Najbolji SUV za zimu-sneg u brdima i planinama

Treba uzet sve parametre u obzir.
Cijena vozila
Potrosnja goriva
Cijena registracije
Troskove odrzavanja
Amortizacija auta...........itd

Pa vozila iz ovog segmenta generalno mroaju da spadaju u vozila koja najvise trose

Sto je vozilo vece ono je udobnije sto je manje, manje je udobno, ali zato je jeftinije za registrovanje.

Kom je to problem odlicna su vozila kao Lada Niva Suzuki Jimny a kom nije onda zna se Grand Cherokee, Nissan Pathfinder, Nissan Patrol , Toyota Landcruiser i druga.

Jeste 2006 i 2007 su imali taj problem ali si mogao da ih oterash u Nissan servis i oni srede sve shto treba za dzabe.
Moj je kupljen kod ovlashcenog dilera kao certified pre owned (shto znachi da Nissan garantuje za vozilo da je kao novo). Proizveden je u novembru 2009 a ja sam ga kupio u januaru 2010 sa predjenih oko 6000 km. Sad ima na satu oko 85.000 km.
Ovde imaju dva benzinca ovaj moj 4.0 V6 sa 270 konja i 5.6 V8 sa 310 konja

bio je jedan u beogradu(2007) isao je kao mecava sa jos ludjim vozacem , ponabijao je komplekse dizelasima po crnoj gori
vozac jedan od direktora vozilo firmanjsko al se ne secam jel bio v6 ili v8
btw direktor ga je terao gde ja ne bih iz milosti ni kozu

Da ,moras da imas reduktor u dzipu jer si slepac ako ga nemas i smesan si ako vozis dzip sa 140ks
Pitam se samo sto ih onda i prave bezveze kad to nikom ne treba a nemaju te sposobnosti koje Tihi trazi.
Hyundai Santa Fe 112 ks,Nissan X-Trail 136 ks,Nissan Qashqai 103 ks,Nissan Juke 110ks,Mazda CX5 150 ks,Mitsubishi ASX 117 ks,VW Tiguan 140 ks... Ocigledno su fabrike ovih modela resile da propadnu kad su napravile tako slabe dzipove koji ne mogu da izadju van puta jer ce odmah da se zaglave.
Eto RAV4 ima 115 ks i slab je ali zato otrese na pravcu mnogo vece i jace dzipove od sebe.
Dali se nas Tihi zapita da nekome dzip sluzi za prestiz i li nesto drugo sem da ako ga ima da mora obavezno da ide u kaljuge i blato?
Neki ljudi ne mogu da shvate jer kaskaju za savremenim svetom i ne mogu da shvate da dzip vise nije vozilo sa kojim se obavezno mora sici sa puta.
Smem da se kladim da to ne cini 90% vozaca dzipova jer su ih kupili da imaju klirens i da se osecaju bezbednije na putu a pogotovo kad padne sneg.

Da ,moras da imas reduktor u dzipu jer si slepac ako ga nemas i smesan si ako vozis dzip sa 140ks
Pitam se samo sto ih onda i prave bezveze kad to nikom ne treba a nemaju te sposobnosti koje Tihi trazi.
Hyundai Santa Fe 112 ks,Nissan X-Trail 136 ks,Nissan Qashqai 103 ks,Nissan Juke 110ks,Mazda CX5 150 ks,Mitsubishi ASX 117 ks,VW Tiguan 140 ks... Ocigledno su fabrike ovih modela resile da propadnu kad su napravile tako slabe dzipove koji ne mogu da izadju van puta jer ce odmah da se zaglave.
Eto RAV4 ima 115 ks i slab je ali zato otrese na pravcu mnogo vece i jace dzipove od sebe.
Dali se nas Tihi zapita da nekome dzip sluzi za prestiz i li nesto drugo sem da ako ga ima da mora obavezno da ide u kaljuge i blato?
Neki ljudi ne mogu da shvate jer kaskaju za savremenim svetom i ne mogu da shvate da dzip vise nije vozilo sa kojim se obavezno mora sici sa puta.
Smem da se kladim da to ne cini 90% vozaca dzipova jer su ih kupili da imaju klirens i da se osecaju bezbednije na putu a pogotovo kad padne sneg.

Pa zato sto danas narod sve vise trazi gradske dzipove koji izgledaju kao terenska vozila, ali nemaju terenske sposobnosti .

Vrlo prosto. Ja samo kazem da takav auto nema sta da trazi u pravom off roadu po snegu i blatu i da se tu ponasa skoro isto ko obican auto.

A slazem se da mnogim ljudima tako nesto ne treba i takvi i treba da kupe takvu vrstu vozila.

Zato se i prave dzipici kao sto su Nissan Juke, Ford Kuga, Honda CR-V , Toyota RAV4 i njima slicni.

Npr moj komsija prvi na Kopaoniku , kuca preko puta moje ima Toyotu RAV4 i nikada nije NI POKUSAO da izadje preko dubokog snega preko dela puta do nasih kuca koji se ne cisti nego se parkira 150 metara dalje , dok ja prodjem kako oces.

Mene u vojsci ovaj nigde nije ostavio:

Pinzgauer6-l.jpg

Back