Najefikasnija dijeta?

• Začetnik teme Začetnik teme Nady
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Најефикаснија дијета је исхрана биљем. Биље је природна храна за човека због разлике у масноћи за разлику од животњско анималних продуката који не могу да се варе правилно у органиизму јер желудачна киселина човека није опремљена као у месождера.

Дакле, ако хоћеш дијету мора се мислити и о здрављу које захтева воће, поврће и орашасте плодове. Ако се ово примењује а и даље стварају килограми ствар је на психо бази, организам таложи сало које је несвесна компензација за спутавање емотивно сексуалног сегмента бића. Такозвана фрустрираност и проблем треба решавати психотерапијом а не изгладњивањем организма.

Evo ovako,planiram da pocnem dijetu ali da ne mora da se gladuje non stop te da se ne moram lisiti svega kad je hrana u pitanju jer imam problema sa anemijom,neki predlog?? Hvala :)

...vec godinama se hranim tako sto praktikujem savete iz mediteranske dijete...
...postoji piramida ishrane sa namirnicama tako postavljenim da se one iz baze jedu najcesce a one sa vrha najredje...
...intergralne zitarice, pasta, povrce, riba, maslinovo ulje, voce, voda i eventualno vino:lol: idu svakodnevno...
...jaja, sir, mleko, posna mesa ko jede, idu par puta nedeljno...
...slatkisi i crveno meso jedva par puta mesecno...prvo mi tesko polazi za rukom a drugo izbegavam...
...meni je to ukusna dijeta, ne gojim se od nje, nisam ni mrsava a radujem se svakom obroku...
...recepti se svode na kritsko - libansko - italijansku hranu koju jedemo na letovanju, laka je, jednostavna, nije previse termicki obradjena, slasna a niskokaloricna...
...tri obroka i dve uzine su klasika, ujutru najpre otapkam do kuhinje a uvece ne jedem posle sedam...kada pazim...
...telo mi najlepse reaguje na nju, nikada nisam gladna, hrana je jami, naviknes se zauvek, uvuce se pod kozu...zato je ne menjam...

Najbolje je da krenes u teretanu umesto dijete. Ako imas veliki problem s kilogramima onda kombinacija. Bolje ces se osecati, kad jos krenu rezultati samo ces hteti vise da radis. Dijeta je samo odricanje kojeg si svakog trenutka svesna. Igrom slucaja sam pre mesec i po dana otisla prvi put u teretanu da pravim prijateljici drustvo. Ranije sam uvek govorila da sam preumorna, radim pet dana u nedelji po devet sati plus rad po kuci. Izgovori da nemam vremena. Nikada nisam imala problem s kilogramima, cak mi fale dva tri do idealne tezine. Bila sam hronicno umorna. Takodje imam uzasan hronican nedostatak gvozdja. Otkako sam krenula u teretanu dva-tri puta nedeljno plus svakodnevne vezbe kuci preporodila sam se. Osecam se bolje nego ikada i fizicki i psihicki.

Sto se teretane tice idem maltene svakodnevno,a problem i nije tako veliki jednostavno ide leto pa sam mislila par kilograma manje ne bi bilo lose...
Najbolje je da krenes u teretanu umesto dijete. Ako imas veliki problem s kilogramima onda kombinacija. Bolje ces se osecati, kad jos krenu rezultati samo ces hteti vise da radis. Dijeta je samo odricanje kojeg si svakog trenutka svesna. Igrom slucaja sam pre mesec i po dana otisla prvi put u teretanu da pravim prijateljici drustvo. Ranije sam uvek govorila da sam preumorna, radim pet dana u nedelji po devet sati plus rad po kuci. Izgovori da nemam vremena. Nikada nisam imala problem s kilogramima, cak mi fale dva tri do idealne tezine. Bila sam hronicno umorna. Takodje imam uzasan hronican nedostatak gvozdja. Otkako sam krenula u teretanu dva-tri puta nedeljno plus svakodnevne vezbe kuci preporodila sam se. Osecam se bolje nego ikada i fizicki i psihicki.

...postavili su skoro slično pitanje jednoj ženi kod nas, ona je odgovorila:

...šargarepu, crni-beli luk, rotkvice, plavi patlidžan, zelenu salatu, paradajz, papriku, peršun, paštrnak, celer, karfiol, kupus itd...

...sve je to zdravo, i sve to jedete...???

...ma neeee, okopavam...

...:rotf::rotf::rotf:...

I ne pomaže, ja da ti kažem.

Ako ne jedeš to, nego samo okopavaš, ništa od dijete.

Evo ovako,planiram da pocnem dijetu ali da ne mora da se gladuje non stop te da se ne moram lisiti svega kad je hrana u pitanju jer imam problema sa anemijom,neki predlog?? Hvala :)
Jedi cesto ( 3 obroka i 2 uzine) i svaki dan u isto vreme. Tako nikad neces pasti u iskusenje da se prejedes jer nikad neces biti gladna.
Svi znamo sta je zdravo a sta ne, tako da gledaj da izbegavas crveno meso, mast, mnogo ulja, grickalice,slatkise, sokove, smanji beli hleb, zameni ga sa integralnim. Jedi povrce,voce,belo meso i ribu spremljeno sa sto manje ulja,ovsene, razene pahuljice,mnogo vode... i naravno fizicka aktivnost. Neki kardio program ili setaj svaki dan,bar sat vremena.

