Hodao čovek plažom i ugleda lampu. Protrlja je da je očisti od peska, kad se pojavi duh i reče: -" Dobro, oslobodio si me iz lampe i znaš kako vec dalje ide. Možeš tražiti jednu,bilo kakvu želju ". Covek duboko razmisli i reče: - "Pa,evo već 20 godina živim u Americi i voleo bih da posetim stari kraj. Ali aviona se užasno bojim, a na brodu imam morsku bolest. Možeš li mi izgraditi most preko okean...a da mogu otici kolima?". Duh se nasmeja i reče: "To je nemoguće. Znaš li koliko ljudi samo treba da se most izgradi, kako uopšte da stubovi dohvate dno Atlantika. Zamisli neku drugu želju !". čovek se zamisli duboko,pa reče: "Slušaj , četiri puta sam se ženio i razvodio. Žene su mi uvek govorile da ne marim za njih i da sam bezosećajan. Voleo bih da mogu da razumem žene... da mogu da znam šta one osecaju, šta misle kad iznenada zaćute... da znam zašto plaču...da znam šta one zaista žele kad kažu "ma ništa"... da znam kako da ih usrećim ?!" Onda duh reče: " Brate,hoćeš li most sa dve ili četiri trake...?"