ПРИЧА О "МУШКОЈ КЛЕТВИ"
Прогуглајте ако нисте слушали, Лименову песму "Мушка клетва". Има више клипова на јујтубу.
Забављају ме коментари посетилаца. Као што ме забављалиа реакција "Бићка Рузмарина" , "индексовца" који је 1990-е водио "Шодер листу".
Напишем ја, као сатричар, сатиру-пародију на тужне народњаке, специјално за ту емисију. Говорио је Бићко, а када смо се упознали, признао ми да није могао да укачи:
да ли сам ја имбцеил који је хтео да напише озбиљну песму
или неко ко се зезао.

Питам га ја како му се чини, а он вели "Ово не може нормалан чвек написати... Али, не може ни морон да је овако скоцка, рима, метрика итд.."

Песма живела неки свој живот, да би од руке до руке, дошла до репера Лимена, који је ставио на ЦД.

Међутим, Седлар му је урадио у реге.стилу. ја сам замишљао да то буде у народњачком, пошто је пародија на народњаке, у маниру Бизетићевих "Рокера":Заправо, када сам је писао, мислио сам да се уради спот, са генијалцем Нешом Радуловићем, али он оде са ове планете. Какав је от духовит момак био...
И, остаде моја песма да чека Лимена...

Poslednja izmena:
Evo mojih favorita.:zcepanje:

1.Jedva cekam da sa'ranim majku pa u kucu da dovedem Rajku!
2.Suzama sam lepio tapete kad ti ode i odvede dete!
3.Kuce laje, a ja mislim ti si, otis'o si sarmu probo nisi!
4. Nemoj da places na mom pragu da mi vrata ne povu-ku vlagu!
5.Džabe mala desetke na faksu,kad kod Lole dolaziš na praksu!
6.Placi mala placi, ost'o sam na Raci. . .
7. Na kuci se odzak pusi na tavanu meso susi, ja sam seljak u srcu i dusi.
8.Caki, Caki, Cale kupi mi sandale, samo pazi Cale da ne budu male!
9.Dva losa ubise Milosa, a mene ce jedan sto mu zenu gledam!
10. Hop mala bosonoga, kako zivis bez onoga. Sladak secer, hladna voda, hajde mala dok je zgoda.
11. Plitak potok, a voda duboka. . . !!!
12. Nasa je ljubav duga kao dugotrajno mleko!
13.Milane moja ruzo, cale mi se naoruz'o, u vazduh ce sve da digne samo kad te stigne!
14.. . . . neces cak ni pasulj da mi skuvas, a kamo li decu da mi cuvas!
15. Vetar ljulja camac, riba trza mamac, a obalom cura seta, pecanje ometa!
16. Zeka voli kupus, kupus voli rosu, a ja moju malu i golu i bosu!
17. Ja nisam majstor da napravim bure ali sam majstor da osvajam cure!
18. Opasan je jez kad ga neko takne, izbo' je Snezu ne moze da makne!
19. Broji bodlje Sneza pored starog plota, secace se jeza celoga zivota!
20. Prvo pa musko nek se zove Dusko, kolo veze sitno ime nije bitno!
21. Hej konobaru donesi mi stok, hocu da se napijem da zaigram rok!
22. ustaj zete da mi krešeš dete
23.Neko vozi motor neko vozi traktor ja i moja mala motokultivator...
24.Op lici, lici, lici priblizi se mala cici,da te cica kalaise od koljena pa nanize.
25.Pita mala da li mogu
pa podiže jednu nogu.
Fala bogu a ja mogu
pa joj dižem drugu nogu.
Ref:
Jer sam čovjek sa planine
željan pi..e ko slanine.

One sa slabijim stomakom molim da ne čitaju ovo iznad,a oni koj imaju petlju,neka puste i muziku za pun doživljaj.

Ne zna se sta je "lepse i bolje": tekst, muzika, ili prateci snimci :rumenko: :eek: :roll:
Otac kaze: "Da sam znao, cero, samo sta te ceka, mutna bi te progutala reka, nego sto se udade za skota ...." :sad2: :evil:
Da apsurd i blam budu veci, cini se da on to na SVADBI, ili nekom PORODICNOM skupu, peva - DA ULEPSA SLAVLJE I RAZGALI GOSTE (posebno roditelje "srecnog" mladozenje i njega licno)!..:hahaha1: :rumenko: :sad2:

Poslednja izmena:

Back