Jedi cesto ( 3 obroka i 2 uzine) i svaki dan u isto vreme. Tako nikad neces pasti u iskusenje da se prejedes jer nikad neces biti gladna.
Svi znamo sta je zdravo a sta ne, tako da gledaj da izbegavas crveno meso, mast, mnogo ulja, grickalice,slatkise, sokove, smanji beli hleb, zameni ga sa integralnim. Jedi povrce,voce,belo meso i ribu spremljeno sa sto manje ulja,ovsene, razene pahuljice,mnogo vode... i naravno fizicka aktivnost. Neki kardio program ili setaj svaki dan,bar sat vremena.

Ako ima problem sa anemijom onda ne sme da izbegava crvena mesa. Isto bi trebalo da unosi zitarice zbog B kompleksa ili da se baci na uzimanje suplemenata (gvozdje, B komplex) i to u velikim kolicinama jer je apsorpcija u crevima suplemenata veoma mala.
Isto gvozdje iz namirnica biljnog porekla se ne apsorbuje dobro kao iz crvenog mesa. Cvekla je dobar izvor gvozdja (pored crvenog mesa), kao salata, sok ili kako god da je voli.
Anemija i dijeta ne idu ruku pod ruku, nego treba biti pametan sa unosom i kombinacijom namirnica...

Ako ima problem sa anemijom onda ne sme da izbegava crvena mesa. Isto bi trebalo da unosi zitarice zbog B kompleksa ili da se baci na uzimanje suplemenata (gvozdje, B komplex) i to u velikim kolicinama jer je apsorpcija u crevima suplemenata veoma mala.
Isto gvozdje iz namirnica biljnog porekla se ne apsorbuje dobro kao iz crvenog mesa. Cvekla je dobar izvor gvozdja (pored crvenog mesa), kao salata, sok ili kako god da je voli.
Anemija i dijeta ne idu ruku pod ruku, nego treba biti pametan sa unosom i kombinacijom namirnica...
Ne znam da li je anemicna, ono je bilo pod pretpostavkom da je zdrava.
Ja ne jedem crveno meso pa mi je gvozdje i hemoglobin full.

Moze umesto crvenog mesa, da ubaci pilecu dzigericu. Ona ima dosta gvozdja.
Mada, meni je uvek bilo gadno da jedem dzigericu. To je jetra. Kroz nju sve prodje, sve sto je dobro a i lose. Pa sve nesto mislim, ok, mozda ima dosta gozdja, ali takodje u jetri se skupljaju i toksini, hormoni...
Ako ima neki doktor, moze malo objasnjenje. Da li se tripujem. :)

Sve te dijete su uglavnom pricam ti pricu . Ovo smijes a ovo ne smijes , gluposti !
Skidao sam 21 kg za sest i po mjeseci pa znam o cemu pricam . Cijela tajna je
u tome da se unese manje kalorija nego sto se potrosi . O samim fizickim aktivnostima
necu pisati nego samo o ishrani .
Jeo sam sve , cak i slaninu za rucak a i bonbone kad mi se htjelo . Pitanje je kolicine
i kako utoliti osjecaj gladi . Tajna je u tome da se svaki zalogaj prozvace sto vise puta
da bi se potrosilo sto vise pljuvacke ( 30~50 ) .

Moze umesto crvenog mesa, da ubaci pilecu dzigericu. Ona ima dosta gvozdja.

А може и коприву уместо пилића. Оно, коприва је пуна гвожђурије а плус желудачна киселина човека није опремљена да вари месо, било пилеће, козје или бизонско.

- - - - - - - - - -

Пре ће да смрша од коприве јел тако, и добија гвожђе и плус не оптерећује желудац.... нити јој месо трули у цревима јер се не може сварити.

Sve te dijete su uglavnom pricam ti pricu . Ovo smijes a ovo ne smijes , gluposti !
Skidao sam 21 kg za sest i po mjeseci pa znam o cemu pricam . Cijela tajna je
u tome da se unese manje kalorija nego sto se potrosi . O samim fizickim aktivnostima
necu pisati nego samo o ishrani .
Jeo sam sve , cak i slaninu za rucak a i bonbone kad mi se htjelo . Pitanje je kolicine
i kako utoliti osjecaj gladi . Tajna je u tome da se svaki zalogaj prozvace sto vise puta
da bi se potrosilo sto vise pljuvacke ( 30~50 ) .
pa to moze tako ako skidas neku ogromnu kolicinu kilograma.
ako skidas nekoliko kilograma kvalitet kalorija je jos kako bitan, da ne bi zavrsio gubeci misice a talozeci jos vise sala :confused:

pokušaj sa jabučnom djetom, ja sam vodila dugo vremena muku sa viškom kilograma i našla sam rešenje svog problema ovde, možda pomogne i vama... Meni jeste pomoglo, zato želim pomoći i drugima da se osjećaju privlačno nakon dugo vremena. evo link dijete sa kojom sam rešila svoje probleme :

Poslednja izmena od moderatora:
Vi ste sigurno veoma mrsavi savetodavci posto ocigledno nikad niste imali problema sa tezinom kada dajete tako lose savete :)

Najefikasnija dijeta je Atkins dijeta. Medjutim, nakon sto prestanes sa tom dijetom opet ces se ugojiti... jednostavno moras da promenis zauvek svoje navike, usvojis Atkins principe i zaboravis na ugljene hidrate.

Back